Nieuwsbrief 30 mei 2005

Oude nieuwbrieven en dergelijke
Plaats reactie
Gebruikersavatar
www.gps.nl
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
Berichten: 224
Lid geworden op: 10 feb 2004 13:48
Locatie: Notter
Contacteer:

Nieuwsbrief 30 mei 2005

Bericht door www.gps.nl »

Beste GPS-vrienden,

In deze nieuwsbrief drie onderwerpen:

1. Streetpilot2610 last van zonnesteek?
2. Midzomertocht ANWB-Promotor
3. GPS vacature Wandelbond KNBLO

1. Streetpilot2610 last van zonnesteek?

Uit berichten van verschillende gebruikers blijkt dat de StreetPilot 2610 wat last kan hebben van een zonnesteek. Het lijkt erop dat in de nieuwste modellen het Infrarood-oog wat gevoeliger is gemaakt waardoor het soms kan reageren op zonlicht. Effecten kunnen zijn dat het lijkt of het scherm bevriest of dat je enkele piepjes hoort. Het toestel blijft overigens normaal functioneren, wel kan het nodig zijn een keer op de page-knop te drukken om weer in het navigatiescherm te komen.
Uiteraard hebben we dit probleem bij Garmin aangekaart. In afwachting van een meer definitieve oplossing is er echter een eenvoudige remedie: Plak een klein stickertjes op een deel van het infrarood oog aan de voorzijde. Dat houdt de zon voldoende tegen, en zowel afstandsbediening als Perfect Cradle kunnen nog gewoon gebruikt worden.

2. 18 juni: Midzomertocht ANWB-promotor dit jaar ook GPS-tour!

Verleden jaar waren er twee nieuwe motor-tourtochten die in het oog sprongen, en beiden afgesloten werden met een sfeervolle BBQ: de eerste langste dag (‘kortste nacht’) rit van de ANWB-Promotor en de eerste Notter-tourrit, speciaal voor GPS en GPS-belangstellenden.

Dit jaar slaan we de handen ineen en haken we op elkaar in: op zaterdag 18 juni aanstaande vindt de Promotor Midzomertourtocht plaats. Startend in de Achterhoek; eindigend met een BBQ aan de Waddenzee. En uiteraard loopt de route via Notter, waar op de eerste stempelplaats de koffie klaarstaat en voor de belangstellenden elk uur een presentatie over GPS op de motor start. In de finishplaats Lauwersoog bestaat er de mogelijkheid tot overnachten op camping of in chalets.

Een prachtige rit door de Achterhoek, Twente en Noord-Nederland, maar bovendien een leuke gelegenheid mede-rijders en mede-GPS-rijders te ontmoeten! Altijd al willen weten wie er achter die forum-naam schuilt?? Grote kans dat ook hij van de partij is! Van gedachten wisselen over GPS op de motor zonder de hectiek van de winkeldrukte? Moet lukken, daar in Lauwersoog!!

Meer weten?? Kijk op pagina 20-23 van de laatste promotor of (binnenkort) op www.promotor.nl. Inclusief de BBQ kost deelname 49,50 per persoon. Kampeerplaatsen voor twee personen + motor voor 12,50; een 5-persoonschalet voor 75 euro.
Voor meer informatie: zie https://www.promotor.nl/published/prm/c ... ht.nl.html
Daar vind je ook het inschrijfforumulier.

Notter beveelt deze tourrit van harte aan!!

(uiteraard zal de route ook in gdb-fomat beschikbaar komen!)


3. GPS-vacature wandelbond KNBLO

Zoals wellicht bekend heeft Waypoint een samenwerkingsproject met de KNBLO, de Nederlandse Wandelbond. Doel is het stimuleren van GPS-gebruik, ondermeer om jongeren meer in beweging te krijgen.
In verband met dit ambitieuze project heeft de KNBLO een vacature voor een GPS-projectmedewerk(st)er. Deze medewerker zal ook in frequent contact met Waypoint staan.

Juist omdat de lezers van deze nieuwsbrief en bezoekers van het forum actieve GPS-gebruikers zijn wellicht interessant!

Groeten uit Notter,
Het Notter-team

De KNBLO-Wandelsportorganisatie Nederland (KNBLO-NL) is een landelijke wandelsportbond met bijna 26.000 leden. Jaarlijks worden er honderden wandeltochten georganiseerd door de aangesloten regio’s en verenigingen. Eén van de bekendste wandeltochten is de Nijmeegse Vierdaagse.
De KNBLO-NL is een ambitieuze en dynamische organisatie die in 2004 gestart is met een omvangrijk vitaliseringproces teneinde zijn marktpositie in de komende jaren verder uit te bouwen en hèt aanspreekpunt te worden voor de sportieve wandelaar. Een belangrijke rol is weggelegd voor de acht medewerkers van het bondsbureau die samen met de regio’s en verenigingen invulling moeten geven aan die ambitie.

Ter verwezenlijking van onze ambities zijn wij voor de uitbreiding van het bondsbureau per direct en voor de periode van 1 jaar (met uitzicht op verlenging) op zoek naar een enthousiaste en dynamische collega (m/v) voor de functie van:

Projectmedewerk(st)er (0,8 fte)

Doel van de functie:
Uitvoeren van samenwerkingsprojecten waarbij het gebruik van GPS-apparatuur als middel wordt ingezet om jongeren te interesseren voor de wandelsport en om de bewegingsachterstand bij jongeren terug te dringen.
Participeren in de verdere ontwikkeling van het GPS-wandelen (gericht op uitbouw van de samenwerking met het onderwijs en gericht op de samenwerking met de recreatieve sector en samenwerking met andere sport-/beweegactiviteiten).

Voornaamste activiteiten:
· Op lokaal niveau tot stand brengen van samenwerkingsverbanden tussen wandelsportverenigingen, middelbare scholen en buurt-/welzijnsorganisaties.
· Begeleiden van verenigingen bij de ontwikkeling van GPS-wandelen.
· Promoten van het GPS-wandelen bij de doelgroep jongeren
· Participeren in de ontwikkeling van GPS-opleidingstrajecten
· Participeren in de ontwikkeling van overige GPS-wandelvormen (recreatief, toeristisch, gaming)

Om de functie te kunnen uitoefenen beschik je over:
- HBO werk- en denkniveau
- Kennis van en ervaring binnen de sportwereld (ervaring binnen sportorganisaties)
- Kennis en ervaring op het gebied van breedtesport(projecten), sportstimulering
- Marktgericht denken, klantgericht denken, netwerkontwikkeling en het voorop lopen in nieuwe samenwerkingsvormen doe je als vanzelf.
- Ook kun je omgaan met cultuurverschillen in samenwerking (sport, overheid, onderwijs).

Overige vereisten:
Je beschikt over:
- Uitgebreide PC ervaring
- Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
- Klantvriendelijke benadering
- Organisatorische capaciteiten

Als je al bekend bent met het gebruik van GPS-apparatuur heb je een voordeel. Verder weet je als je deze functie gaat vervullen dat er in de sport veel wordt samengewerkt met vrijwilligers. Je vindt het dan ook geen probleem om ook tijdens avonden en in weekends werkzaamheden te verrichten.

Enthousiast geworden reageer dan snel, want de functie is per direct vacant.

De KNBLO-Wandelsportorganisatie Nederland biedt een boeiende en dynamische werkomgeving, waarin veel waarde wordt gehecht aan teamgeest en collegialiteit.
Voor genoemde functies geldt de CAO-Sport, met o.a. een pensioenvoorziening via het PGGM. Afhankelijk van je capaciteiten en ervaring zul je in schaal 8 van de CAO-Sport worden gehonoreerd.
Voor nadere informatie over deze functies kun je tijdens kantooruren contact opnemen met de heer X.M.M. Koesen, hoofd bondsbureau, tel: 024-3655575.

Stuur je sollicitatie voor 3 juni a.s. naar: KNBLO-Wandelsportorganisatie Nederland t.a.v. de heer X.M.M. Koesen, Postbus 1020, 6501 BA Nijmegen. S.v.p. in linker bovenhoek van de envelop vermelden: “sollicitatie”.
Of mail je sollicitiatie naar x.koesen@knblo-nl.nl
N.B.: acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

In week 24 kun je een reactie tegemoet zien. Datum van indiensttreding wordt in overleg bepaald, maar is uiterlijk 1 augustus 2005.

Plaats reactie

Terug naar “Archief”