Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Montage SPIII op R1100gs

Vragen, oplossingen en suggestie voor montage van de GPS op de motor en in de auto.

Montage SPIII op R1100gs

Berichtdoor FreekC » 23 maart 2004 22:39

Afgelopen Donderdag een nieuwe SPIII gekocht in de GPS shop te N.
Geweldig fijn apparaat!!
Hier een paar foto's van de montage van mijn SPIII
Op het stuur vind ik te dichtbij en in conflict met mijn tanktas en controle lampjes.
De enige over gebleven plaats is volgens mij op de klokken.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
FreekC
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 144
Geregistreerd: 19 maart 2004 13:41
Woonplaats: Sommelsdijk

Berichtdoor MiGSel » 24 maart 2004 08:49

Ziet er ook prima uit Freek!

Hoe zit het RAM-gedeelte vast boven het klokkenspel?
Toy maker / Zümo - GPS V - Quest user / BMW rider
Avatar gebruiker
MiGSel
 
Berichten: 137
Geregistreerd: 10 maart 2004 09:33

Berichtdoor FreekC » 24 maart 2004 19:00

Vrij simpele montage, even het scherm er afgehaald en de koplamp gedemonteerd de klokkenwinkel losgemaakt dan twee gaatjes geboord en een rvs-plaatje aan de binnen kant voor de stevigheid dan vast gezet met twee M6 rvs-boutjes en klaar. :lol: :lol: :lol:
Zit hardstikke stevig en beweegt een beetje mee met de klokken, het klokken huis zit in rubber dus geen rare trillingen.
FreekC
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 144
Geregistreerd: 19 maart 2004 13:41
Woonplaats: Sommelsdijk

Berichtdoor Roland » 25 maart 2004 22:37

FreekC schreef:Vrij simpele montage, even het scherm er afgehaald en de koplamp gedemonteerd de klokkenwinkel losgemaakt dan twee gaatjes geboord en een rvs-plaatje aan de binnen kant voor de stevigheid dan vast gezet met twee M6 rvs-boutjes en klaar. :lol: :lol: :lol:
Zit hardstikke stevig en beweegt een beetje mee met de klokken, het klokken huis zit in rubber dus geen rare trillingen.


Dat ken ik :-)
Roland
Afbeelding
Avatar gebruiker
Roland
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 50
Geregistreerd: 11 maart 2004 22:20
Woonplaats: Thuis

Berichtdoor FreekC » 26 maart 2004 18:09

:lol: Ja, Roland ik zag dat jij het op de zelfde manier hebt gedaan, werkt goed zo hé! :lol:

Freek
FreekC
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 144
Geregistreerd: 19 maart 2004 13:41
Woonplaats: Sommelsdijk

Berichtdoor Jan 1200 GS » 30 apr 2004 05:22

He Freek, ik heb op dit forum ook een vraag gesteld bij de helpdesk ivm een houder voor de Streetpilot III voor op de 1200 GS. Als je info heb laat het me weten. Groetjes, Jan
Jan 1200 GS
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 29 apr 2004 20:55
Woonplaats: Sommelsdijk

Berichtdoor FreekC » 30 apr 2004 17:18

:lol: :lol: Heb je die 1200 dan al?? :lol: :lol:
Kom maar een keer lang als je alles hebt dan bedenken we wel wat.

Gr Freek
FreekC
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 144
Geregistreerd: 19 maart 2004 13:41
Woonplaats: Sommelsdijk

Houder voor Streetpilot III op BMW 1200 GS

Berichtdoor Jan 1200 GS » 30 apr 2004 17:49

He Freek, jij begrijpt het volgens mij niet helemaal ( lol ) De Streetpilot III heb ik al even en de 1200 GS komt er aan en dan wil k de zaak allang geregeld hebben, begrijp je.
Jan 1200 GS
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 29 apr 2004 20:55
Woonplaats: Sommelsdijk

Berichtdoor FreekC » 30 apr 2004 20:47

:lol: Aha, ik snap het :lol:
De toeleveransiers (wunderlich/touratech ea) zullen wel al bezig zijn om je probleem op te lossen.
maar het kan misschien nog even duren voor het op de markt is.
Freek
FreekC
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 144
Geregistreerd: 19 maart 2004 13:41
Woonplaats: Sommelsdijk

Re: Montage SPIII op R1100gs

Berichtdoor CroCo » 30 mei 2004 01:30

Dat ziet er goed uit Freek.

Ik ben zelf nog steeds aan het dubben voor het wel of niet aanschaffen van een 2610 (ik hik nog tegen die prijs aan :? ), maar als het zover is weet ik nu de mooiste montageplaats voor op een 1100.

motorgroet,
Peter

ps de tank voldoet prima. :D
CroCo
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 29 mei 2004 14:39
Woonplaats: N51 50.235 E5 20.310

Berichtdoor FreekC » 30 mei 2004 09:46

:lol: Ha Peter,
Ik zou het zeker doen een SPIII of 2610.
Het is inderdaad even bijten wat de prijs aangaat maar als je hem één maal hebt ben je verloren en wil je niet meer zonder.
Je ziet dat de montage op de 1100 niet moeilijk is en een heel mooi en duidelijk plekje is, niet te veraf en niet te dichtbij.

Freek

ps. mooi dat de tank goed bevalt :-)
FreekC
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 144
Geregistreerd: 19 maart 2004 13:41
Woonplaats: Sommelsdijk

Berichtdoor CroCo » 30 mei 2004 16:32

Ik ben nog eens in de schuur gaan kijken, hoe het uitkomt met mijn Vario scherm. :? Het is te krap tussen de tellerpartij en het scherm. :?
Ik heb het scherm nog iets naar voren gekanteld om ruimte te maken, maar het houd nog niet over. Het blijft krapper dan met een standaard scherm.
Ik zag dat Michel op het gs forum een iets andere oplossing had welke iets flexibeler in ruimte is daar de rammount dichterbij gemonteerd is.
Vast vooruitlopend bestel ik vast maar een beugel bij Michel dan komt de rest vanzelf wel (hoop ik). :D :D :D :D

Peter
CroCo
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 29 mei 2004 14:39
Woonplaats: N51 50.235 E5 20.310

Berichtdoor FreekC » 30 mei 2004 17:54

:lol: De verstelling van het scherm heb ik een beetje aangepast.
Van de kunststof moeren aan de binnenkant heb ik een stukje afgevijld zodat het scherm iets verder naar voren kan.
Er is dan percies genoeg ruimte.

Freek
Laatst bijgewerkt door FreekC op 7 mei 2006 20:39, in totaal 1 keer bewerkt.
FreekC
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 144
Geregistreerd: 19 maart 2004 13:41
Woonplaats: Sommelsdijk

Berichtdoor CroCo » 31 mei 2004 00:32

Het vario scherm (Wunderlich) bestaat uit 2 delen. In het onderste deel zit een ventilatie sleuf welke ca. 2cm naar binnen komt. Deze sleuf zit precies op de hoogte waar de navigator moet komen :roll: . Ik heb het vario scherm al aangepast (gaatjes bij geboord) zodat hij wat meer naar voren komt, maar als ik nog verder naar voren gaat ziet het er niet meer uit en het scherm komt dan gedeeltelijk over de koplampen heen. Ik moet dus naar voren en omhoog met de bevestiging (ram-bout).
Vandaar de interesse voor de :idea: oplossing van Michel.

greets,
Peter
CroCo
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 29 mei 2004 14:39
Woonplaats: N51 50.235 E5 20.310


Keer terug naar Special: auto- en motormontage

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten