Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Nieuwsbrief 23 september 2005

Oude nieuwbrieven en dergelijke

Nieuwsbrief 23 september 2005

Berichtdoor www.gps.nl » 28 sep 2005 18:53

Beste GPS-vrienden,

Nu, voor de meesten, de vakanties er op zitten weer tijd voor een GPS-nieuwsbrief.

En er is heel wat nieuws te melden:

1. nieuwe toestellen Garmin
2. nieuwe firmware 4.6 voor StreetPilot 320/330 beter NIET gebruiken
3. update Mapsource
4. track and trace
5. Quest geluid op de fiets
6. Occasions
7. Waypoint Training, Travel en Consultancy
8. GPS-cursussen met succes van start
9. Presentaties voor motorclubs
10. Perfect cradle weer volop leverbaar
11. Forum telt bijna 40.000 berichten!
12. Nog steeds op zoek naar tweede locatie1. Nieuwe toestellen Garmin
In de afgelopen maanden heeft Garmin weer een hele reeks nieuwe toestellen aangekondigd. Welke dat zijn en wat wie er, in eerste indruk, van vinden is te vinden op:
http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=4877 en
http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=5532

Van de nieuwe toestellen zijn inmiddels de streetpilot I3 en de streetpilot 310 leverbaar.
Zie http://www.gps.nl/body_streetpilot_i3.html en http://www.gps.nl/body_streetpilot_c310.html
Deze nieuwe toestellen bieden de mogelijkheid ook flitspalen te installeren. Zie: http://www.gps.nl/body_flitspaal.html

2. Firmware C320 en C330
Voor de Streetpilot 320 en 330 heeft Garmin enkele weken geleden nieuwe firmware uitgebracht met enkele leuke nieuwe opties. Helaas echter moeten we constateren dat deze software nog veel te veel fouten bevat. We adviseren versie 4.60 NIET te installeren. Heb je hem toch al geinstalleerd: ga dan liever terug naar 4.20. Op de Garmin-site is de update naar 4.60 inmiddels verwijderd en 4.20 te downloaden. Garmin heeft aangekondigd spoedig alsnog met een goede update te komen.

3. Update Mapsource
Er is weer een nieuwe versie van Mapsource beschikbaar: versie 6.8.0 Ook nu weer is er sprake van enkele handige nieuwe opties, waaronder het kunnen invoeren van 'verboden wegen' of 'verboden gebieden' (zoals verschillende auto-routerende toestellen dat ook al kennen). Om de nieuwste versie te downloaden zie http://www.garmin.com/support/download_ ... jsp?id=209

Daarnaast is er een 6.9.0 beta. De toevoeging 'beta' duidt erop dat er sprake is van een test-versie, er kunnen dus nog fouten in zitten. Sterker: we hebben inmiddels geconstateerd dat er inderdaad nog fouten inzitten. Zo'n beta is bedoeld om die op te sporen. Wil je echter nu al kijken welke nieuwe dingen er in Mapsource komen dan is het zeker interessant de beta-versie te installeren. Een van de dingen die wij opvallend en erg leuk vinden is de integratie met Google-earth, waardoor je met een druk op de knop waypoints en tracks op de satelietfoto's van Google-earth geprojecteerd ziet. Helaas is Google-earth in Europa nog niet al te gedetailleerd, maar toch nu al erg fraai om te zien!
Waarschuwing: deze testversie werkt tot 14 november a.s.. Installeer dus voor die datum de definitieve versie of ga terug naar 6.8.0.

4. Track and Trace
"Track and Trace" betekent dat je van afstand kunt zien waar een persoon of voertuig zich bevindt. Lange tijd een (te) kostbare optie waarbij de betrouwbaarheid te wensen overliet. Inmiddels vinden we de tijd rijp om ons ook op deze toepassing te storten, ondermeer als anti-diefstal oplossing. Voor meer informatie zie http://www.gps.nl/body_track___trace.html

5. Quest geluid op de fiets
De Quest is een ideaal toestel voor de combinatie auto en fietsnavigatie. Op de fiets ontbreken dan wel de gesproken aanwijzingen. Vele gebruikers gaven aan dat wel jammer te vinden, vandaar dat Waypoint ook daar een oplossing voor heeft bedacht. Voor meer informatie zie http://www.gps.nl/body_quest_op_de_fiets.html

6. Occasions
Nu de zomerdrukte weer achter de rug is hebben we gelukkig eindelijk te tijd om alle ingeruilde toestellen uit te zoeken. Inmiddels hebben we dan ook een grote collectie occasions, waaronder Streetpilot III. De kwaliteit van deze toestellen is zodanig dat een tweedehands feitelijk niet onder doet voor een nieuwe, hooguit is het kaartmateriaal wat ouder. De ervaring leert dat de vraag naar occasions groot is: snel reageren kan belangrijk zijn! Voor het huidige aanbod zie: http://www.gps.nl/body_occasions.html

Wachtlijst Streetpilot III: de afgelopen maanden hebben we een wachtlijst voor de SP-III occasions gehanteerd. Inmiddels is iedereen van deze lijst gebeld of gemaild dat er een toestel beschikbaar was; de lijst is nu dus 'leeg': ook als je op de wachtlijst stond is het nu dus zaak om snel te reageren.

7. Waypoint Training, Travel en Consultancy
Waypoint Notter BV breidt haar activiteiten uit. Daartoe hebben we onlangs een apart bedrijf opgericht: Waypoint Training, Travel en Consultancy. De naam zegt al zo'n beetje wat dit nieuwe bedrijf zal gaan doen: het verzorgen van opleidingen, organiseren van reizen en verzorgen van GPS adviesdiensten voor zakelijke klanten.

8. GPS cursusprogramma van start
De eerste activiteit van Waypoint Training, Travel en Consultancy is inmiddels van start met het GPS trainingsprogramma. Er zijn verschillende cursussen, zowel voor outdoor als automotive; zowel voor 'beginners' als gevorderden. Inmiddels zijn er al meer dan tweehonderd inschrijvingen en zijn de eerste cursussen met groot succes doorlopen. Voor meer informatie, cursusdata en inschrijven: zie cursus.gps.nl

9. Presentaties voor motorclubs
Tijdens het najaar en winterseizoen hebben we ook weer tijd voor het geven van GPS-presentaties voor motorclubs. Een interessante invulling van de clubmeetings waarop (vanwege het koude weer) niet gereden kan worden. Afhankelijk van groepsgrootte, locatie en type club zijn er aan deze presentaties overigens geen kosten verbonden. Meer weten? Bel of mail!!

10. Perfect Cradle weer volop leverbaar
De afgelopen zomer was de Perfect Pilot DE hit als het ging om GPS op de motor. De drukte was zelfs zo groot dat de productie de vraag niet kom bijbenen waardoor we korte tijd zonder voorraad Perfect Cradles zaten. Inmiddels is de Perfect Pilot weer volop leverbaar en zijn alle Cradles die op nalavering stonden nagestuurd. Maar waar gehakt worden vallen spaanders: ben je nog in afwachting van de Cradle maar heb je er nog geen ontvangen: neem dan snel even contact op, dan zoeken we uit wat er misgegaan kan zijn en maken het in orde!

11. Forum bijna 40.000 berichten
Gpsforum.nl bestaat inmiddels anderhalf jaar en blijkt zeker in de vakantietijd in een grote behoefte te voorzien. Opvallend is ook dat steeds meer gebruikers steeds meer weten: in toenemende mate worden vragen beantwoord door collega-gebruikers en de kwaliteit van die antwoorden is meestal ronduit uitstekend. Niet voor niets zal één dezer dagen het veertigduizendste (!) bericht op het forum verschijnen!

12. Nog steeds op zoek naar tweede locatie
Minder snel gaat het bij het vinden van een tweede locatie. Na Zevenhuizen dachten we een prachtplek in Boskoop te hebben gevonden, maar die bleek weer aan te lopen tegen problemen met het bestemmingsplan. Het is ook lastig wat we zoeken: het moet een winkel zijn, maar niet in het centrum van dorp of stad. Buitenaf zijn er veelal prima bedrijfsruimtes te vinden, maar mag er weer geen winkel bij. Of het moet een winkel zijn met 'volimuneuze' goederen (maar dat zijn GPS-toestellen bij uitstek niet).
Dus nog steeds op zoek naar de 'gouden tip', danwel een vestigingsgemeente die bereid is creatief mee te denken!

Tot zover weer, en nu maar hopen dat de na-zomer nog even aanhoudt!!

Groeten uit Notter,
het Notter-team
Avatar gebruiker
www.gps.nl
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 224
Geregistreerd: 10 feb 2004 13:48
Woonplaats: Notter

Keer terug naar Archief

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast