Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

update topoactive

De nieuwste outdoor-toestellen, met knop-bediening.

update topoactive

Berichtdoor sammyB » 7 dec 2018 20:40

Hallo, ik hing zojuist de 66st aan de pc en starte Express op. Direct kreeg ik de melding dat er een update was voor de topo active.
Dit word dus versie 2018.20, 7.19 GB groot.
Kreeg tevens de melding dat dit niet in het interne geheugen past en dat er een sd kaart geplaatst moet worden.
Ik heb zelf 8.71 GB aan vrije ruimte over!
Heb zelf nog helemaal niets geinstalleerd.
Heb dit nog nooit meegemaakt dat een kaart update niet in het geheugen van een nieuwe gps past.
Is dit normaal?
De mogelijkheid van een kaart in het intern geheugen en een kaart van een ander land op de sd gaat dus in dit geval niet meer op!
Valt me wel tegen ,was dus niet het geval bij de monterra en de oregon.
GPSMAP 60CSx - Oregon 550T - Monterra - GPSMAP 66st
Avatar gebruiker
sammyB
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 190
Geregistreerd: 3 dec 2006 16:17
Woonplaats: Zweden

Re: update topoactive

Berichtdoor sammyB » 7 dec 2018 20:47

Nog een vraagje.
Ik zag trouwens dat de topo active op de gps uit 2 delen bestaat v4 west en de v4 east.
Waarom bestaat deze uit 2 delen.
Als je een deel activeerd dan word hij niet goed weergegeven.
Vind dit een beetje vreemd.
Je zou zeggen ik heb op dit moment alleen maar west nodig ,dus ik activeer alleen deze.
Maar die vlieger gaat dus niet op.
GPSMAP 60CSx - Oregon 550T - Monterra - GPSMAP 66st
Avatar gebruiker
sammyB
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 190
Geregistreerd: 3 dec 2006 16:17
Woonplaats: Zweden

Re: update topoactive

Berichtdoor Geo-Navigators » 7 dec 2018 21:02

Ik heb sinds vorige week ook de 66st.
Net ook aan de Express gehangen en kreeg ook melding voor de update.
Bij mij geen melding dat er geheugen te kort is.
Wel gaat het 3 uur duren...pffff....dus rond 00.00 uur vanavond klaar....hoop ik :D
Geo-Navigators
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 1 dec 2018 17:31

Re: update topoactive

Berichtdoor sammyB » 7 dec 2018 21:29

Beetje vreemd , er is 5 Gb gebruikt door garmin zelf om het zo maar eens te zeggen.
Dat is dus incl. de topo kaart.
En nu is er een update van diezelfde kaart die nog groter is dan alles samen.!
@ Geo- Navigators Mag ik vragen welke update jij hebt? bij mij was de duur 1.06 u.
GPSMAP 60CSx - Oregon 550T - Monterra - GPSMAP 66st
Avatar gebruiker
sammyB
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 190
Geregistreerd: 3 dec 2006 16:17
Woonplaats: Zweden

Re: update topoactive

Berichtdoor HaWee » 7 dec 2018 21:30

sammyB schreef:Nog een vraagje.
Ik zag trouwens dat de topo active op de gps uit 2 delen bestaat v4 west en de v4 east.
Waarom bestaat deze uit 2 delen.

omdat het bestand anders te groot is, onder FAT32 is de max grootte van een bestand 4GB en heel europa is groter.

sammyB schreef:Je zou zeggen ik heb op dit moment alleen maar west nodig ,dus ik activeer alleen deze.
Maar die vlieger gaat dus niet op.

de kaart is niet alleen kaart maar ook data, een deel van de data voor de hele kaart zit alleen in een van de twee bestanden.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20834
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: update topoactive

Berichtdoor Geo-Navigators » 7 dec 2018 21:38

sammyB, ik heb geen idee, want er stond alleen dat er een kaartupdate was.
Het gaat iets sneller ondertussen, want nog 1uur47 te gaan. Half uurtje ingehaald :shock:
Geo-Navigators
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 1 dec 2018 17:31

Re: update topoactive

Berichtdoor JaVaWa » 7 dec 2018 22:18

sammyB schreef:Je zou zeggen ik heb op dit moment alleen maar west nodig ,dus ik activeer alleen deze.

Zet ze gewoon allebei aan. Er wordt inderdaad vaak gezegd "zet maar één kaart aan", maar dat is alleen van toepassing als kaarten elkaar overlappen (en in situaties waar die opmerking gemaakt wordt is dat eigenlijk altijd het geval). De stelregel geldt echter niet als kaarten elkaar niet overlappen, zoals deze.

sammyB schreef:De mogelijkheid van een kaart in het intern geheugen en een kaart van een ander land op de sd gaat dus in dit geval niet meer op!

Je bent niet beperkt tot één kaart op het toestel en één op de SD-kaart...
Als de SD-kaart groot genoeg is kun je er behoorlijk wat kaarten op zetten.
(dat geldt trouwens ook voor de Monterra en de Oregon)
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13890
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: update topoactive

Berichtdoor Geo-Navigators » 7 dec 2018 22:49

sammyB, update staat erop, dus zonder een SD-kaart. Duur 1 uur 45 min.
Is inderdaad 2018.20, versie 2.10
Verder is het geheugen voor 47% vol en nog 8,27 Gb vrij.
Geo-Navigators
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 1 dec 2018 17:31

Re: update topoactive

Berichtdoor sammyB » 8 dec 2018 07:17

sammyB schreef:Beetje vreemd , er is 5 Gb gebruikt door garmin zelf om het zo maar eens te zeggen.
Dat is dus incl. de topo kaart.
En nu is er een update van diezelfde kaart die nog groter is dan alles samen.!

Maar blijf het vreemd vinden dat een update niet op een apparaat past met fabrieksinstellingen.
Dit zou normaal gesproken toch moeten gaan ,of heb ik het nu fout.

Heb nogmaals gecontroleerd ,ik heb 5.7GB gebruikt,en nog 8.7GB over.
De update is 7.19 GB groot en kan alleen maar geinstalleerd worden als ik een sd kaart gebruik.!

Waarom kan iemand anders ,in dit geval Geo-Navigator wel alles op het intern geheugen plaatsen?

Als ik het dus goed bekijk dan word er vlg mij een nieuwe kaart geinstalleerd naast de bestaande, gezien deze groter is dan alle info die er al opstaat.
Vlg JDM is de geinstalleerde map van garmin 5.7 GB en de update 7.19GB......
Laatst bijgewerkt door sammyB op 8 dec 2018 08:03, in totaal 1 keer bewerkt.
GPSMAP 60CSx - Oregon 550T - Monterra - GPSMAP 66st
Avatar gebruiker
sammyB
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 190
Geregistreerd: 3 dec 2006 16:17
Woonplaats: Zweden

Re: update topoactive

Berichtdoor rick » 8 dec 2018 08:01

Controleer eerst even of je wel de nieuwste versie van Garmin Express gebruikt.
9 van de 10 keer is dat het probleem in dit soort gevallen.
Avatar gebruiker
rick
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 236
Geregistreerd: 27 aug 2005 09:00
Woonplaats: Notter

Re: update topoactive

Berichtdoor sammyB » 8 dec 2018 08:08

Had ik al gedaan is versie 6.10.0.0
GPSMAP 60CSx - Oregon 550T - Monterra - GPSMAP 66st
Avatar gebruiker
sammyB
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 190
Geregistreerd: 3 dec 2006 16:17
Woonplaats: Zweden

Re: update topoactive

Berichtdoor rick » 8 dec 2018 08:25

En je hebt zelf niets veranderd aan de bestandsnamen en locaties etc. op het toestel?
Garmin Express denkt kennelijk, ten onrechte, dat je te weinig ruimte hebt. Als workaround kan je er natuurlijk even een SD kaartje in stoppen en dan na de update, de kaart zelf handmatig weer kopiëren naar het toestel. Ik ben wel benieuwd of Express dan wel zelf de oude kaart verwijdert. Ik vrees alleen dat je er bij een volgende update dan weer tegenaan zult lopen.
Avatar gebruiker
rick
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 236
Geregistreerd: 27 aug 2005 09:00
Woonplaats: Notter

Re: update topoactive

Berichtdoor sammyB » 8 dec 2018 09:27

Nee, niks verandert, alleen het lint aangepast, dat is alles verder is alles nog zoals hij uit de doos kwam.
GPSMAP 60CSx - Oregon 550T - Monterra - GPSMAP 66st
Avatar gebruiker
sammyB
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 190
Geregistreerd: 3 dec 2006 16:17
Woonplaats: Zweden

Re: update topoactive

Berichtdoor mjeuring » 8 dec 2018 09:34

Hier hetzelfde probleem. Ruim 9 GB vrij, maar wil hem niet op het apparaat installeren. Hij zegt hem wel te kunnen installeren op de sd kaart, die 5 GB vrij heeft, maar dat gaat binnen enkele seconden fout. "Er is een fout opgetreden tijdens het installeren van de update."

Edit: In Garmin Expres --> Gereedschap en inhoud --> Hulpprogramma's --> naar beneden scrollen --> Geheugenruimte toestel 9,38 Gb vrij.

Hmm, Garmin bug?
GPSmap 66st, Fēnix 5, Edge 1000, Nüvi 3598, Oregon 300, Zumo 550 en Etrex Vista HCx.
mjeuring
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 549
Geregistreerd: 31 okt 2007 18:42
Woonplaats: MM

Re: update topoactive

Berichtdoor John21 » 8 dec 2018 17:01

Ik heb hetzelfde met mijn Zumo 390 gehad. De kaarten werden op het sd kaartje gezet. De oude kaarten werden niet uit het interne geheugen van de Zumo gehaald. Deze oude kaarten heb ik zelf verwijderd uit het interne geheugen en vervolgens heb ik de nieuwe van de sd kaart naar de Zumo gekopieerd. Ik had daarna nog voldoende ruimte in het interne geheugen.
Er gaat dus wel degelijk iets fout bij Garmin.
John. -Zumo 390 LM, Sena SMH5-FM en OnRoute motorkaart. Edge Explore. Forerunner 645, CBR 1100 XX Blackbird.
John21
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 28 sep 2012 22:35
Woonplaats: Arnhem

Volgende

Keer terug naar Garmin GPSMAP 62, 78, 64 en 66

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten


cron