Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Gevonden caches 66st

De nieuwste outdoor-toestellen, met knop-bediening.

Gevonden caches 66st

Berichtdoor sammyB » 25 dec 2018 09:03

Hej, kan iemand mij vertellen of het mogelijk is om gevonden caches (dus open kistje) zichtbaar te maken op het scherm.
Nu verdwijnt het kistje na een log.
Dus alleen de te vinden kistjes blijven zichtbaar.
Je kan ze wel vinden in het menu, maar op het scherm vond ik makkelijker.
GPSMAP 60CSx - Oregon 550T - Monterra - GPSMAP 66st
Avatar gebruiker
sammyB
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 211
Geregistreerd: 3 dec 2006 16:17
Woonplaats: Zweden

Re: Gevonden caches 66st

Berichtdoor mjeuring » 25 dec 2018 09:33

[menu]-[menu]
[geocaching]
[menu]
[filter]
[status]
[lachende smiley aanzetten]

Done
GPSmap 66st, Fēnix 5, Edge 1000, Nüvi 3598, Oregon 300, Zumo 550 en Etrex Vista HCx.
mjeuring
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 560
Geregistreerd: 31 okt 2007 18:42
Woonplaats: MM

Re: Gevonden caches 66st

Berichtdoor sammyB » 25 dec 2018 10:20

Oki bedankt, wist niet meer hoe ik daar moest inkomen.
Stonden al aangevinkt,.
Alles uit gevinkt en weer aan, nu werkt alles zoals het hoort.
Bedankt
GPSMAP 60CSx - Oregon 550T - Monterra - GPSMAP 66st
Avatar gebruiker
sammyB
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 211
Geregistreerd: 3 dec 2006 16:17
Woonplaats: Zweden

Re: Gevonden caches 66st

Berichtdoor sammyB » 26 dec 2018 08:52

Hej,ik loop nu tegen het vlg probleem aan.
Wanneer ik een filter heb ingesteld dat hij ook de gevonden caches op het scherm moet laten zien dan geeft hij dit goed weer op het scherm.
Maar als ik de gps uitschakel en weer aanzet is deze instelling weer verdwenen!
Heb daarna alle filters verwijdert en alleen mijn eigen filter laten staan.
Geeft nu gevonden en nog te zoeken aan. Prima.
Schakel ik de gps uit en aan dan heb ik weer het zelfde probleem.
Geeft alleen de nog te zoeken aan!

Heb geprobeert via live caching en via directe download via pc ,maar dit geeft ook geen verschil.

Heb alles gedaan vlg gebruikaanwijzing maar krijg het niet zoals ik wil....
Wat doe ik fout?
GPSMAP 60CSx - Oregon 550T - Monterra - GPSMAP 66st
Avatar gebruiker
sammyB
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 211
Geregistreerd: 3 dec 2006 16:17
Woonplaats: Zweden

Re: Gevonden caches 66st

Berichtdoor JaVaWa » 26 dec 2018 15:22

Als een bepaalde filterinstelling niet onthouden wordt dan kan dat "by design" zijn, maar ik verwacht eerder dat het hier om een bug gaat. Melden bij de Garmin helpdesk...

Het ligt niet aan de wijze waarop je caches op je toestel zet.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14041
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Gevonden caches 66st

Berichtdoor sammyB » 27 dec 2018 08:55

Zijn er misschien meer gebruikers van de 66st met het zelfde probleem ,of ben ik dat alleen?
Indien dit aan het apparaat zelf ligt,een fout dus ,wat kan ik dan het beste doen?
GPSMAP 60CSx - Oregon 550T - Monterra - GPSMAP 66st
Avatar gebruiker
sammyB
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 211
Geregistreerd: 3 dec 2006 16:17
Woonplaats: Zweden

Re: Gevonden caches 66st

Berichtdoor StefandD » 27 dec 2018 15:07

Ik heb geen 66, maar ik heb ooit hetzelfde gehad met een Oregon 450. Toen bleken er een hoop bestanden op mijn Garmin op read-only te staan en dan kunnen de settings niet worden weggeschreven.
StefandD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 381
Geregistreerd: 25 jul 2010 11:02

Re: Gevonden caches 66st

Berichtdoor sammyB » 27 dec 2018 19:51

@StefanD ,weet je waar deze read-only files te vinden zijn?
Ben niet zo goed op de hoogte met dit gedoedel..
bvd
GPSMAP 60CSx - Oregon 550T - Monterra - GPSMAP 66st
Avatar gebruiker
sammyB
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 211
Geregistreerd: 3 dec 2006 16:17
Woonplaats: Zweden

Re: Gevonden caches 66st

Berichtdoor StefandD » 28 dec 2018 09:31

Niet precies. Ik heb toen in Verkenner alles in de root van mijn Oregon geselecteerd met Ctrl+A, rechter muisknop --> Eigenschappen en daar Alleen lezen uit gevinkt.
StefandD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 381
Geregistreerd: 25 jul 2010 11:02

Re: Gevonden caches 66st

Berichtdoor HaWee » 28 dec 2018 11:40

maar als je niet zo goed met met computers etc lijkt het me zeer verstandig om voordat je iets probeert te wijzigen in je gps met verkenner EERST een volledige backup van toestel en sd kaart te maken met JDM http://www.javawa.nl/jdm.html
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20983
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Gevonden caches 66st

Berichtdoor sammyB » 5 jan 2019 16:26

Hej ,ik heb het filter aan het werken gekregen dmv een master reset.
Nu loop ik dus tegen het volgende aan.!
Heb via gsak een filter aan gemaakt met ' niet gevonden ' caches.
Deze worden verstuurd zoals het hoort,maar er zitten ook 10 reeds gevonden caches bij die in de lijst verschijnen.
Deze staan niet in het filter!!
Heb via verkenner alles verwijdert, dus de gpx file en de ggz en weer opnieuw alles gedownload.zelfde probleem
Heb daarna in het menu van de gps onder recent 'gevonden gekeken' en deze lijst is leeg.
Ga ik vervolgens in de lijst met gedownloade caches,druk op' menu-recent gevonden', dan staan daar weer alle gevonden die ik niet heb gedownload!
Een bug ,of verkeerde instelling?
Kan het ook zo zijn dat deze in een andere map zijn opgeslagen op de gps of een verkeerde instelling bij gsak.?
Heb dit probleem nog nooit gehad in de 10 jaar dat ik gsak gebruik!
GPSMAP 60CSx - Oregon 550T - Monterra - GPSMAP 66st
Avatar gebruiker
sammyB
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 211
Geregistreerd: 3 dec 2006 16:17
Woonplaats: Zweden

Re: Gevonden caches 66st

Berichtdoor StefandD » 5 jan 2019 23:34

Zomaar drie dingen die mij binnenschieten:

Heb je de GPX- en GGZ-mappen op zowel het intern geheugen als op de mSD-kaart geleegd?

Heb je wel eens een Mac gebruikt om caches te verwijderen? Sluit je gpsr dan weer aan op een Mac en leeg de prullenbak van je Garmin.

Als je steeds dezelfde bestandsnaam gebruikt voor caches kan het zijn dat je Garmin het nieuwe bestand niet indexeert. Herstart je gpsr minimaal één keer nadat je de GPX- en GGZ-mappen hebt geleegd en voordat je er nieuwe caches op zet. Dan wordt het werkgeheugen echt leeggemaakt.
StefandD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 381
Geregistreerd: 25 jul 2010 11:02

Re: Gevonden caches 66st

Berichtdoor sammyB » 6 jan 2019 12:01

Hej, het bleek idd aan de bestandsnaam te liggen.
Bedankt voor de info.
GPSMAP 60CSx - Oregon 550T - Monterra - GPSMAP 66st
Avatar gebruiker
sammyB
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 211
Geregistreerd: 3 dec 2006 16:17
Woonplaats: Zweden


Keer terug naar Garmin GPSMAP 62, 78, 64 en 66

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten