Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

TomTom Rider 5 nu officieel

Aankondigingen van nieuwe toestellen en nieuwe software.

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor ferry34 » 28 feb 2013 15:53

Die video's van jou zijn zeer prettig om naar te kijken en de professionaliteit en plezier straalt erin uit. Ga zo door Hans!
Gisteren n fimpje van waypoint gezien pfffffff.

Hm dat heen en weer rijden is niet grappig. Denk dat ze blijven vasthouden aan t zeer dicht moeten naderen van n vlaggetje en dat is niet goed.
Zie t zelf met de tomtom navigator. Als ik n route met gpx bestanden automatisch omzet naar itn, heb ik dat euvel ook vaak.
Die gpx routepunten staan dan vaak op de kruising en dan kom ik er vaak niet dicht genoeg langs en dus laat hij me keren of moet ik m handmatig aanvinken "als bezocht"

Als ik de route handmatig nakijk en de routepunten net ná de kruising zet, is het probleem er niet. (ideetje van mn vriendin)
Hm, wel n misser en n mogelijke reden om n Garmin te kopen ipv de tomtom.
Echter vind ik de hele lay-out van tomtom veel mooier (kaarten, aanwijzingen, menu) en eenvoudiger in t gebruik.

Hou ons op de hoogte!
Laatst bijgewerkt door ferry34 op 28 feb 2013 20:41, in totaal 1 keer bewerkt.
ferry34
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 15 okt 2012 09:44

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor Hans Vaessen » 28 feb 2013 17:35

ferry34 schreef:
Hou ons op de hoogte!


OK:

http://www.anwbmotor.nl/blogs/mrgps/op- ... bij-tomtom

ferry34 schreef:Die gpx routepunten staan dan vaak op de kruising en dan kom ik er vaak niet dicht genoeg langs en dus laat hij me keren of moet ik m handmatig aanvinken "als bezocht"


Yep: daar ligt de kern van de uitdaging, ook bij de trackimport. Was voor TT echter nieuw. Beslist zinvol gesprek dus..
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor ferry34 » 28 feb 2013 20:15

Ah dat is snel! :)

Eh, ja. Wat jammer dat ze jou niet veel eerder om raad hebben gevraagd.

Als ze de straal van het vlaggetje groter maken, dan zou dat al veel schelen.
Toen ik nog wel s routes reed zonder ze van tevoren te checken, wilde het nog wel s voorkomen dat het geplaatste vlaggetje onder het viaduct stond, terwijl de route er overheen ging en dus de vlag niet werd geraakt.

Ook zoals bij jou t vlaggetje aan de verkeerde weghelft, is gewoon heel irritant.
Softe routepunten is een optie, maar aan de andere kant moet ik wel zeggen dat ik liever heb dat de navigatie wel naar dat vlaggetje gaat.
Anders wijk ik misschien van de route af zonder dat ik het zelf weet.

Het zelf maken van routes vind ik erg leuk om te doen, bakkie koffie erbij, beetje streetview gebruiken om te zien hoe de weg eruit ziet....heerlijk. (echt vervelend dat Duitsland geen streetview toelaat)

Hoe gaat tomtom hier nu met jouw advies om? Het lijkt mij veels te kort dag om dit voor release nog te fixen.
Als dit met een update kan, is er geen nood aan de man.

Ik zag trouwens een demo filmpje van je collega/concurrent en die liet een rit zien met de optie kronkelwegen. Toen hij echter de route liet zien, ging deze gewoon over de A30 en dat 53 kilomter lang!! Heel vreemd.

http://www.youtube.com/watch?v=Jit5h__ch2Q
ferry34
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 15 okt 2012 09:44

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor GPS Expert » 28 feb 2013 21:17

Het zou mooi zijn als TomTom (De Muizen) ook dit nog weet te vinden:

http://www.jouwtomtom.nl/forum/index.ph ... ntry183104

Helaas hebben ze met die adviezen uit 2010 nog niets gedaan.
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3254
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor Hans Vaessen » 1 maart 2013 10:28

ferry34 schreef:Als ze de straal van het vlaggetje groter maken, dan zou dat al veel schelen.

Da's één van de besproken punten inderdaad. De straal mag echter ook weer niet te groot zien want dat kan onbedoelde effecten hebben, bijvoorbeeld als de route zichzelf kruist.

ferry34 schreef:Toen ik nog wel s routes reed zonder ze van tevoren te checken, wilde het nog wel s voorkomen dat het geplaatste vlaggetje onder het viaduct stond, terwijl de route er overheen ging en dus de vlag niet werd geraakt.

Ehh... dat kàn niet...

ferry34 schreef:Softe routepunten is een optie, maar aan de andere kant moet ik wel zeggen dat ik liever heb dat de navigatie wel naar dat vlaggetje gaat.
Anders wijk ik misschien van de route af zonder dat ik het zelf weet.

De softe viapunten in de 350 doen wat je wilt.

ferry34 schreef:Hoe gaat tomtom hier nu met jouw advies om? Het lijkt mij veels te kort dag om dit voor release nog te fixen.
Als dit met een update kan, is er geen nood aan de man.

Ze gaan nu onderzoeken of, en hoe snel, ze resources kunnen vrijmaken; mijn inschatting is dat er binnen 'enige tijd' een firmware update zal verschijnen. Wanneer is precies is even afwachten.

ferry34 schreef:Ik zag trouwens een demo filmpje van je collega/concurrent en die liet een rit zien met de optie kronkelwegen. Toen hij echter de route liet zien, ging deze gewoon over de A30 en dat 53 kilomter lang!! Heel vreemd.

http://www.youtube.com/watch?v=Jit5h__ch2Q

Dat was gewoon een bedieningsfout: de route werd berekend als 'snelste route' ipv kronkelwegen.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor ferry34 » 1 maart 2013 13:14

Hans Vaessen schreef:
ferry34 schreef:Als ze de straal van het vlaggetje groter maken, dan zou dat al veel schelen.

Da's één van de besproken punten inderdaad. De straal mag echter ook weer niet te groot zien want dat kan onbedoelde effecten hebben, bijvoorbeeld als de route zichzelf kruist.

-----------------------------------------------

Hoe werkt dat dan?
Ik heb routes gemaakt waarbij ik van het gardameer vertrek, maar soms pak ik stukken weg die ik op de terugweg ook rij.
De routepunten lopen dan door elkaar en dus komt na routepunt 8 verschijnt routepunt 24. Dat heb ik wel vaker gedaan en bleef dat routepunt gewoon staan. Pas op de terugweg wanneer ik dat routepunt voor de 2de keer passeer, verdwijnt t routepunt van de kaart.
Dus zou ik denken dat t vergroten van de straal geen nadelige gevolgen zal hebben.

--------------------------------------------------

ferry34 schreef:Toen ik nog wel s routes reed zonder ze van tevoren te checken, wilde het nog wel s voorkomen dat het geplaatste vlaggetje onder het viaduct stond, terwijl de route er overheen ging en dus de vlag niet werd geraakt.

Ehh... dat kàn niet...

----------------------------------------------------

Ik reed dus over t viaduct maar t vlaggetje/routepunt verdween niet. Ben gekeerd en over de andere weghelft teruggereden.
Weer bleef hij staan. Toen ik beter keek zag ik dat ik de afslag moest nemen en die ging onder t viaduct door en toen pakte hij m wel. Daarna moest ik weer terug over t viaduct en werd de route vervolgd.
Waarschijnlijk n slordig van de maker?

Ook meegemaakt dat t routepunt toevallig 2 meter in n inrit van n huis stond en dus weer niet werd geregistreerd. Daarna 2 keer op n kruising die niet werd gepakt.
Moet dan stoppen, handschoenen uit en in t menu t routepunt aanvinken als reeds bezocht, de route starten, opties route en weer verder.
Sinds ik de routes ff naloop heb ik t probleem niet meer.

Oh ja, had in italie een routepunt die per ongeluk in n tunnel stond. Doordat de tomtom dan de verbinding een beetje kwijt is, pakt die ook dat punt niet.

--------------------------------------------

ferry34 schreef:Softe routepunten is een optie, maar aan de andere kant moet ik wel zeggen dat ik liever heb dat de navigatie wel naar dat vlaggetje gaat.
Anders wijk ik misschien van de route af zonder dat ik het zelf weet.

De softe viapunten in de 350 doen wat je wilt.

-------------------------------------------------------

De Garmin doet dat soort dingen erg goed, maar nogmaals: de kaartweergave en afslagaanduiding vind ik van tomtom erg fraai.
--------------------------------------------------------

ferry34 schreef:Hoe gaat tomtom hier nu met jouw advies om? Het lijkt mij veels te kort dag om dit voor release nog te fixen.
Als dit met een update kan, is er geen nood aan de man.

Ze gaan nu onderzoeken of, en hoe snel, ze resources kunnen vrijmaken; mijn inschatting is dat er binnen 'enige tijd' een firmware update zal verschijnen. Wanneer is precies is even afwachten.


------------------------------------------------------

Hoewel een beetje laat ben ik onder de indruk van de wil van tomtom om de veranderingen genoemd door jou door te voeren.

------------------------------------------------------

ferry34 schreef:Ik zag trouwens een demo filmpje van je collega/concurrent en die liet een rit zien met de optie kronkelwegen. Toen hij echter de route liet zien, ging deze gewoon over de A30 en dat 53 kilomter lang!! Heel vreemd.

http://www.youtube.com/watch?v=Jit5h__ch2Q

Dat was gewoon een bedieningsfout: de route werd berekend als 'snelste route' ipv kronkelwegen.


--------------------

Ah dat verklaart een hoop. Onhandig om dit in n demo filmpje verkeerd te doen
ferry34
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 15 okt 2012 09:44

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor ++ Lex ++ » 1 maart 2013 13:17

Wij beschouwen het in zijn geheel citeren van het voorgaande bericht ook als een bedieningsfout.... :wink:
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor ferry34 » 1 maart 2013 13:38

Tja, iPad is lastiger dan laptop met dit soort dingen ;)
ferry34
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 15 okt 2012 09:44

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor Hans Vaessen » 1 maart 2013 14:24

ferry34 schreef:Tja, iPad is lastiger dan laptop met dit soort dingen ;)


;)

Ok. Zonder verder op de details in te gaan: want je omschrijft is inderdaad de huidige beperking van de rider; sinds de urban rider zijn via's makkelijker te skippen; maar meer structurele oplossing is inderdaad nauwkeuriger werken.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor ferry34 » 1 maart 2013 14:32

Ja, ik begrijp dat de rider een snelkoppeling kan maken naar "routepunt markeren als bezocht"

Ik ben zorgvuldig met de routes maken en dus geen routepunt op kruisingen of tunnels, maar zoals bij jou met weg met gescheiden rijbanen, lijkt mij soms lastig te zien.

Ik hou je nieuws in de gaten!


(dit is echt slecht: net gebeld met tomtom voor kaartupdate van mn tomtom navigator 7. Volgens de site is er een nieuwe kaart die geschikt is voor deze navigator, maar bij bestelling krijg ik steeds serverfoutmelding. Net gebeld dus en daar kreeg ik te horen dat er geen kaart geschikt is voor deze navigator. Gekocht in 2009 en er is nooit een kaartupdate uitgekomen. Support is vorig jaar al gestopt.
Er flauw dus. Kan nog wel mn tomtom xl live updaten, maar weet niet hoe goed die is af te lezen op de motor. Deze nieuwe gekocht in 2010-2011.
Zal s kijken op jullie site, want ik weet dat jullie daar een mooie houder met mount voor hebben. Even zien wat dat kost en testen of t scherm helder genoeg is.

Deze XL live heeft nog wel de Reisplanner optie waarmee je routes kunt laden. Alle nieuwe tomtom hebben deze optie niet meer, op de rider na.)


Ik zag trouwens dat de vorige rider, de 3, te koop was voor 200 euro.
Zit daar een houder bij en hoe zit t met opladen? Zit de actieve dock er bij en zo niet, kan de tomtom dan wel via een mini usb worden opgeladen?
ferry34
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 15 okt 2012 09:44

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor Jeroen D. » 1 maart 2013 16:12

ferry34 schreef:Ik zag trouwens dat de vorige rider, de 3, te koop was voor 200 euro.
Zit daar een houder bij en hoe zit t met opladen? Zit de actieve dock er bij en zo niet, kan de tomtom dan wel via een mini usb worden opgeladen?


De Urban wordt met een niet actieve dock geleverd, deze zijn overigens wel los te leveren.
Er zit dus wel een passieve dock bij met de RAM onderdelen voor op een buizenstuur.
Helaas lukt het zonder aanpassing (lees:slopen) van het "afdekklepje" van de mini-USB ingang niet om een kabel in het toestel te steken als deze in de dock zit.
De actieve dock wordt dan ook met een aparte kabel geleverd, die rechtstreeks in de dock gaat.

Wat RAM houder betreft zie: http://snelbalie.gps.nl/shop/acc/ram_houders
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Jeroen D.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 1221
Geregistreerd: 3 sep 2008 06:31
Woonplaats: Uden

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor ferry34 » 1 maart 2013 16:50

prachtige houder voor de tomtom xl live iq

Even kijken wat die mount kost die op de beugel van de ruit van mn bmw 1200 gs kost. Heb al een speciale beugel ervoor die erop zit.

RAM-B-149Z-TO5U houderset TomTom One XL 50 euro kompleet dus.
ferry34
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 15 okt 2012 09:44

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor Jangs1200 » 1 maart 2013 21:05

Hoi,

Misschien een domme vraag maar draait de software van deze nieuwe Urban Rider ook op een Apple Mac?

Groet,
Jan
Jangs1200
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 1 maart 2013 21:00

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor Hans Vaessen » 1 maart 2013 21:09

Ja en nee: de software van TT wel. Tyre echter niet. En die zal er voorlopig ook niet komen. Er wordt wel gewerkt aan een web-based versie (en dat biedt de apple gebruiker ook een oplossing.. weet alleen niet wanneer die komt)
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: TomTom Rider 5 nu officieel

Berichtdoor GPS Expert » 1 maart 2013 22:26

Ik ben er niet helemaal weg van, maar routecovertor.de is java gebasseerd en werk ook op de Mac.
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3254
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

VorigeVolgende

Keer terug naar Nieuwe toestellen en software

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten