Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

TomTom Rider 5 nu officieel

Aankondigingen van nieuwe toestellen en nieuwe software.

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor Hans Vaessen » 15 feb 2013 16:25

Ok...

In mijn beleving noem je nu enkele punten als nadeel die in de praktijk juist een voordeel vormen!

Qua route starten: de 350 doet je automatisch een suggestie voor welk punt het meest logisch is; op basis van de locatie waar je je bevindt. Je kunt echter ook een andere keuze maken. Heb je die keuze eenmaal gemaakt dat kun je nog steeds, net als vanouds, de aanwijzingen negeren en naar een willekeurige plek verderop op de route rijden. (mits de via's soft zijn).

Qua verplicht of niet: het is mooi dat ze nu instelbaar zijn. Qua routering naar de route maakt het weinig uit. Hooguit zou ik het prettiger vinden als standaard de via's op niet-verplicht zouden staan, waarbij je zelf aangeeft welke wèl verplicht zijn. Dat is nu alleen het geval met via's die je invoegt; dan zijn ze vanzelf 'soft'.
Want inderdaad: als ze allemaal verplicht zijn dan gaat hij je terugsturen; hetzelfde probleem als de TT heeft. Je kunt dat echter eenvoudig aanpassen.

Het herberekenen is in de z350 gewoon uitschakelbaar.
Voordeel van de 350 tov de 660 in dit verband: als je alle via's 'soft' maakte krijg je hetzelfde effect als bij het 'ontvlaggen' in de 660: de via's worden niet meer genoemd. Echter: bij de 660 MOET je dan herberekenen uitschakelen (anders gaat hij herberekenen naar het eindpunt); bij de 350 hoeft dat niet: de softe via's blijven echte via's; hij zal ze alleen overslaan als je verderop weer op de route zit.

Al met al zie ik niet zozeer dat de 350 richting TT verschuift: ik vind het zelfs qua routering (en controle/beinvloedbaarheid daarvan) juist een verbetering tov de 660!

(en ben benieuwd in hoeverre de Rider 5 richting Garmin verschuift!! ;))
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor Arjen. » 15 feb 2013 17:22

Ik heb net héél kort de nieuwe Tomtom gezien, en net zo kort een meneer van Tomtom gesproken.
Als gevolg daarvan ook eerst een disclaimer, want het ging zo vlug dat deze informatie niet volledig en/of onjuist kan zijn (of verkeerd geïnterpreteerd :roll: ).

Dit model had 4Gb geheugen, getoond als 3,67 GB. 2,23 GB was daarvan gebruikt en 1,44 GB was dus nog vrij.
Het wordt door de computer herkent als "Tomtom RIDER".

het toestel is groter als de huidige generatie Tomtom Riders. Als gevolg daarvan is de steun ook anders.

De meneer van Tomtom meldde dat het toestel met .GPX bestanden overweg kan.
Het toestel importeer de .GPX bestanden naar een eigen Tomtom formaat.
In hoever dat compatibel is met Garmin .GPX bestanden (Basecamp) is uiteraard nog de vraag, dat zal de praktijk uit moeten wijzen.

Je kan een rit met 10.000 punten op het toestel zetten. Het toestel maakt hier een route van met maximaal 100 route-punten. Dit klinkt mij heel erg naar een track van maximaal 10.000 punten die omgerekend wordt naar een route.

Nogmaals: lees de disclaimer! Geen garanties, daarvoor ging het echt te vlug...
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Arjen.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 864
Geregistreerd: 25 nov 2011 19:18

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor GPS Expert » 15 feb 2013 20:17

Dan is er eigenlijk weinig nieuws onder de zon. Want in de "oude" Rider 3 (Urban en Pro) is namelijk al het volgende mogelijk:

- tracklog verzamelen tot ? (10.000?) punten en word opgeslagen in een gpx bestand.
- tracklog word automatische vertaald naar route in reisplanner van maximaal 48 routepunten, bij einde tripopname
- 2Gb geheugen, vast en niet op SD kaart
- Plaatsen van een GPX route in de gpx2itn folder levert een reisplan op van maximaal 48 routepunten
- routepunt gemist? Via eenvoudige snelkoppeling op het scherm Skip Waypoint geven.
- Afslag informatie (snelwegborden)
- Rijbaanbegeleiding
- MapShare kaart updates
- Reisplan via Bluetooth delen


