Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Handelszaken en routetool

De opvolger van Mapsource

Handelszaken en routetool

Berichtdoor lambda » 25 maart 2019 17:15

Hallo iedereen,
Al vele jaren maak ik routes via Basecamp.
En al vele jaren heb ik hetzelfde probleem.
Bij het maken van een route met de routetool komen de punten bijna steeds naast de weg te liggen.
Ik corrigeer deze dan wel altijd en zet ze precies op de weg. De route is dan perfect te rijden.
De reden is dat de punten naar handelszaken getrokken worden en dus naast de weg verschijnen.
Ik heb al gezocht, maar vind niet hoe ik die handelszaken uit mijn routetool kan krijgen zodat de punten in een keer goed komen te staan.
Graag een reactie hoe je dit kan aanpassen.

Jan
groetjes,

Lambda

Streetpilot 1- Streetpilot III -Streetpilot 2610 - E-map - Nuvi 660 - Colorado 300 en nog een Colorado 300 - Nuvi 765 - Nuviphone A 10- Metroguide - CN V4.....CN 2008 - Topo Belgie - Fietskaart Be-lux CN life-update - Onroute SD ME
Avatar gebruiker
lambda
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 368
Geregistreerd: 6 maart 2004 18:15

Re: Handelszaken en routetool

Berichtdoor RonalT » 25 maart 2019 21:17

Klopt en vooral in België is dat een probleem omdat er daar ontzettend veel van dit soort zaken op de kaart staan. Vergelijk maar eens op een schaal van 1 km een grotere plaats in Nederland of België.

Mijn oplossing is als je de route gemaakt hebt en je merk dat er een routepunt op een zaak gelegd is, is inzoomen en een nieuw tussenpunt maken op een plek tussen twee zaken en daarna die op die zaak wissen.
Het is wat gedoe, maar het is in iedergeval werkbaar.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR / Vivoactive 3 om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 3171
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Handelszaken en routetool

Berichtdoor HaWee » 25 maart 2019 21:37

Ik keek even maar ik zag op schaal 1 km geen handelszaken oid in Belgie
Als een keer gekeken in wat er aan punten te kiezen zijn op de kaart maar die stonden allemaal aan.

Blijkt dat ik mijn detailweergave op gemiddeld heb staan, bij hoogst verdrink je inderdaad in de icoontjes van winkels etc.

Probeer eens of je wel direct het punt op de weg kunt leggen met detailinstelling gemiddeld
gemiddeld.JPG
gemiddeld.JPG (30.99 KiB) 408 keer bekeken

hoogste.JPG
hoogste.JPG (30.69 KiB) 408 keer bekeken


Als detailniveau niet op de balk staat dan kun je dat aanzetten via Beeld - Werkbalken en dan een vinkje bij Detailniveau
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21398
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Handelszaken en routetool

Berichtdoor Mgent » 25 maart 2019 21:56

Nu, al die icoontjes kan je ook uitzetten in je kaartfuncties en heb je daar helemaal geen last meer van.
Bijlagen
Schermafbeelding 2019-03-25 om 21.55.12.png
Schermafbeelding 2019-03-25 om 21.55.12.png (167.7 KiB) 394 keer bekeken
Zumo 595, iPhone 11 Pro, Cardo G9x, Shubert SRC M1+ SCM1 , BaseCamp 4.8.4, CN Europe NTU 2020.20, Onroute motor 5.15 Europa, tomtom Vio.
Avatar gebruiker
Mgent
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1833
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: Handelszaken en routetool

Berichtdoor polmcfree » 25 maart 2019 22:54

punten .jpg
punten .jpg (445.97 KiB) 386 keer bekeken
ook als je die punten hebt uitstaan heb je daar last van,want ik heb ze allemaal uitstaan en heb daar ook last van
ben daar ook al lang naar op zoek,om dat te kunnen uitzetten

maar blijkbaar is er geen oplossing,er worden zelfs zaken aangedaan waar je zelf geen punten hebt gezet,ook als die niet zichtbaar zijn op de kaart,Basecamp doet dat zelf als of het een verplichting is om deze handels zaken,benzine stations enz aan te doen
Ik controleer een zelf gemaakte route of een gedownloade route altijd of de punten juist op de weg staan,en moet deze dan ook handmatig verplaatsen,het is nu eenmaal zo,door het veel te doen wordt je daar wel snel en handig in.

Mgent,volgens mij heb jij een mac,mischien dat die er anders mee omgaat dan een windows PC
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 463
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Re: Handelszaken en routetool

Berichtdoor polmcfree » 25 maart 2019 23:22

Dit is een voorbeeld wat basecamp doet

punten 2.jpg
punten 2.jpg (335.35 KiB) 376 keer bekeken
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 463
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Re: Handelszaken en routetool

Berichtdoor JaVaWa » 25 maart 2019 23:35

JaVaWa RTWtool kan al die “glitches” (punten die naast de weg staan) eenvoudig verwijderen. Laad de route in RTWtool, controleer even of de unglitch-functie aan staat bij de instellingen en converteer de route naar een route zonder verdere modificaties. Daarna staan alle puntjes netjes op de weg.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14421
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Handelszaken en routetool

Berichtdoor BMW-Wouter » 27 maart 2019 19:25

Ik zie het fenomeen ook vaak gebeuren, en ik zie het ook werkelijk omdat er inplaats van het standaard vlaggetje een symbool van de betreffende "zaak" wordt geplaatst: dan is het onmiddelijk "undo", verder inzoomen en zoals eerder gezegd een route punt verder van die betreffende zaak af neerplanten.
Wouter
BMW R1200RT-LC (2017) en BMW Navigator VI
BMW-Wouter
 
Berichten: 29
Geregistreerd: 13 aug 2018 06:01


Keer terug naar Garmin Basecamp voor Windows

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten