Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Update

Voor vragen over gebruik van en updates uitvoeren op City Navigator kaarten

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor janrad » 20 mei 2012 17:11

Oke, dus ik kan bijvoorbeeld heel europa op de sd zetten en bijvoorbeeld West Europa (zou niet weten waarom maar als voorbeeld) zou in het intern geheugen kunnen ? En werkt het navigeren van SD net zo goed als via het intern geheugen ? Zou echt geweldig zijn.
janrad
 
Berichten: 93
Geregistreerd: 14 jun 2005 22:10

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor HaWee » 20 mei 2012 17:15

niet en en, als je heel europa op sd zet en west europa intern heb je west europa dubbel en kan ik je garanderen dat je navigatieproblemen krijgt, alleen welke weet ik niet :wink: daarom heten het ongedefinieerde problemen :?

je kunt wel west europa intern zetten (heb je het meest nodig) en de rest van europa , dus alles behalve west europa , op sd dan heb je toch gewoon de hele europa kaart beschikbaar als een kaart.
maar het is heel belangrijk dat je niks dubbel hebt (en een stukje missen is ook lastig als je daar wilt rijden)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21424
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor inspector » 21 mei 2012 17:10

heb gisteren dus de laatste update gekregen namelijk 2013.1.heb een Zumo550 met sd kaart van 8 Gb .
bij de vorige update kon ik dus nog west europa volledig intern zetten, maar nu niet meer.
dus zoals anders ontbrekende delen via mapinstall op sd gezet. na wat overwegingen gemaakt te hebben de rekening effe gemaakt van wat nodig eigenlijk. is dus BeNeLux; Fr; DE; britse eilanden (GB en IRL); ES;P; CH;AUT en de stadstaatjes AND LI .
nu kan ik bv midden europa erop zetten intern en rest op sd maar probleem is nu hoe kan ik zien welke gedeeltes mekaar overlappen om geen problemen te hebben naderhand.want als ik de handleiding hier zou voor gebruiken om de bv GB & IRL op de sd te zetten zie je dat er daar ook een deel van FR op staat. dit ook als je enkel BeNeLux neemt (staat ook deel DE & FR op)
dus werken via mapinstall . dus probleem nu hoe zie je wat er al intern op staat , dus tot waar deze kaarten gaan om alzo de resterende delen via mapinstall erbij te zetten op sd.
groetjes Hugo
BMW R1200RT
BMW NAVIGATOR IV ( ZUMO 660) ;SENA 20S
basecamp
Mapsource 6.16.3
Nokia 6.1
inspector
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 15 maart 2010 11:53

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor HaWee » 21 mei 2012 17:44

JaVaWa 's JDM laat dat precies zien, en als je iets dubbel hebt meld hij het ook. http://www.javawa.nl/jdm.html


als je (kan ook met jdm) het bestand gmapprom.img intern in de Zumo (in de map \garmin\ ) hernoemt naar gmapsupp.img dan kun je daarna met Mapsource doen "ontvangen van apparaat"- kaarten en dan krijg je een lijst met alle kaartdelen die in dit bestand zitten. dit opslaan, evt uitprinten en dan de extra kaartdelen kiezen en met deze lijst nakijken en stukjes die je al hebt wissen. dan dit oversturen naar de sd kaart.
Vergeet niet om intern in de Zumo het bestand gmapsupp.img weer te hernoemen naar gmapprom.img

dan nog een keer kijken met JDM of het goed is.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21424
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor inspector » 21 mei 2012 17:49

ok bedankt voor het snelle antwoord. zal dit gaan proberen
groetjes Hugo
BMW R1200RT
BMW NAVIGATOR IV ( ZUMO 660) ;SENA 20S
basecamp
Mapsource 6.16.3
Nokia 6.1
inspector
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 15 maart 2010 11:53

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor HaWee » 21 mei 2012 17:53

ik doen nodeloos moeilijk :wink: JDM kan direct een lijst geven van alle kaartsegmenten die in het bestand zitten, niks renamen en geen mapsource nodig om te kijken.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21424
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor ++ Lex ++ » 21 mei 2012 18:10

De "nodeloos moeilijke weg" biedt wel een voordeel als je daar gevoelig voor bent: Je kunt ook op de kaart zien om welke delen het gaat.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor HaWee » 21 mei 2012 18:18

dat laat JDM ook zien alleen op een andere kaart :wink:
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21424
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor ++ Lex ++ » 21 mei 2012 18:27

Ja, dat is waar ook. Het verschil is dat MapSource de echte kaartgrenzen toont, en JDM rechthoekige benaderingen.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor mboelis » 21 mei 2012 19:17

Waarom allerlei ingewikkelde acties? Zet de hele kaart op de SD kaart en je bent klaar.
Zumo 390, GPSMAP 62st, Nuvi 205, Edge 800, Montana 650 t, K1100 LT, Autocom Active-PLUS, Wouxun KG-689 porto,
Zumoschroef bestellen?
http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=13243
Afbeelding
Avatar gebruiker
mboelis
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 2134
Geregistreerd: 28 apr 2006 07:54
Woonplaats: De Goorn

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor HaWee » 21 mei 2012 19:21

je hebt volkomen gelijk maar ...
er zijn Zumo's die nog wel eens een probleem hebben met het lezen van de sd en als daar alles op staat is het lastig. Als je West Europa intern hebt staan kun je de meeste tijd vooruit ook als de sd niet te vinden is.
(maar mijn 60 heeft alleen een sd voor mijn kaarten en nog nooit een probleem gehad)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21424
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor inspector » 21 mei 2012 19:54

dat is waar, zou alles op sd kaart kunnen zetten. maar zoals hierboven HaWee zegt kan het zijn dat je zumo trager is/wordt.
hoe meer data erop staan hoe meer hij moet zoeken (idem als op pc).
snelste is de gps nog via zijn intern geheugen als via sd.
en zoals al eerder vermeld, wie doet er elke week de toer van Europa? ik al niet dus enkel wat ik "dagelijks" nodig heb. wil zeggen onze drie landen duitsland en frankrijk en nu al GB & IRL( vakantie naar schotland gepland dit jaar).
de rest kan je er dan later opzetten als de noodzaak zich voordoet. kaarten staan toch op laptop.
er is nu enkel één probleem, deze selectie is er niet standaard in de updater en je kan blijkbaar niet combineren (vb verschillende kaartgroepen selecteren door de ctrl toets te gebruiken).
heb nu dus centraal europa intern en zal rest op sd zetten opnieuw met nazicht voor overlappende delen.
dit betekent bij elke update dit handmatig instellen/selecteren.
kan men ook delen bij zetten naderhand zonder de vorige te moeten mee selecteren vb zet GB &IRL erop en wil later vb noorwegen ook hebben. kan men deze apart bij zetten zonder dat de vorige overschreven word ( dit op sd)
weet niet of onderstaande hier ook juist staat:
om je gps terug te optimaliseren, kan je daar ook CCleaner voor gebruiken ( na eerst back up te maken in case of)
groetjes Hugo
BMW R1200RT
BMW NAVIGATOR IV ( ZUMO 660) ;SENA 20S
basecamp
Mapsource 6.16.3
Nokia 6.1
inspector
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 15 maart 2010 11:53

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor ++ Lex ++ » 21 mei 2012 20:07

inspector schreef: zoals hierboven HaWee zegt kan het zijn dat je zumo trager is/wordt.

Dat is een eigen interpretatie van HaWee's woorden, want dat zegt hij niet.

De leessnelheid van sd en intern geheugen verschilt niet merkbaar. HaWee doelt er op dat de sd-kaart door slecht contact wel eens helemaal niet gezien wordt. Vaak helpt het even verwijderen dan wel.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor mboelis » 21 mei 2012 20:09

Ik heb een Zumo 660 en merk het verschil niet tussen een kaart op SD of intern geheugen. Soms wordt de micro SD niet gelezen. FF uit- en aanzetten is vaak al voldoende. Irritant, maar mee te leven.
Je kunt de gmapprom.imp ook tijdelijk van je apparaat afhalen en op een zijspoor parkeren in de PC. Met MapInstall selecteer je alle kaartdelen die je nodig hebt voor je vakantie en stuur die naar je toestel. Klaar.
Zumo 390, GPSMAP 62st, Nuvi 205, Edge 800, Montana 650 t, K1100 LT, Autocom Active-PLUS, Wouxun KG-689 porto,
Zumoschroef bestellen?
http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=13243
Afbeelding
Avatar gebruiker
mboelis
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 2134
Geregistreerd: 28 apr 2006 07:54
Woonplaats: De Goorn

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor inspector » 21 mei 2012 20:54

++ Lex ++ schreef:
inspector schreef: zoals hierboven HaWee zegt kan het zijn dat je zumo trager is/wordt.

Dat is een eigen interpretatie van HaWee's woorden, want dat zegt hij niet.

De leessnelheid van sd en intern geheugen verschilt niet merkbaar. HaWee doelt er op dat de sd-kaart door slecht contact wel eens helemaal niet gezien wordt. Vaak helpt het even verwijderen dan wel.


ok sorry was wat verder aan het denken al. komt doordat zoals op pc hoe meer je installeert hoe "langer" het soms duurt voor die volledig opgestart is. mss al iets te ver of verkeerd gedacht.
merk soms op dat ik al een straat voorbij ben in real time maar op gps nog niet (zal aan instelling liggen, staat op hoogste detail + poi's)
veronderstel dat het type sd kaart ook wel van belang is, weet niet wat de beperking is van ZUMO 550 qua leessnelheid (zijn nu al van die snelle SD kaartjes voor in fototoestellen & videocorders voor HD beelden en toestanden)

maar in elk geval bedankt voor de reacties, ga dit deze week nog aanpassen op toestel qua installatie kaarten.
groetjes Hugo
BMW R1200RT
BMW NAVIGATOR IV ( ZUMO 660) ;SENA 20S
basecamp
Mapsource 6.16.3
Nokia 6.1
inspector
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 15 maart 2010 11:53

VorigeVolgende

Keer terug naar City Navigator, LifeTime en OneTime update

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten