Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Update

Voor vragen over gebruik van en updates uitvoeren op City Navigator kaarten

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor Hans Vaessen » 11 dec 2013 20:20

Op je vragen:
a. op de pc gaat het in principe 'even automatisch' als ophet toestel
b. dat kan wel, moet je het wel even aangeven bij de instellingen

Je hebt ergens in dat proces iets geïmproviseerd en daardoor is vermoedelijk het probleem ontstaan. Volgende keer iets meer geduld en goed kijken naar de scherminhoud van express en het gaat als het goed is in één keer goed.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor JaVaWa » 11 dec 2013 21:59

jos. schreef:Het toestel kiest automatisch voor de volledige dekking van NT 2014.30 zodra het SD kaartje in de Zumo zit.

Niet helemaal; nu staan zowel de oude als de nieuwe kaart "aan", en dat gaat problemen geven bij het navigeren. Dat wil je uiteraard niet, dus moet je in het kaartmenu de 2013.41 uitschakelen, of de gmapprom.img van het toestel verwijderen.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14452
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor mboelis » 11 dec 2013 22:22

JaVaWa schreef:De beschrijving in het eerste bericht klopt niet helemaal meer; het bestand gmapprom.unl (en eigenlijk gmapprom.gma, maar die is voor de zumo 550 niet relevant) had niet verwijderd moeten worden...
ik heb het eerste bericht aangepast n.a.v Jos' ervaring. Opmerkingen graag per PB.

/Marco
Zumo 390, GPSMAP 62st, Nuvi 205, Edge 800, Montana 650 t, K1100 LT, Autocom Active-PLUS, Wouxun KG-689 porto,
Zumoschroef bestellen?
http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=13243
Afbeelding
Avatar gebruiker
mboelis
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 2134
Geregistreerd: 28 apr 2006 07:54
Woonplaats: De Goorn

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor RonalT » 12 dec 2013 01:29

jos. schreef:Zoals ik al schreef, ik ben geen computer-expert, geen dagelijkse kost....maar het gaat uiteindelijk wel lukken :)


Maak je geen zorgen, de meeste van ons zijn ook maar gewone computergebruikers en geen computer-experts.
Maar door op dit forum veel te lezen, dat uit te proberen en daardoor onthouden kan je een heleboel wijsheid op doen.

En dan bereik je uiteindelijk ooit de titel "GPS-expert" :lol: :lol:
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR / Vivoactive 3 om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 3183
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor V-Twin » 11 feb 2014 20:19

Ik heb inmiddels succesvol heel europa op de SD kaart van mijn Zumo 550 staan. Alles aan de hand van de handleiding in de openingspost. Mijn vraag nu is of ik de volgende keer hetzelfde truukje uit moet halen of dat dan de kaarten automatisch op de SD kaart komen bij gebruik van Garmin Express?
Avatar gebruiker
V-Twin
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 94
Geregistreerd: 22 apr 2004 19:26

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor 4vboxerfan » 27 mei 2014 20:01

Dat zou ik ook wel willen weten! De truuk met alleen BeNeLux op het toestel en de rest op SD welke ik momenteel gebruik is namelijk ook nogal bewerkelijk en deze truuk lijkt mij simpeler :)
Groeten,
Jan

Forerunner 305, Zumo 350LM en gelukkig een weer gerepareerde Zumo 550LM!
Avatar gebruiker
4vboxerfan
 
Berichten: 62
Geregistreerd: 16 feb 2008 12:33
Woonplaats: Voorthuizen

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor mboelis » 27 mei 2014 22:11

je komt er vanzelf achter met de volgende update. werkt het wel dan ben je geholpen, werkt het niet dan truc herhalen

/Marco
Zumo 390, GPSMAP 62st, Nuvi 205, Edge 800, Montana 650 t, K1100 LT, Autocom Active-PLUS, Wouxun KG-689 porto,
Zumoschroef bestellen?
http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=13243
Afbeelding
Avatar gebruiker
mboelis
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 2134
Geregistreerd: 28 apr 2006 07:54
Woonplaats: De Goorn

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor Stijnley » 2 feb 2015 18:42

oi oi oi, na een motorongeval een 2 jaar de zumo in de kast moeten leggen maar met volle moed vandaag de nieuwste kaart proberen installeren. Ik was vergeten hoe moeilijk ze het graag maken, want ik snap er niets meer van.

Ik wil de nieuwste kaarten installeren op zowel (nieuwe) pc als mijn oude Zumo500. Ik heb de lifetime en heb de laatste kaarten eerst gedownload naar mijn PC via Garmin Express, zodat ik daar héél europa heb. Vervolgens wou ik met Garmin Express enkel Benelux op m'n Zumo vernieuwen, dat is voor mij voldoende.

Groot was mijn verbazing dat ik Benelux niet kon selecteren uit de gebieden, wel alpen, duitsland, scandinavië enz... In mijn geklungel dan per ongeluk Duitsland geïnstalleerd...maar nu krijg ik nog steeds geen andere keuze als ik de regio wil wijzen of de kaart wil herinstalleren!

Ik weet dat ik nadien extra kaarten op een SD-kaartje kan zetten via MapUpdate, maar hoe krijg ik benelux op mijn Zumo zelf? Duitsland hoef ik niet. Wat doe ik verkeerd?

Bedankt voor jullie expertise!!
Stijnley
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 17 dec 2008 15:55

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor RonalT » 2 feb 2015 21:33

Als eerste het advies om met JDM eens te kijken wat er allemaal aan kaarten op de ZUMO staat. Eventueel een rapportage on-line zetten zodat men je kan adviseren wat er misschien overbodig is.... http://www.javawa.nl/jdm.html

En de kaart zou je op je toestel moeten kunnen krijgen met Express.

Toestel aansluiten,
UPDATES,
kies voor REINSTALL/CHANGE MAPS,
kies voor CHANGE REGIONS,
na even komt de melding "OOPS, THERE'S NOT ENOUGH SPACE",
klik op CONTINUE,
en onder CHANGE REGIONS staat oa. diverse PARTIAL REGIONS, BENELUX & FRANCE, DACH & CZ, FRANCE en jaja BeNeLux.
Onderaan het vakje CONTINUE aanklikken. Als het goed is werkt het!
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR / Vivoactive 3 om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 3183
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor Stijnley » 3 feb 2015 17:27

Bedankt vooreerst voor je antwoord!

Ik had JDM ook eens geopend en zag daar ook enkel Duitsland staan als geïnstalleerde kaart...toen was het reeds te laat natuurlijk:

zumo 500
Nog 82,69 MiB vrij van 486,73 MiB
Er zijn 2 kaarten aanwezig in 2 bestanden, totaal 348,84 MiB
Totaal aantal kaartsegmenten: 57
> zie screenshot kaarten, enkel Duitsland is momenteel de dekking
Afbeelding

Vervolgens Garmin Express opgestart en je handleiding gevolgd, maar nog steeds geen keuze:
Afbeelding

Misschien ben ik iets vergeten?
Ik heb enkel Basecamp gëinstalleerd, garmin express geïnstalleerd, de nieuwe kaart gedownload naar mijn PC en ging dan mijn zumo updaten. Daar is het ergens foutgelopen.

Heb ik de verkeerde kaarten gedownload? Ik heb enkel ingelogd op mijn garmin, waar normaal mijn lifetime aan moet gekoppeld zijn toch? Ik downloadde de laatste Europa, ik kon trouwens niet kiezen...

Hoe kan ik dit gemakkelijk oplossen zodat ik de benelux op m'n zumo heb?

Alvast bedankt!
Stijnley
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 17 dec 2008 15:55

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor Arjen. » 3 feb 2015 17:32

Het interne heeft inderdaad te weinig geheugen voor een groter gebeid, laat staan heel Europa.
De oplossing is te werken met een geheugenkaart, en daar handmatig de kaartupdate op zetten.
Installeer eerst de City Navigator op de computer. Vandaar uit zet je de kaart over naar een SD-kaart.
Als laatste is het verstandig de kaart van het interne geheugen te verwijderen.

Hier is alles uitgebreid uitgelegd:
http://www.mywaypoint.nl/page/faq/artikel/320
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Arjen.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 864
Geregistreerd: 25 nov 2011 19:18

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor Stijnley » 3 feb 2015 17:37

ok dat moet wel lukken. Ik vind het wel vreemd, ik herinner mij niet dat ik benelux vroeger op mijn sd-kaart had staan. Tenzij die kaarten zo gegroeid zijn in ruimte natuurlijk!

Ik ga spoedig aan de slag, bedankt!
Stijnley
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 17 dec 2008 15:55

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor JaVaWa » 3 feb 2015 18:04

Het zou best kunnen zijn dat de Benelux-kaartregio (die omvat ook een deel van Frankrijk en Duitsland) inmiddels groter is dan 424,69 MiB (342+82,69). Met bijv. een zumo 550 heb je daar nog geen last van, die heeft een stuk meer ruimte dan de 500.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14452
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor Stijnley » 3 feb 2015 18:06

Ikdenk het ook, op de originele doos van de 500 staat dat beneluxfra voorgeprogrammeerd staat, en toen was er geen extra sd-kaart aanwezig.

Men zat dus niet stil tijdens mijn afwezigheid :D Nogmaals bedankt, ik probeer het vanaf hier zelf :-)
Stijnley
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 17 dec 2008 15:55

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor Hans Vaessen » 3 feb 2015 18:34

Een minder Koninklijke, maar wel praktische, oplossing is om, gesteld dat je een cardreader in je computer hebt, de SD daar in te stoppen. Je ziet de kaart in basecamp in de linkerkolom verschijnen. Rechtsklik daarop en kies voor kaarten installeren.

Als dat gelukt is plaats je de kaart in het toestel, wel even de nog in het toestel aanwezige CN met JDM verwijderen
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

VorigeVolgende

Keer terug naar City Navigator, LifeTime en OneTime update

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast