Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Notter nieuwsbrief 1 maart 2006

Oude nieuwbrieven en dergelijke

Notter nieuwsbrief 1 maart 2006

Berichtdoor Hans Vaessen » 1 maart 2006 22:44

Beste GPS-vrienden,

Het is lente!!! Tijd voor prachtige GPS wandelingen, fietstochten, of om de motor weer op te starten!!

Maar hmmm... naar buiten kijkend ziet het landschap er bepaald winters uit, met een wit sneeuwdek. Prachtig, maar omhuld door een bepaald gure wind. Op het moment van schrijven van deze nieuwsbrief staat er meer dan vijftig kilometer sneeuw-file rond Zwolle!

Misschien nog even geduld... Wees gerust: gezien de toenemende drukte in onze winkels (sinds kort inderdaad meervoud!) is het voorjaar toch ècht begonnen.

Tijd voor het laatste nieuws:

1. opening Moordrecht
2. update kaartmateriaal versie 8
3. stand van zaken topografische kaarten
4. forum bereikt nieuwe mijlpaal
5. nieuwe curus: geocaching
6. TomTom kondigt een nieuwe Go serie aan.

1. opening Moordrecht

Sinds vorige week heeft Waypoint dan eindelijk haar tweede vestiging.
Naast Notter nu ook 'Moordrecht'! En meteen goed van start met een gezellige drukte. Je vindt Waypoint aan de Sluislaan 46 in Moordrecht.

Voor de helderheid: ‘Notter’ blijft gewoon Notter, en hoofdvestiging van Waypoint. Voor advies en aanschaf van ALLE toestellen en accessoires kun je zowel in Notter als Moordrecht terecht. Zaken als mail, telefoon, reparaties, verzendingen, motormontage etc. gebeuren echter allemaal vanuit Notter.

Openingstijden Moordrecht:
wo t/m vr: 10.00-18.00
za: 9.00-16.00

Hetzelfde als Notter dus, met voor de oplettende lezer als verschil dat Notter ook op dinsdag van 10.00 tot 18.00 open is.

2. update kaartmateriaal versie 8
Inmiddels is (eindelijk) de update van Gramin City Select/Navigator naar versie 8 beschikbaar. Voor een complete uitleg van hoe dat gaat zie het
forum op http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=7057

Daar vind je ook de meestgestelde vragen over de update. In deze nieuwsbrief twee veelvoorkomende vragen:

- kan ik voor de update ook bij Waypoint terecht??

Ja en nee:
- Ja: als je er onverhoopt helemaal niet uitkomt kun je uiteraard altijd een beroep ons doen.
- Nee: de update als zodanig loopt volledig via Garmin en de Nederlandse Garmin-importeur. De aanvraag van de update DVD doe je bij garmin@garmin.nl, de unlockcode vraag je, bij installatie van de DVD, via internet aan bij Garmin.
-
Het heeft dus volstrekt GEEN zin om voor de update langs te komen of te bellen: het verloopt ‘rechtstreeks’. Lees de uitleg op http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=7057 dus goed; het blijkt allemaal vanzelf!

- ik heb nu City Select maar voor de update krijg ik City Navigator?

Dat klopt: vanaf versie 8 werken ALLE toestellen met City Navigator. Mensen met bvb. een Quest, een iQue of GPSmap60C zullen dus kunnen updaten naar City Navigator versie 8

3. stand van zaken topografische kaarten
Helaas: ook de topografische kaarten zitten in de vertraging. Zoals de zaken nu staan lijken ze vanaf medio maart leverbaar.

4. forum bereikt nieuwe mijlpaal
Verleden week bereikte ons gpsforum een nieuwe mijlpaal: 50.000 berichten!!
Nu Garmin toch ook steeds vaker te vinden is bij automaterialen- en electronicaketens merken we wel dat we op het forum ook steeds meer vragen zien van niet-klanten. Helemaal niet erg, zolang dat de service aan onze eigen klanten maar niet voor de voeten loopt. Vandaar ook dat we al geruime tijd geleden het begrip ' waypoint-relatie' invoerden. Zeker nu het steeds drukker wordt slaan we vragen van niet-waypoint relaties toch wat vaker over.
Gelukkig kent het forum zeer vele behulpzame leden en blijft zelden een vraag onbeantwoord. Wil je echter verzekerd zijn van maximale aandacht vanuit Waypoint; kijk dan zeker even op http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=3094 . (degenen die op het forum al de status 'waypoint relatie' hebben, hoeven uiteraard geen actie te nemen!).

5. nieuwe cursus geocaching
De Waypoint cursussen lopen ‘als een tierelier’. Ook in het voorjaar gaan we daar dus gewoon mee door. Komende week verschijnen de nieuwe cursusdata op http://cursus.gps.nl
Op veler verzoek starten we binnenkort bovendien met een nieuwe cursus; ditmaal specifiek gericht op geocaching. De eerste is op al op 16 maart aanstaande! Voor overige data en aanmelden: zie cursus.gps.nl.

6. nieuwe TomTom Go serie
Dat TomTom rond de Cebit zou komen met nieuwe modellen was ons al bekend. Moest ook wel, want als je bijvoorbeeld een TomTom700 en een Nuvi350 naast elkaar legt is het pleit snel beslecht. Vandaag 1 maart, een dag voor de opname van het beursfonds TomTom in de AEX hebben ze een nieuwe serie aangekondigd. Lees onze eerste indrukken op het forum: http://forum.gps.nl/viewtopic.php?p=51703#51703


Tot zover weer deze nieuwsbrief; wat ons betreft mag de sneeuw en (vooral) pekel nu afscheid gaan nemen!

Groeten uit Notter en Moordrecht,

Het Waypoint-team
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Keer terug naar Archief

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


cron