Navigon - Garmin op de iPhone

Aankondigingen van nieuwe toestellen en nieuwe software.
Gebruikersavatar
Roadrunner
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 589
Lid geworden op: 21 mar 2004 14:15

Navigon - Garmin op de iPhone

Bericht door Roadrunner »

Vandaag een update van Navigon op de iPhone.
Navigon is overgenomen door Garmin en nu zijn ze dus aanwezig op de iPhone.


Hier alvast wat meer info:


De betaalde navigatie-apps van Navigon hebben een makeover en andere vernieuwingen gekregen in versie 2.0 die nu voor de iPhone en iPad is verschenen. De update had eigenlijk eind september al moeten verschijnen, maar is nu pas uitgebracht. De interface van de app heeft grotere knoppen gekregen en je kan nu alleen de kaarten downloaden die je nodig hebt, waardoor de app standaard veel minder ruimte inneemt op de iPhone. Bovendien kun je met een in-app purchase automatisch elk kwartaal nieuwe versies van een kaart downloaden.

Afbeelding

Altijd nieuwe kaarten met FreshMaps
De kaartupdates worden aangeboden via de Navigon FreshMaps XL-dienst die te vinden is in de applicatie. De nieuwe kaarten bevatten bijgewerkte en uitgebreidere Points of Interests-informatie (POI), zoals hotels, benzinepompen en andere voorzieningen in de buurt. Ook de kaarten zelf zijn geactualiseerd. Voorheen waren kaartupdates gratis.Navigon Benelux nieuwe menu's Nu betaal je eenmalig €14,99 (normaal €29,95) voor nieuwe kaarten van de Europa-versie. Bij de regionale versies betaal je €24,99 (normaal €49,99) voor voor FreshMaps, maar daarmee krijg je wel meteen een upgrade naar kaartmateriaal van 44 Europese landen. Je kan na de aanschaf ongelimiteerd profiteren van de bijgewerkte kaarten. In-app pakketten die al eerder zijn gekocht blijven beschikbaar.

Afbeelding

Prijsverlaging
Alle gebruikers van de Navigon MobileNavigator kunnen de update gratis downloaden via de Apple App Store. Tijdens de actieperiode van 17 tot 30 november kunnen nieuwe klanten de app kopen tegen een lagere introductieprijs. De Europese versie kost €59,99 in plaats van €89,99 en de EU10-versie is verkrijgbaar voor €49,99 in plaats van €74,99. Navigon FreshMaps XL heeft ook een gereduceerde prijs in deze periode, zoals hierboven aangegeven.

De nieuwe layout zorgt ervoor dat je multi-touch bewegingen kan maken op het scherm. Bladeren tussen schermen van bijvoorbeeld opties is nu ook makkelijker, mede omdat de knoppen van de tabbladen flink groter zijn geworden. Je kan zelf een POI toevoegen met een druk op een knop.

Het grootste voordeel van versie 2.0 is dat de applicatie ongelooflijk veel minder ruimte inneemt op de iPhone en iPad. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de voor T-Mobile klanten gratis te gebruiken Navigon Select: dat is een download van 1,55 GB omdat alle data daar al op staat. Ter vergelijking weegt Navigon 2.0 Europe na de update nog maar 44 MB! Als je meer kaarten installeert, wordt dat bestand natuurlijk wel veel groter. Let er wel op dat je van tevoren de kaarten van en naar je vakantiebestemming installeert voordat je vertrekt. Voor het downloaden van het kaartenmateriaal is een internetverbinding nodig. Doe je slechts een software-update, zonder kaarten, dan neemt het downloaden minder tijd in beslag.

Navigon Benelux (€49,99)
Navigon Europe (€59,99)
Navigon EU 10 (€49,99, alleen voornaamste Europese landen)

Plaats reactie

Terug naar “Nieuwe toestellen en software”