Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

oregon 600 laat beschrijving geocache niet zien

Aankondigingen van nieuwe toestellen en nieuwe software.

oregon 600 laat beschrijving geocache niet zien

Berichtdoor hansbudel » 20 mei 2013 11:12

Hallo,

Heb net een nieuwe oregon 600T
Alles werk,alleen de beschrijving van de geocaches laat hij niet zien .
Gisteren werkte het wel .Vandaag niet meer.
Als ik de beschrijving wil zien,of de hint dan krijg ik een wit scherm en in het midden draait er een rondje.
Dat blijft zo.Er gebeurd verder niets.
Hoe kan ik dit oplossen.??
hansbudel
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 20 mei 2013 11:05

Re: oregon 600 laat beschrijving geocache niet zien

Berichtdoor Jacob_Bax » 20 mei 2013 11:24

Dat draaiend rondje betekend dat de gps iets aan het laden is.
Was de geocach waarvan je gisteren wel de beschrijving zag dezelfde als die je vandaag gebruikte?
Garmin GPS12, GPSmap 60CSx, eMap, GPSmap 78s, 2xStreetpilot III colormap, Virb, Virb Ultra 30,
OSM
Het licht aan het eind van de tunnel kan ook de trein zijn.
Avatar gebruiker
Jacob_Bax
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 6899
Geregistreerd: 7 mei 2006 14:48
Woonplaats: Gorinchem

Re: oregon 600 laat beschrijving geocache niet zien

Berichtdoor hansbudel » 20 mei 2013 11:37

Dat laden blijft maar duren. Na 10 minuten zet ik de gps dan maar uit.
Gisteren werkte het perfect.
Toen kon ik van alle caches de beschrijving zien.Ook de hint was geen probleem.
Nu krijg ik van geen enkele cache de beschrijving of hint te zien.
Ik heb gekeken voor een update, maar ik heb de meest recente versie.
Kun je die software zomaar zonder problemen vervangen?
Ik heb de 600T.Heeft dat gevolgen voor de kaarten?
hansbudel
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 20 mei 2013 11:05

Re: oregon 600 laat beschrijving geocache niet zien

Berichtdoor Jacob_Bax » 20 mei 2013 12:06

Een firmware update heeft geen invloed op de kaarten, tenzij ze bij Garmin een fout hebben gemaakt.
Een firmware wordt overigens niet vervangen maar geinstalleerd.
Heb je voordat je het mankement ontdekte misschien nog iets veranderd of verwijderd van je 600T?
Misschien kan je de geocaches nog een keer opnieuw laden.
Gooi alle caches eruit en laad een nieuwe vanaf je geocache website, misschien dat het dan weer werkt.
Weet niet of het van toepassing is (ik geocache nooit) maar staat je 600 wel in het geocache profiel?

Mocht je het weer werkend krijgen maak dan gelijk een backup van de inhoud van je gps, nu heeft het geen zin om een backup te maken.
Garmin GPS12, GPSmap 60CSx, eMap, GPSmap 78s, 2xStreetpilot III colormap, Virb, Virb Ultra 30,
OSM
Het licht aan het eind van de tunnel kan ook de trein zijn.
Avatar gebruiker
Jacob_Bax
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 6899
Geregistreerd: 7 mei 2006 14:48
Woonplaats: Gorinchem

Re: oregon 600 laat beschrijving geocache niet zien

Berichtdoor HaWee » 20 mei 2013 12:10

Jacob_Bax schreef:
Mocht je het weer werkend krijgen maak dan gelijk een backup van de inhoud van je gps, nu heeft het geen zin om een backup te maken.


En die backup maak je met JDM http://www.javawa.nl/jdm.html

en de plaats voor vragen over problemen is de Helpdesk, daar is ook een speciaal onderdeel voor de Oregon 600
dit is het forumdeel om nieuwe apparaten en programma's aan te kondigen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21425
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: oregon 600 laat beschrijving geocache niet zien

Berichtdoor breedje » 20 mei 2013 12:59

ik heb hetzelfde probleem ,kan ze niet lezen en de oregon gaat dan vanzelf uit.
breedje
 
Berichten: 53
Geregistreerd: 13 maart 2013 10:03

Re: oregon 600 laat beschrijving geocache niet zien

Berichtdoor hansbudel » 20 mei 2013 16:28

Ik heb deze oregon voor mijn vrouw gekocht.
Zelf sta ik op de wachtlijst voor de 650.
Nu hoor ik van een bekende (jakke) dat hij ook het zelfde probleem heeft mijn zijn 600.
Ik begin nu wel te twijfelen of ik de 650 wel ga kopen.

Weet er iemend hoe ik een harde reset kan doen???
hansbudel
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 20 mei 2013 11:05

Re: oregon 600 laat beschrijving geocache niet zien

Berichtdoor MPX-NL » 20 mei 2013 17:08

Onderste knopje ingedrukt houden tijdens het opstarten, geen idee of dat echt een hard reset is.
Oregon 700, Vivofit, Vivoactive.
GPS 100, GPS 50, GPS 75, GPS 45, GPS 40, GPS 90, GPS 38, eMap, 12XL, eTrex Euro, eTrex Legend/Vista, GPS V, Geko 301, GPS 60, GPSMAP 60, GPSMAP 60CSx, eTrex Summit HC/Vista HCx, GPS 72H, Colorado 300.
Avatar gebruiker
MPX-NL
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1749
Geregistreerd: 29 mei 2008 12:59
Woonplaats: ZHZ

Re: oregon 600 laat beschrijving geocache niet zien

Berichtdoor ++ Lex ++ » 20 mei 2013 17:21

Bedoeld is een reset van de benzinemeter.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: oregon 600 laat beschrijving geocache niet zien

Berichtdoor hansbudel » 20 mei 2013 17:33

Ik bedoel dus een harde reset zodat hij terug gaat naar de fabrieksinstellingen.
Dus zoals hij uit de doos komt als je hem nieuw gekocht hebt.
hansbudel
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 20 mei 2013 11:05

Re: oregon 600 laat beschrijving geocache niet zien

Berichtdoor HaWee » 20 mei 2013 17:37

bij de meeste Oregons:
toestel uit
vinger links boven in de hoek op het scherm
aanzetten terwijl vinger linksboven blijft tot menu komt
evt herhalen tot menu echt komt
http://www.youtube.com/watch?v=bmU6Z-mpYM8
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21425
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: oregon 600 laat beschrijving geocache niet zien

Berichtdoor MPX-NL » 20 mei 2013 17:43

Datzelfde krijg je nu dus met het onderste knopje ipv vinger links boven scherm.
Oregon 700, Vivofit, Vivoactive.
GPS 100, GPS 50, GPS 75, GPS 45, GPS 40, GPS 90, GPS 38, eMap, 12XL, eTrex Euro, eTrex Legend/Vista, GPS V, Geko 301, GPS 60, GPSMAP 60, GPSMAP 60CSx, eTrex Summit HC/Vista HCx, GPS 72H, Colorado 300.
Avatar gebruiker
MPX-NL
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1749
Geregistreerd: 29 mei 2008 12:59
Woonplaats: ZHZ

Re: oregon 600 laat beschrijving geocache niet zien

Berichtdoor Wisc » 20 mei 2013 19:56

Ik ondervind exact hetzelfde bij het inladen van geocaches. Soms is de beschrijving etc. te lezen en daarna weer niet. Wat ik inmiddels heb ontdekt is dat je met een lege database op de Oregon moet beginnen, dus het bestand geocaches.gpx weggooien e daarna het toestel uit en weer aan zetten. Als je daarna b.v. via GSAK de geocaches inlaadt dan zijn de beschrijvingen te lezen. Als je daarna iets toevoegt of een paar caches hieruit verwijderd via b.v. Basecamp, dan ontstaat het probleem. Lijkt mij een probleempje in de firmware. Wellicht komt hier nog een keer een update voor.

Als er inmiddels meer hierover bekend is, dan houdt ook ik me aanbevolen, want onhandig is dit wel op deze manier !!

Groet,

Wil
Wisc
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 20 mei 2013 19:25

Re: oregon 600 laat beschrijving geocache niet zien

Berichtdoor HaWee » 20 mei 2013 20:16

probleem duidelijk omschrijven en naar Garmin sturen, iedereen die dit heeft, meer meldingen is hogere prio
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21425
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: oregon 600 laat beschrijving geocache niet zien

Berichtdoor breedje » 20 mei 2013 22:06

ik heb een harde reset gedaan en alles is weer te lezen
breedje
 
Berichten: 53
Geregistreerd: 13 maart 2013 10:03

Volgende

Keer terug naar Nieuwe toestellen en software

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten