Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

geocache onzichtbaar op oregon 600

De nieuwste Outdoor toestellen. De Oregon 300/400/500 serie staat iets lager.

geocache onzichtbaar op oregon 600

Berichtdoor kirrik » 22 dec 2018 15:37

Als ik cache naar de gps stuur zie ik ze niet op het scherm "wel in een bestand op de gps"niet met een pq maar ook niet met gsak
In GSAK GPS -> Waypoints sturen en dan als GPS type Garmin Oregon 600 gedaan. Hij maakt dan een GGZ bestand. (speciaal Garmin zip bestand speciaal voor caches). Ik vind dit bestand keurig op de GPS terug. Maar als ik de GPS weer heb opgestart vind hij geen caches.
kirrik
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 14 okt 2010 10:54

Re: geocache onzichtbaar op oregon 600

Berichtdoor HaWee » 22 dec 2018 16:03

geen ervaring hiermee maar een paar mogelijke oorzaken.

1: Het schijnt zo te zijn dat een cache alleen zichtbaar is als hij binnen een x aantal km van je huidige positie is.
2: Je kunt allerlei "filters" instellen bij het cache gebeuren die de cache kunnen verbergen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21162
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: geocache onzichtbaar op oregon 600

Berichtdoor mjeuring » 23 dec 2018 13:31

Overzetten van veel caches d.m.v. GSAK naar de GPS wil wel eens mis gaan, mat als resultaat dat je geen enkele cache ziet. Gewoon nog een keer alles versturen.
Maar waarom gebruik je GGZ? Ik zelf gebruik GPX
GPSmap 66st, Fēnix 5, Edge 1000, Nüvi 3598, Oregon 300, Zumo 550 en Etrex Vista HCx.
mjeuring
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 566
Geregistreerd: 31 okt 2007 18:42
Woonplaats: MM

Re: geocache onzichtbaar op oregon 600

Berichtdoor StefandD » 23 dec 2018 15:22

Het is bij mij nog nooit fout gegaan om via GSAK caches naar mijn gpsr te sturen en ik doe echt alles via GSAK. Wel is het zaak om de GPX-map(pen) goed op te schonen na elke cachedag en minstens een keer 'schoon' te rebooten voordat je er weer caches op zet. Maar dat ligt meer aan de brakke indexering van Garmin dan aan GSAK.

Wat ggz en gpx betreft: ggz is net zo goed, maar heeft als nadeel dat er geen waypoints worden meegestuurd. Zeer lastig voor bijvoorbeeld multi's met waypoints. Als GSAK detecteert dat je Garmin ggz aankan, zal GSAK automatisch voor ggz kiezen. Wil je dat niet, kies dan voor een ouder model (bv Oregon 550 of eerder) of installeer de GarminExport macro.

Verder: Wat HaWee zegt. Caches worden niet weergegeven in de lijst als de caches meer dan 100 à 150 km van je vandaan zijn of als er een filter actief is waar die caches niet aan voldoen.
StefandD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 383
Geregistreerd: 25 jul 2010 11:02

Re: geocache onzichtbaar op oregon 600

Berichtdoor mjeuring » 24 dec 2018 08:41

Ik gebruik alleen GarminExport voor het laden van caches op m'n GPS en wp's bij een multi zijn eigenlijk best wel handig :D
GPSmap 66st, Fēnix 5, Edge 1000, Nüvi 3598, Oregon 300, Zumo 550 en Etrex Vista HCx.
mjeuring
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 566
Geregistreerd: 31 okt 2007 18:42
Woonplaats: MM


Keer terug naar Garmin Montana & Oregon 6x0 serie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten