Track naar route, naar Etrex, alleen eindpunt naar beginpunt

De opvolger van Mapsource
Plaats reactie
rdollee
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 mei 2017 23:25

Track naar route, naar Etrex, alleen eindpunt naar beginpunt

Bericht door rdollee »

Ik heb verschillende wandelroutes in basecamp binnengehaald als track. Vervolgens met profiel wandelen geconverteerd naar route op de TopoActive kaart die ook in mijn Etrex touch 35t zit. Deze track en route zet ik vervolgens over naar de Etrex. Binnen alle profielen op het toestel staat herberekenen uit. Als ik vervolgens de route opstart op de Etrex loopt de route direct van begin- naar eindpunt en de route is weg. Ik begrijp dit niet. Bovendien valt mij op dat hij ook fietspaden kiest terwijl het profiel op wandelen staat. Dat zou toch niet mogen?

Ook heb ik gezocht naar de optie om automatisch bij het converteren naar routes een vooraf aangegeven via-punten toe te voegen, verspreid over de route. Ik kan die optie niet meer vinden. Dat zou wellicht een oplossing kunnen zijn. Of zit er niets anders op dan handmatig een aantal viapunten in te voegen?

Gebruikersavatar
guzzi vero
Berichten: 1243
Lid geworden op: 28 sep 2006 00:38
Locatie: Oostduinkerke

Re: Track naar route, naar Etrex, alleen eindpunt naar begin

Bericht door guzzi vero »

hoe heb je geconverteerd in BC? Als je enkel je profiel gewijzigd hebt in de statusbalk en dan herberekenen kiest dan werkt dit niet daar dit voor nieuwe te maken routes is. Je moet je profiel wijzigen door de route eigenschappen te openen en daar je profiel te wijzigen.
er is een methode om onmiddellijk viapunten toe te voegen bij het converteren van een track naar een route, echter dan moet je alle viapunten goed overlopen daar de meeste net naast de weg gaan staan (in statusbalk directe route kiezen als profiel, dan kiezen voor track naar route converteren en het aantal viapunten ingeven, dan pas converteren, nu routeeigenschappen openen en alle viapunten nakijken en goed op de weg zetten)
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820

rdollee
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 mei 2017 23:25

Re: Track naar route, naar Etrex, alleen eindpunt naar begin

Bericht door rdollee »

Dank! Het is gelukt door voor conversie het profiel in de taakbalk van BC op wandelen te zetten. Toen kreeg ik de pop-up waar ik het aantal via- punten kon invoeren. Je hoeft ze niet "omver" te lopen als je ze "zacht" maakt (term MrGps). Corrigeren gewoon via de tool...

Ik ga zometeen de testroute lopen om te kijken of het inderdaad gewerkt heeft. Tevens testen als ik van de route afwijk (met herberekenen aan) of ik weer teruggeleid wordt vaar het dichtstbijzijnde via-punt. Lukt het niet hebben we altijd de track nog...

Plaats reactie

Terug naar “Garmin Basecamp voor Windows”