Dus wat is er nieuw?
- Breder scherm
- 4Gb (2 Gb meer), (maar niet op SD kaart?)
- Routepunten in reisplanner van 48 naar 100 punten
- GPX naar ITN conversie met max 100 route punten
- Track naar route conversie met max 100 route punten (hoe langer de track, des te groter is de kans op andere wegen)
- LifeTime kaarten

Nadeel:
- Motor en Automount zijn niet meer compatibel met de voorgaande editie Rider 2 en Urban/Pro Rider


En meer is het niet, niet echt veel nieuw dus, behoudens de routepunten van 48 naar 100 en het voordeel bij inlezen en conversies daarvan.. Dat dit wel een echte verbetering is, is wel duidelijk.

Verder kent de TT al heel lang onbeperkt aantal routes kunnen laden en zeer goed systeem om Nuttige Punten/POI's te gebruiken.


Dus, welke andere verborgen items zij verbeterd? Zou de Kronkelwegen verbeterd zijn? Misschien, dan zou je de oude en nieuwe TT naast elkaar met dezelfde kaart erin moeten uitproberen.

In de tripopname/tracklog werden bv geen datum/tijd en hoogte genoteerd bij de TT Urban/Pro, dus dat zou 1 van de verborgen verbeteringen kunnen zijn.
Laatst bijgewerkt door GPS Expert op 21 feb 2013 10:17, in totaal 1 keer bewerkt.
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3253
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor ferry34 » 15 feb 2013 21:22

Softe viapunten lijkt me belangrijk.
Hopelijk komt Hans daar snel achter!
ferry34
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 15 okt 2012 09:44

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor Eric » 19 feb 2013 20:46

Een proto van de nieuwe breedbeeld Rider (5) is tijdens de motorbeurs in Utrecht op de stand van WayPoint (Hal 7 A053) te zien.
Het is nog steeds niet zeker of er dan ook al voorraad van het toestel zal zijn. De verwachte levering staat nu op maandag maar zodra we het sein krijgen dat ze in het magazijn van de distributeur staan gaan we rijden om ze op te halen.
We hebben wel af kunnen spreken dat iedereen die de breedbeeld Rider aanschaft voor 17 maart er gratis een Travelcase twv 29,95 bij krijgt.
Heb je niet per se een groot scherm nodig, kom dan ook naar de motorbeurs, we bieden de huidige TomTom Rider (3) daar aan voor een spectaculaire prijs!
Avatar gebruiker
Eric
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 208
Geregistreerd: 9 feb 2004 21:42
Woonplaats: Notter

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor ferry34 » 20 feb 2013 11:59

Eh, wat is spectaculair?


(ik probeer trouwens al ff om n nieuwe kaart te kopen voor mn tomtom navigator 7 windows mobile 6.5. maar ik krijg steeds n error voordat ik naar betalen kan.
Is er n andere mogelijkheid om zo'n kaart te kopen?

Denk er aan om t illegaal te laten doen, want heb 3 tomtoms van mezelf, maar moet wel €60 betalen voor n kaartupdate, terwijl die op mn Android gratis zijn !)
ferry34
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 15 okt 2012 09:44

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor mboelis » 21 feb 2013 00:47

Ik heb een paar test routes en tracks mee voor de motorbeurs morgen. Het programma Tyre verslikt zich er volledig is. Met basecamp lukt het probleemloos de routes en track te importeren. Ik ben benieuwd of de Tomtom mensen er wat me kunnen, en vooral willen :twisted:
Laatst bijgewerkt door mboelis op 21 feb 2013 07:54, in totaal 1 keer bewerkt.
Zumo 390, GPSMAP 62st, Nuvi 205, Edge 800, Montana 650 t, K1100 LT, Autocom Active-PLUS, Wouxun KG-689 porto,
Zumoschroef bestellen?
http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=13243
Afbeelding
Avatar gebruiker
mboelis
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 2134
Geregistreerd: 28 apr 2006 07:54
Woonplaats: De Goorn

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor Eric » 21 feb 2013 07:01

Helaas toch geen breedbeeld Rider te koop op de beurs. Er zaten nog wat fouten in de software, met name op bleutooth gebied.
Wel een werkende proto bij WayPoint te zien.
De spectaculaire prijs van de Rider 3 mogen we nu ook vertellen: 199,95 Euro!
Avatar gebruiker
Eric
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 208
Geregistreerd: 9 feb 2004 21:42
Woonplaats: Notter

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor mboelis » 21 feb 2013 07:57

Ik heb iemand zien schrijven dat Garmin Tomtom achterna ging, maar zo te lezen in het bericht van Eric is het andersom. :(
Zumo 390, GPSMAP 62st, Nuvi 205, Edge 800, Montana 650 t, K1100 LT, Autocom Active-PLUS, Wouxun KG-689 porto,
Zumoschroef bestellen?
http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=13243
Afbeelding
Avatar gebruiker
mboelis
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 2134
Geregistreerd: 28 apr 2006 07:54
Woonplaats: De Goorn

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor FM » 27 feb 2013 12:01

Ik heb net het filmpje van Hans over zijn eerste testje met de Rider gezien.

Blijkbaar zet de Rider nu ook een track om in een route, waarbij de track zelfs verschoven wordt naar de dichtstbijzijnde weg. Het was wel met een erg korte route, dus nog even afwachten wat er gebeurt met lange tracks.

Maar dat lijkt heel hard op wat mijn Zumo550 doet...

ALS dat goed gaat met lange tracks, dan wordt de Rider voor mij plots wel interessant.
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4497
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor Hans Vaessen » 27 feb 2013 12:58

FM schreef:Maar dat lijkt heel hard op wat mijn Zumo550 doet...


Yep. Met als verschil dat je in de 550/660 het herberekenen dan wel uit moet schakelen; in de rider hoeft dat niet. De Z350 kent helaas geen trackimport dus met de 350 en de rider naast elkaar kàn dat een belangrijke afweging zijn.

Trackimport wordt overigens vooralsnog vrij weinig gebruikt, naar mijn mening te onrechte.

Maar, mee eend: dit was heel quick and dirty met een hele korte route. Bovendien niet getest in de praktijk; dat ga ik binnenkort nog wel doen. Desalniettemin hieronder mijn eerste indruk:


^
Bron: http://youtu.be/ufraP4DOuVo
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor polmcfree » 27 feb 2013 16:36

Als ik het goed begrijp kan je van uit Bacecamp een GPX route, rechtstreeks in de nieuwe TomTom plaatsen
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 464
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor FM » 27 feb 2013 16:42

Neen, je exporteert vanuit Basecamp een gpx-bestand, en stopt dat met de verkenner in de Rider.

Veronderstel ik, want het zou toch heeeeeeeel raar zijn moest een Garmin-programma willen connecteren met een TomTom. 8)
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4497
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor GPS Expert » 27 feb 2013 17:05

Export vanuit BaseCamp doe je naar een schijf en/of folder. Dus je kunt direct exporteren naar de TT, even opzoeken in de schijven, gps2itn folder opzoeken en opslaan.

De verkenner heb je niet nodig. Slepen direct de TT gaat misschien ook wel, aangezien BaseCamp elke USB en SD kaart als een juist medium herkent, maar dan sleep je het op de TT wel de verkeerde folder is. BaseCamp herkent de TT prima :)
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3253
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor Hans Vaessen » 27 feb 2013 17:12

Basecamp ziet de rider wel (als 'Internal' met een mapje 'gebruikersgegevens). Als je je track dan versleept wordt er in de Rider een mapje \garmin\gpx aangemaakt en daar doet de rider vervolgens niets mee.

Wat inderdaad wel kan is kiezen voor 'selectie exporteren en dan rechtstreeks naar de gpx2itn directory in het toestel opslaan.

Overigens heb ik inmiddels nog wat testjes gedaan die helaas minder positief uitvallen: een hoop korte op en neer stukjes die allerminst wenselijk zijn.... Komt ondermeer voor bij wegen met gescheiden weghelften, maar ook op andere plekken waarvoor ik nog geen verklaring heb gevonden. Minder foolproof dan in eerste instantie leek dus...
Morgen zit ik bij TomTom, ik zal het eens aan ze voorleggen....
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

VorigeVolgende

Keer terug naar Nieuwe toestellen en software

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast