Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Routes of sporen op de nieuwe Edge Explore zetten

De toestellen voor fitness en sport

Routes of sporen op de nieuwe Edge Explore zetten

Berichtdoor johanmtb » 5 sep 2018 09:12

Hoe een route (spoor) op de nieuwe Garmin Edge Explore te zetten via BaseCamp.
Het lukt wel via Garmin Connect, als verzenden naar toestel.
Maar niet als ik de cpx in BaseCamp wil verzenden naar toestel.
De melding dat het votooid is staat er wel maar de route is niet zichtbaar in de Garmin.
Als ik in de Edge kijk staat de route wel bij Garmin/GPX maar is niet zichtbaar bij opgeslagen routes.
Avatar gebruiker
johanmtb
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 85
Geregistreerd: 31 jan 2006 16:31

Re: Routes of sporen op de nieuwe Edge Explore zetten

Berichtdoor JaVaWa » 5 sep 2018 09:44

Voor zover ik weet hoort bij een Edge het GPX-bestand in de map Garmin\NewFiles te staan, niet in de map Garmin\GPX. Dat zou bij de Explore ook zo moeten zijn, al weet ik het niet zeker.
Zelf proberen dus: verplaats het GPX-bestand eens naar de map NewFiles (deze map zelf aanmaken als die er nog niet is) en kijk of dat helpt.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13791
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Routes of sporen op de nieuwe Edge Explore zetten

Berichtdoor johanmtb » 5 sep 2018 09:58

Inderdaad route geplaats in NewFiles en hij is zichtbaar in de Edge.
Het is dan wel route van BaseCamp eerst opslaan op pc en dan gewoon slepen (via Finder) naar NewFiles map van de Garmin.
bedankt.JaVaWa
Avatar gebruiker
johanmtb
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 85
Geregistreerd: 31 jan 2006 16:31

Re: Routes of sporen op de nieuwe Edge Explore zetten

Berichtdoor Ruud » 5 sep 2018 09:59

Het kan inderdaad kloppen dat het bij de Edge Explore niet direct goed gaat bij het verzenden vanuit BaseCamp. De truc is inderdaad het bestand in de juiste map te zetten. Via deze link is het stappenplan te zien:
https://www.mywaypoint.nl/page/faq/artikel/373
Groeten uit Moordrecht, Notter, Vessem, Leek, Heerhugowaard, Hilversum en Venray!

Ruud Schut
Avatar gebruiker
Ruud
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 798
Geregistreerd: 10 feb 2004 15:15
Woonplaats: Rotterdam

Re: Routes of sporen op de nieuwe Edge Explore zetten

Berichtdoor JaVaWa » 5 sep 2018 10:04

Het is trouwens een bug in de Edge Explore, die hoort namelijk aan BaseCamp door te geven in welke map de bestanden moeten komen.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13791
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Routes of sporen op de nieuwe Edge Explore zetten

Berichtdoor BikePC » 5 sep 2018 19:40

Ook met de nieuwe firmware 3.00 komen de bestanden vanuit Basecamp terecht in de map 'GPX' en als deze nog niet bestond, dan maakt Basecamp die zelf aan. Niet naar de map 'NewFiles' dus - toch best een beetje slordig van Garmin...
Edge 800 HR+CD / Edge Touring Plus HR / Edge Explore (2018)
Avatar gebruiker
BikePC
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1000
Geregistreerd: 22 maart 2008 23:12
Woonplaats: Zoetermeer

Re: Routes of sporen op de nieuwe Edge Explore zetten

Berichtdoor John21 » 5 sep 2018 20:35

De Garmin Edge Touring heeft hetzelfde probleem.
John. -Zumo 390 LM, Sena SMH5-FM en OnRoute motorkaart. Edge Explore. Forerunner 235, CBR 1100 XX Blackbird.
John21
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 79
Geregistreerd: 28 sep 2012 22:35
Woonplaats: Arnhem

Re: Routes of sporen op de nieuwe Edge Explore zetten

Berichtdoor GPS Expert » 7 sep 2018 19:23

Is dat zenden naar intern of microsd kaartje?

Naar microSD kaartje doet basecamp naar alle Edges “fout”.
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3205
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: Routes of sporen op de nieuwe Edge Explore zetten

Berichtdoor JaVaWa » 7 sep 2018 19:25

GPS Expert schreef:Naar microSD kaartje doet basecamp naar alle Edges “fout”.

Dat is dan weer een BaseCamp-bug ;)
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13791
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Routes of sporen op de nieuwe Edge Explore zetten

Berichtdoor GPS Expert » 9 sep 2018 10:31

Gewoon RTWtool gebruiken ;)
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3205
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: Routes of sporen op de nieuwe Edge Explore zetten

Berichtdoor johanmtb » 10 sep 2018 07:58

GPS Expert schreef:Gewoon RTWtool gebruiken ;)


Met RTWtool lukt het bij mij ook niet. Gewoon gpx bestand slepen naar de map NewFiles van de Garmin. dan is het zichtbaar in opgeslagen routes van de Garmin.
Avatar gebruiker
johanmtb
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 85
Geregistreerd: 31 jan 2006 16:31

Re: Routes of sporen op de nieuwe Edge Explore zetten

Berichtdoor GPS Expert » 13 sep 2018 06:49

Met die methode sleep je route/track een voor een, weer opstarten Explorer en comtroleren of import is gelukt, etc. Vooral kniet meerdere tegelijk proberen. Slepen/verzenden vanuit BaseCamp doet op de achtergrond hetzelfde (fout).

Met RTWtool kun je meerdere tegelijkertijd naar Explorer sturen. Kiezen voor route/track conversie naar Koers in toestel. Optioneel met bewerkingen. Dan maakt RTWtool er een tcx van die in newfiles terecht komt en dan wordt wel de gehele inhoud omgezet naar een koers (fit bestand) door de Edge.
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3205
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk


Keer terug naar Forerunner en Edge

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten