Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Touche screen reageerd niet, oregon 650

De Outdoor-modellen met touchscreen: Oregon 300/400/500 serie, Dakota 10/20 en Colorado. De Oregon 600 serie vindt je bij de Montana.

Touche screen reageerd niet, oregon 650

Berichtdoor Gimmick01 » 29 dec 2018 22:23

Ik hoop dat 1 van jullie mij kan helpen!

Sinds lange tijd wil ik het geocachen weer gaan oppakken. Dus ik heb mijn Garmin Oregon 650 uit het stof gehaald en het toestel blijkt volledig vergrendeld te zijn. Als ik hem aanzet dan draait het beeldscherm wel mee, maar de touche sceen reageert nergens op. Zelfs met de handleiding erbij kom ik er niet uit. Ook youtube levert niets op. Het enige dat er geschreven wordt is de uitknop indrukken en op het slotje drukken, maar het lijkt er op dat de toche screen is vergrendeld. Ik kan drukken wat ik wil maar er gebeurd niets. Zelfs volledig recetten lukt niet omdat ik op de knop WIS moet drukken en dat gaat niet.

Ik heb echt geen idee wat het kan zijn. Iemand enig idee?
Gimmick01
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 29 dec 2018 21:56

Re: Touche screen reageerd niet, oregon 650

Berichtdoor blazez » 29 dec 2018 23:12

Er zal vast iemand zijn hier ie je kan helpen :-) welkom, en mooi dat je het forum hier hebt gevonden. (edwin)
blazez
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 177
Geregistreerd: 4 jan 2005 14:35
Woonplaats: Rheden

Re: Touche screen reageerd niet, oregon 650

Berichtdoor Gimmick01 » 30 dec 2018 00:34

Dank je Blazez, ik ben met mijn probleem doorverwezen vanuit een facebook groep naar hier. Nu inderdaad hopen dat iemand me zou kunnen helpen. Bedankt voor je reactie.
Gimmick01
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 29 dec 2018 21:56

Re: Touche screen reageerd niet, oregon 650

Berichtdoor keesm » 30 dec 2018 11:46

Heeft je toestel voldoende spanning/voeding? (1e waar ik aan denk).
Wellicht een tijdje aan externe voeding en aan laten. Oudere gpssen hebben een condensator o.i.d., zou kunnen de 650 ook (nog), en dat die volledig leeg is. proberen waard.
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4647
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Touche screen reageerd niet, oregon 650

Berichtdoor blazez » 30 dec 2018 11:49

Yeah. Ik weet dat je doorverwezen was vanaf Facebook. Ik was de persoon die je doorverwees ;-)
Qua Garmin apparaten zit hier echt heel veel kennis.
blazez
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 177
Geregistreerd: 4 jan 2005 14:35
Woonplaats: Rheden

Re: Touche screen reageerd niet, oregon 650

Berichtdoor Gimmick01 » 30 dec 2018 22:51

Keesm, ik heb nieuwe batterijen geplaatst, en de gps heeft voldoende spanning. Als ik wist hoe het moest zou ik een fimpje kunnen plaatsen. Gps gaat gewoon aan, als ik op de grotere knop onder de aanknop druk gaat de gps gewoon naar een volgend beeld, alleen kan ik mijn touche screen niet gebruiken. Ik kan drukken en vegen tot ik ons ons weeg, maar het werkt niet.
Als ik mijn gps met mijn computer verbind, basecamp, dan kan ik de foto’s verwijderen en ik heb de gps een update gegeven.
Laatst bijgewerkt door Gimmick01 op 30 dec 2018 22:59, in totaal 1 keer bewerkt.
Gimmick01
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 29 dec 2018 21:56

Re: Touche screen reageerd niet, oregon 650

Berichtdoor Gimmick01 » 30 dec 2018 22:57

Blazez, was jij dat?!?! Owwwww, hahaha
Ik hoop inderdaad dat er iemand is die me uit de brand kan helpen. Het dingetje is veel te duur om hem uit het raam te gooien, al moet ik wel toegeven dat ik wat gefrustreerd raakt :-)
Opgeven is niet zo mijn stijl dus ik hou me nog even in, hahaha
Gimmick01
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 29 dec 2018 21:56

Re: Touche screen reageerd niet, oregon 650

Berichtdoor Tallguy » 31 dec 2018 11:43

Je zegt "onder het stof uitgehaald" en wellicht zit hem daar nou juist het probleem.

Bekijk de randen van je scherm eens heel goed, liefst met een loep of zo, of er zich geen stof/zandkorreltje of iets dergelijks zich precies tussen de rand van het scherm en de behuizing bevind, dan "leest" het touchscreen dat als een aanraking en kan dan geen andere aanrakingen meer lezen.

En anders, ondanks dat het touchscreen niet lijkt te werken even proberen een harde reset te doen, dat moet je even opzoeken, maar dan moet je geloof ik één van de hoeken van je scherm vasthouden wanneer je het toestel aanzet, als dat wel werkt, is in elk geval je touchscreen nog goed en wellicht komt er daarmee weer meer leven in het toestel.

Gert-Jan.
- dēzl™ 560LT - Voor de vrouw met haar auto van A naar B.
- Montana® 650 - In de Land Rover, op de fiets en waar nodig.
- Dakota® 20 - Wandelen.
Tallguy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 757
Geregistreerd: 18 mei 2004 16:38
Woonplaats: Waddinxveen

Re: Touche screen reageerd niet, oregon 650

Berichtdoor keesm » 31 dec 2018 12:34

Voor een harde reset moet je toch op je touchscreen drukken, Gimmick01 schreef niet voor niets:
Gimmick01 schreef:Zelfs volledig recetten lukt niet omdat ik op de knop WIS moet drukken en dat gaat niet.

(een nieuwe touchscreen kost ca. 50,- op Ebay, maar of daarmee je probleem wordt opgelost ?)
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4647
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Touche screen reageerd niet, oregon 650

Berichtdoor JaVaWa » 31 dec 2018 15:58

Tallguy schreef:Bekijk de randen van je scherm eens heel goed, liefst met een loep of zo, of er zich geen stof/zandkorreltje of iets dergelijks zich precies tussen de rand van het scherm en de behuizing bevind, dan "leest" het touchscreen dat als een aanraking en kan dan geen andere aanrakingen meer lezen.

Dat is alleen bij resistieve beeldschermen zo, niet bij capacitieve schermen zoals de Oregon 650 heeft. Die heeft trouwens niet eens een randje van de behuizing dat op het scherm rust (wat bij oudere toestellen wel het geval is), het scherm is van bovenaf erin gelijmd.

keesm schreef:Wellicht een tijdje aan externe voeding en aan laten. Oudere gpssen hebben een condensator o.i.d., zou kunnen de 650 ook (nog), en dat die volledig leeg is. proberen waard.

Dit al geprobeerd?
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14043
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Touche screen reageerd niet, oregon 650

Berichtdoor GPS Expert » 1 jan 2019 10:36

Beeldscherm calibreren (hmm, is met oudere toestellen alleen geloof ik)

Klinkt als een los kabeltje van binnen.
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3227
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: Touche screen reageerd niet, oregon 650

Berichtdoor JaVaWa » 1 jan 2019 12:34

GPS Expert schreef:hmm, is met oudere toestellen alleen geloof ik

Inderdaad, kan dus niet bij de 650...
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14043
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum


Keer terug naar Garmin Colorado, Oregon 3/4/5x0 en Dakota

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten