Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Explore Fahrenheit / Celsius

De toestellen voor fitness en sport

Explore Fahrenheit / Celsius

Berichtdoor robst3r » 1 jan 2019 12:02

Wie weet het volgende:

De eerste keer dat ik mijn Explore gebruikte gaf het netjes de Celsius aan in het weerkaartje App.
Nu op Fahrenheit, en ik krijg deze instelling op geen enkel mogelijkheid weer terug.
Zelfs met het terugzetten van de originele backup van mijn explore.

Heb alles op Metrisch staan, ook in mijn telefoon..

Wie weet een oplossing ?
robst3r
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 21 jul 2018 18:07
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Explore Fahrenheit / Celsius

Berichtdoor HaWee » 1 jan 2019 12:33

het is prettig als je duidelijk aangeeft om welk type apparaat het gaat.
Explore is een beetje vaag voor iemand die niet toevallig in diezelfde gebruikershoek zit en zelfs dan is het niet exact.
Je bedoelt kennelijk de Edge Explore maar welke dan? de 820 of de 1000?

Als ik in de handleiding kijk van de 820 vind ik (bij de 1000 zal het ook wel ongeceer zo gaan)
1Selecteer > Instellingen > Systeem > Eenheden
2Selecteer een type maatsysteem
3Selecteer een maateenheid voor de instelling.

Metrisch is vnl de omschakeling van mile etc naar (k)m oftewel afstand en snelheid
maar temperatuur etc is een aparte keuze eenheid.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20983
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Explore Fahrenheit / Celsius

Berichtdoor robst3r » 1 jan 2019 13:02

Het gaat om de nieuwe Edge Edge Explore.
Voor de duidelijkheid :
https://www.gps.nl/fitness-sport/garmin ... plore.html
De instellingen die jij aangeeft staan allemaal op Metrisch.
Voor de Temperatuur is er geen instelling.
Laatst bijgewerkt door robst3r op 1 jan 2019 17:34, in totaal 1 keer bewerkt.
robst3r
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 21 jul 2018 18:07
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Explore Fahrenheit / Celsius

Berichtdoor MPX-NL » 1 jan 2019 13:12

Die link is verkeerd hoor, je bedoelt deze zeker :shock:

https://www.gps.nl/fitness-sport/garmin ... plore.html
Oregon 700, Vivofit, Vivoactive.
GPS 100, GPS 50, GPS 75, GPS 45, GPS 40, GPS 90, GPS 38, eMap, 12XL, eTrex Euro, eTrex Legend/Vista, GPS V, Geko 301, GPS 60, GPSMAP 60, GPSMAP 60CSx, eTrex Summit HC/Vista HCx, GPS 72H, Colorado 300.
Avatar gebruiker
MPX-NL
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1714
Geregistreerd: 29 mei 2008 12:59
Woonplaats: ZHZ

Re: Explore Fahrenheit / Celsius

Berichtdoor HaWee » 1 jan 2019 13:21

in de gebruiksaanwijzing van dit toestel staat:

De maateenheden wijzigenU kunt de eenheden voor afstand, snelheid, hoogte, temperatuur, gewicht, positieweergave en tijdweergave aanpassen.
1Selecteer > Systeem > Eenheden.
2Selecteer een type maatsysteem.
3Selecteer een maateenheid voor de instelling.

dus het moet wel kunnen.
Verder is dit het forum van Waypoint en is het niet de bedoeling om links naar andere winkels te geven
Als je precies wilt aangeven welke het is kun je ook linken naar
http://www.gps.nl/fitness-sport/garmin_ ... plore.html
of https://buy.garmin.com/nl-NL/NL/p/611996
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20983
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Explore Fahrenheit / Celsius

Berichtdoor HaWee » 1 jan 2019 13:26

maar als ik je vraag nogmaals lees gaat het waarschijnlijk over een app op je telefoon die zijn info toont op je Explorer?
Of is het een app die op de Explorer zelf is geinstalleerd?
dan denk ik dat je nogmaals heel goed moet kijken in de instellingen van de app zelf op de telefoon of gps dus niet de systeeminstellingen van de telefoon of de gps maar de app specifieke instellingen in de app zelf.

als je vertelt over welke app het gaat weet iemand het misschien zo of kunnen wij even kijken waar die instelling zit.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20983
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Explore Fahrenheit / Celsius

Berichtdoor keesm » 1 jan 2019 13:40

Misschien heb je hier nog wat aan (sluit aan bij suggestie HaWee): https://forums.garmin.com/forum/into-sp ... ture-units
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4647
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Explore Fahrenheit / Celsius

Berichtdoor HaWee » 1 jan 2019 13:45

bedankt keesm,
kennelijk copieert Garmin stukken uit een soort algemene gebruiksaanwijzing ook naar de gebruiksaanwijzing voor toestellen die deze mogelijkheid niet hebben, slordig.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20983
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Explore Fahrenheit / Celsius

Berichtdoor robst3r » 1 jan 2019 15:35

Het gaat zowel om de Weather app van Garmin zelf (staat al op de gps) en de Edge2 App.

Beiden toonden in het begin nog Celsius :roll: .

Ik heb een Samsung S7 telefoon en bij de App instelling van Edge2 is geen mogelijkheid deze aan te passen. Behalve de datavelden.
De standaard Weather App van Garmin zelf heeft helemaal geen instel mogelijkheid.

Ook bij de instelling van het toestel zelf heb ik alleen de mogelijkheid deze op KM of Miles te zetten. Meer dus niet.
robst3r
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 21 jul 2018 18:07
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Explore Fahrenheit / Celsius

Berichtdoor robst3r » 1 jan 2019 17:35

HaWee schreef:in de gebruiksaanwijzing van dit toestel staat:

De maateenheden wijzigenU kunt de eenheden voor afstand, snelheid, hoogte, temperatuur, gewicht, positieweergave en tijdweergave aanpassen.
1Selecteer > Systeem > Eenheden.
2Selecteer een type maatsysteem.
3Selecteer een maateenheid voor de instelling.

dus het moet wel kunnen.


Staat misschien wel in de handleiding... maar niet in het apparaat.
Misschien is het na de update er uit gehaald.
robst3r
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 21 jul 2018 18:07
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Explore Fahrenheit / Celsius

Berichtdoor GPS Expert » 1 jan 2019 20:43

Waarschijnlijk de stadaard metric / statut bug.

Zet de edge op statut, daarna op metric, dan statut en dan weer metric.
Daarna toestel uit/aan en controle op Celcius.
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3227
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: Explore Fahrenheit / Celsius

Berichtdoor robst3r » 2 jan 2019 09:09

Helaas ook zonder succes.
robst3r
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 21 jul 2018 18:07
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Explore Fahrenheit / Celsius

Berichtdoor robst3r » 7 jan 2019 16:39

Door de GPS op fabrieks instellingen te zetten is het me dan toch gelukt.
Je moet na de herstart alles overslaan qua instellingen totdat je bij het gedeelte komt
dat je moet kiezen tussen Statuut of Metric...
Dan kies je voor Metric en als het dan goed is geven de waarden in Celsius weer...

Eind goed Al goed
robst3r
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 21 jul 2018 18:07
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Explore Fahrenheit / Celsius

Berichtdoor robst3r » 16 jan 2019 20:18

Is nu verholpen met de nieuwe update....
robst3r
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 21 jul 2018 18:07
Woonplaats: Apeldoorn


Keer terug naar Forerunner en Edge

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast