Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Update

Voor vragen over gebruik van en updates uitvoeren op City Navigator kaarten

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor mboelis » 8 dec 2013 11:22

Dat lijkt erop dat in je toestel en SD geen enkele kaart aanwezig is aangezien je niet meldt dat er een vergrendelde kaart is. Heet de kaart op de SD in de map \Garmin echt gmapsupp.img? Een typefout is snel gemaakt.

/Marco
Zumo 390, GPSMAP 62st, Nuvi 205, Edge 800, Montana 650 t, K1100 LT, Autocom Active-PLUS, Wouxun KG-689 porto,
Zumoschroef bestellen?
http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=13243
Afbeelding
Avatar gebruiker
mboelis
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 2134
Geregistreerd: 28 apr 2006 07:54
Woonplaats: De Goorn

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor JaVaWa » 8 dec 2013 11:48

Tiepfout, dubbele extensie, een stap vergeten; allemaal mogelijke oorzaken. Met JaVaWa Device Manager kun je controleren wat er aan de hand is, en mogelijk ook corrigeren.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14452
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor jos. » 9 dec 2013 17:18

Zie printscreen van het SD kaartje. Er staan nu 2 bestanden in, maar de Garmin ziet de kaarten niet. Ook als ik alleen het bestand gmapsupp.img op het kaartje heb staan en het bestand GarminDevice verwijder ziet het toestel de kaarten niet.
Op het toestel in map \Garmin: gmapprom.img verwijderd.

Afbeelding

Ik snap niet wat ik fout doe :(
jos.
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 1 okt 2012 08:33

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor JaVaWa » 9 dec 2013 17:37

Het probleem is dat het bestand gmapsupp.img.img heet, en niet gmapsupp.img. De Verkenner staat bij jou namelijk zo ingesteld dat hij bekende bestandsextensies verbergt (dat zie ik, omdat GarminDevice eigenlijk GarminDevice.xml heet).

Oplossing: de extra .img extensie verwijderen.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14452
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor Hans Vaessen » 9 dec 2013 17:58

:) hier is iemand héél wakker!
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor jos. » 9 dec 2013 19:14

Ik ben al 1 stap verder. De img extensie heb ik weggehaald. Een brede lach kwam op mijn gezicht toen ik het SD kaartje in de Zumo stak en een groene lijn in beeld zag met de melding "kaarten worden geladen".
Mijn lach verdween toen op de Zumo de melding verscheen "Kan kaarten niet openen" :(

JaVaWa ziet het probleem:
De kaart is niet ontgrendeld. Hoe los ik dit op? Ik heb een lifetime abonnement op dit toestel, bij vorige updates kreeg ik deze melding nooit :roll:
Afbeelding
Laatst bijgewerkt door jos. op 10 dec 2013 21:02, in totaal 1 keer bewerkt.
jos.
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 1 okt 2012 08:33

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor jos. » 10 dec 2013 21:01

Beste allen,

Ik heb een lifetime abonnement.
Kan iemand mij vertellen hoe ik de kaart ontgrendeld krijg? Zie printscreen in mijn posting hierboven.

Vriendelijk bedankt voor Uw hulp,
Jos
jos.
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 1 okt 2012 08:33

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor JaVaWa » 10 dec 2013 21:15

De beschrijving in het eerste bericht klopt niet helemaal meer; het bestand gmapprom.unl (en eigenlijk gmapprom.gma, maar die is voor de zumo 550 niet relevant) had niet verwijderd moeten worden...
Oplossing: start Kladblok, zet daarin de ontgrendelcode (bestaat uit 25 letters & cijfers), en sla het met de naam gmapsupp.unl (controleer dat er niet .txt achter geplakt wordt!) op in de map garmin op de SD-kaart.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14452
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor jos. » 11 dec 2013 08:08

Het probleem is nog steeds niet opgelost. Ik heb de unlock code via kladblok genoteerd en dit omgezet naar een .UNL bestand. De extensie TXT is verwijderd, zie printscreen van de map.
De 25-cijferige code heb ik op 4 verschillende manieren in een UNL bestand vermeld:
1e poging: 5 groepen van 5 letters/cijfers gescheiden door een – streepje
2e poging: 5 groepen van 5 letters/cijfers gescheiden door een spatie.
3e poging: 5 groepen van 5 letters/cijfers gescheiden door een – streepje + spatie voor en achter het –streepje.
4e poging: alle 25 tekens achterelkaar geschreven.
Of Garmin de unlock-code kan ontcijferen hangt natuurlijk af welke van bovenstaande schijfmethode gebruikt wordt. Blijkbaar heb ik nog niet de juiste gebruikt. PS. Ik heb geen tikfouten gemaakt.

De Zumo heb ik met behulp van JAVAWA herstel terug gezet naar de laatste back-up met daarin NT2013.41, zodat ik de navigatie tenminste nog met de oude kaarten kan gebruiken.
Op het SD kaartje staat NT 2014.30 volledige dekking + het UNL bestand. Maar de kaart kan niet ontgrendeld worden.

Wat doe ik dan (nu weer) fout, of ligt het gewoon aan de Zumo 550?

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
jos.
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 1 okt 2012 08:33

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor JaVaWa » 11 dec 2013 10:45

jos. schreef:4e poging: alle 25 tekens achterelkaar geschreven.

Dit is de juiste schrijfwijze, en het bestand staat op de goede plaats en heeft het de juiste naam.
Blijft over dat je tóch een typefout gemaakt hebt, of dat je per ongeluk de code van een andere kaart gebruikt hebt (of misschien van een ander toestel, als je die hebt?)
Het ligt in ieder geval niet aan de zumo...
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14452
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor jos. » 11 dec 2013 11:01

Alweer ontzettend bedankt zover, ik waardeer het zeer dat je het geduld kunt opbrengen voor mij!

Ik zal vanavond nog eens controleren op typfouten.

De code heb ik overgenomen van het bekende gele briefje wat ik bij de aanschaf van mijn zumo heb gekregen, dit is ook het enige toestel wat ik heb. Jij schrijft "code van een andere kaart". Bestaan er dan nog meer codes die ik kan ingeven? Zo ja, waar vind ik de code?
Dit zijn waarschijnlijk domme vragen van mij, maar neem me svp niet kwalijk dat dit geen dagelijkse kost is. Ik ben al trots op mezelf dat ik zover gekomen ben met de download op SD-kaart, txt omzetten naar UNL zonder daarbij de hele zumo te vernaggelen.... :oops: :wink:
jos.
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 1 okt 2012 08:33

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor Hans Vaessen » 11 dec 2013 11:08

jos. schreef:De code heb ik overgenomen van het bekende gele briefje wat ik bij de aanschaf van mijn zumo heb gekregen


De kaart is 2014.3; de meest actuele. Het is ondenkbaar dat het toestel met die kaart geleverd is ;) dus de code op het gele briefje is hierbij niet relevant.

Advies: voer de lifetimeupdate opnieuw uit, vanuit Garmin Express.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor JaVaWa » 11 dec 2013 11:21

Elke combinatie van een toestel en een bepaalde versie van een kaart vereist een unieke code, dus die van het briefje is inderdaad niet bruikbaar. Voordat je de kaart opnieuw gaat installeren, kun je nog even controleren of je via my.garmin.com je code kunt vinden.
Heb je de kaart ook op je computer laten installeren? Dan kun je de code terugvinden in MapSource/BaseCamp.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14452
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor jos. » 11 dec 2013 13:08

Beiden mijn dank voor de heldere uitleg!

De kaart staat ook op de computer (vanuit Garmin Express). Vanavond ga ik de code eens uit MapSource/BaseCamp halen, het probleem zou dan opgelost moeten zijn.
Zoals ik al schreef, ik ben geen computer-expert, geen dagelijkse kost....maar het gaat uiteindelijk wel lukken :)

Ik zal jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen.
jos.
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 1 okt 2012 08:33

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor jos. » 11 dec 2013 19:48

Zojuist een vreugdedansje gemaakt in de woonkamer :D HET WERKT!

unlockcode via My Garmin opgehaald, copy/paste en het werkte. Ik heb niet eens het bestand gmapprom.img uit de zumo hoeven te verwijderen. Het toestel kiest automatisch voor de volledige dekking van NT 2014.30 zodra het SD kaartje in de Zumo zit.

Blijven bij mij nog 2 onnozele vragen over, maar die hoef ik niet perse beantwoord te hebben.
- waarom worden de kaarten op de pc en toestel wel automatisch unlocked, en waarom moet je zoveel moeite doen als je dit op de SD kaart wil opslaan?
- waarom kan je bij Garmin Express niet kiezen voor een optie "kaarten op pc en SD kaart kopiëren"?

O ja, nog bijna vergeten te vermelden: op http://www.javawa.nl heb ik "per ongeluk" :wink: op dat vreemde knopje gedrukt als dank voor de hulp, het geduld en het beschikbaar stellen voor de JAWAVA software die vorig jaar mijn Zumo van een vroege dood heeft weten te redden
Afbeelding
jos.
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 1 okt 2012 08:33

VorigeVolgende

Keer terug naar City Navigator, LifeTime en OneTime update

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast