Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Update

Voor vragen over gebruik van en updates uitvoeren op City Navigator kaarten

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor HaWee » 21 mei 2012 21:13

die supersnelle kaartjes zijn veel te duur :wink: oftewel, je hebt er geen effect van want de gps leest langzamer. Garmin geeft op tot class 10. Maar de hoeveelheid/snelheid die je gps moet lezen is niet vergelijkbaar met snel fotograferen of HD filmen. Maar er zijn hier nooit meldingen dat mensen een verschil zien in snelheid met de kaart intern of op sd.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21424
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor inspector » 23 mei 2012 22:03

bedankt al voor de info i v m invloed snelheid op lezen via sd en of intern.
heb ganse draadje nog eens goed doorgelezen.
effe geprobeerd om samen te vatten. hoop dat ik juist ben anders verbeter maar.
[*]gewoon update doen maar selecteren "enkel op pc"
[*] dan een kaartenset maken in mapsource met de kaarten welke niet als standaar selectie te verkrijgen zijn in de update en naam geven.
[*]deze kaartenset opslaan op pc en dan elke keer als er een update is, deze openen in de nieuwe versie vb 2013.2 (als deze komt later op het jaar) en dan uploaden naar gps
[*]bestand van naam veranderen van gmapsupp naar gmapprom.

waarom dit zo doen hoor ik er al velen denken.
waarom niet deel uit updater nemen en rest van de kaarten er dan zo ook op zetten op sd kaartje( via mapinstaal of mapsource)
wel volgende, zo heb je steeds jou persoonlijke set en kan je indien als het nodig is andere kaarten op de sd kaart zetten .
veronderstel dat je persoonlijke set qua grootte niet veel zal veranderen en ze dus steeds in je gps intern kan.
vb van persoonlijke set: BeNeLux; DE;FR;Britse eilanden; Alpen
groetjes Hugo
BMW R1200RT
BMW NAVIGATOR IV ( ZUMO 660) ;SENA 20S
basecamp
Mapsource 6.16.3
Nokia 6.1
inspector
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 15 maart 2010 11:53

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor ++ Lex ++ » 23 mei 2012 22:27

Je kunt de oude kaartenset niet inlezen op de nieuwe kaart. Alleen de deelkaarten van de op dat moment geselecteerde kaart worden ingekleurd. Je krijgt wel een lijst met namen van de deelkaarten, maar het is niet zeker dat daar geen wijzigingen in zijn. Het kan natuurlijk wel een hulp zijn.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor inspector » 23 mei 2012 22:58

heb net getest.
kaartenset gemaakt in Mapsource 2012.4, opgeslagen op pc als NaamSet.gdb
mapsource gesloten.
dan in mapsource geopend en kaart 2013.1(laatste nieuwe dus) geselecteerd en Naamset.gdb geopend en geselecteerde kaarten laten weergeven.
lukt toch.
dan deze uploaden naar gps ( verzenden naar gps).
vorige uitleg was een gedachtengang maar.
wat ik nu gedaan heb is via update set Benelux en Frankrijk( 0,563Gb) op GPS gezet en via JMD lijst van de kaartensets opgehaald en in excel bestandje gezet ( om te zien welke delen er van DE al op staan)
dan via Mapsorce rest aangemaakt als set: rest DE;Denemarken;CH;A; ES;P;I en IRL &UK ( 1,07 Gb volgens Mapsource)
dit kan dus nog intern daar er eerst regio centraal Europa op stond ( 1,7 Gb)
kan dan later op sd nog bijkomende sets zetten veronderstel ik; mss problemen met naam door 2 bestanden met naam gmapsupp ? probleem voor later
groetjes Hugo
BMW R1200RT
BMW NAVIGATOR IV ( ZUMO 660) ;SENA 20S
basecamp
Mapsource 6.16.3
Nokia 6.1
inspector
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 15 maart 2010 11:53

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor JaVaWa » 23 mei 2012 23:04

Lukt toch niet hoor... Door het gdb-bestand te openen heb je de deelkaarten van 2012.4 geselecteerd, niet die van 2013.1
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14451
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor ++ Lex ++ » 23 mei 2012 23:10

Op moderne terreintoestellen mag je de kaartbestanden hernoemen, maar op de Zumo niet.
Daar kun je dus slechts twee kaartbestanden bijplaatsen, een op het toestel en een op sd. Voor zover er nog ruimte is natuurlijk.
Je kunt wel de bij te plaatsen kaarten samen met de al aanwezige kaarten selecteren en samen verzenden. Bezwaar is dus dat je de al aanwezige kaarten opnieuw moet versturen.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor inspector » 23 mei 2012 23:29

JaVaWa schreef:Lukt toch niet hoor... Door het gdb-bestand te openen heb je de deelkaarten van 2012.4 geselecteerd, niet die van 2013.1

idd zie het ook net. jammer dus steeds alles opnieuw selecteren in de nieuwe versie. dacht dat het ook ging zoals met een route uit oudere versie => inladen en dan herberekenen met kaarten gaat dit dus niet;was te gemakkelijk dus :P
++ Lex ++ schreef:Je kunt wel de bij te plaatsen kaarten samen met de al aanwezige kaarten selecteren en samen verzenden. Bezwaar is dus dat je de al aanwezige kaarten opnieuw moet versturen.

weten we dus ook weer :)
met de delen die ik nu bijzet kom ik normaal toe momenteel, nog geen plannen om naar ex oostblok te gaan
daarom is er een forum, en bij deze gezegd een prima forum zelfs.
chapeaux voor de snelle hulp/antwoorden zeker aan JaVaWa; Lex; HaWee;Scheurneus en die welke ik vergeten ben,
groetjes Hugo
BMW R1200RT
BMW NAVIGATOR IV ( ZUMO 660) ;SENA 20S
basecamp
Mapsource 6.16.3
Nokia 6.1
inspector
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 15 maart 2010 11:53

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor Cath22 » 22 jun 2012 01:22

Beste mensen, het verhaal is me opzich wel duidelijk, maar ik heb nog wel wat vraagjes.

Ik heb ook de Onroute BLX geinstalleerd en via Javawa's device manager gezien dat deze als de gmapsupp.img is geinstalleerd.

1. Even los van het topic verhaal - Kan ik deze Onroute gmapsupp eigenlijk ook naar de SD kopiëren of gaat de software hem dan niet meer zien?

2. Als ik dit verhaal volg komt er dus een gmapsupp.img op de sd, hoe houdt zich dat in relatie met dit gmapsupp.img op de garmin zelf, of moet je die op de sd hernoemen naar gmapsupp1.img? Of moet je ze allebei gaan nummeren?

3. Dezelfde vraag gaat natuurlijk op als je Onroute gmapsupp.img wel naar de sd kan/mag verplaatsen.

4. Daaruit komt dan ook de volgende vraag, is het bijv. mogelijk om zelf meerdere verschillende kaartensets te maken en deze dan naar de Garmin/sd over te zetten (evt. door steeds te renamen en op de sd te zetten), als gmapsupp1.img, gmapsupp2.img, gmapsupp3.img, etc. Uiteraard rekening houdend met de overlapping van kaarten?
Ga je mee verdwalen, ik weet de weg.

BMW R1150RS - Zumo 660 - Scala Rider Q2 Pro multiset
Cath22
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 52
Geregistreerd: 24 maart 2011 20:59

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor JaVaWa » 22 jun 2012 02:42

1. Ja, dat werkt.
2, 3. Nee, niet de gmapsupp.img nummeren; werkt niet.
4. De mogelijkheden op de zumo 660 zijn beperkt tot de volgende:
- gmapprom.img (alleen toestel)
- gmapsupp.img (toestel en/of SD-kaart)
Daarnaast zijn er bij dit toestel nog een aantal 'undocumented features':
- gmapprom1.img werkt ook; maar alleen op het toestel.
- gmap3d.img bevat normaal gesproken de 3D-gebouwen, maar als je die toch niet hoeft zou je in dit bestand ook gewone kaarten kunnen zetten. Ook hier geldt: alleen in het toestel.
- als het bestand gmap3d.img aanwezig is, dan is gmap3d1.img ook nog een mogelijkheid. Net als de voorgaande alleen op het toestel.

Kortom, op het toestel heb je de de keuze uit gmapprom.img, gmapprom1.img, gmapsupp.img, gmap3d.img en gmap3d1.img (en alle combinaties daarvan, met de restrictie dat gmap3d1.img alleen werkt als er ook een gmap3d.img is. Mogelijk geldt dit ook voor gmapprom/gmapprom1, maar dat is niet getest); op de SD-kaart kan alleen gmapsupp.img.
Dat er zowel op het toestel als de SD-kaart een gmapsupp.img staat is geen enkel probleem.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14451
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor Cath22 » 22 jun 2012 02:53

Ok JaVaWa, dank je.

Ik vroeg het ook omdat ik dacht dat als mapsource het in een gmapsupp zet, de oude gmapsupp overschreven wordt toch? Dan zou ik de Onroute dus kwijt zijn (of ik zou hem mee moeten selecteren vanuit mapsource?)

Nog even voor de duidelijkheid, de door jou genoemde files, zijn alles wat kan, ik kan dus niet ook nog een gmapprom2.img of gmap3d2.img maken?
Ga je mee verdwalen, ik weet de weg.

BMW R1150RS - Zumo 660 - Scala Rider Q2 Pro multiset
Cath22
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 52
Geregistreerd: 24 maart 2011 20:59

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor ++ Lex ++ » 22 jun 2012 08:29

Klopt, de oude bestanden in hetzelfde geheugen met dezelfde naam worden overschreven, dus als er OMK in staat wordt die overschreven, en moet je die samen met je nieuwe kaarten selecteren.

JaVaWa heeft een uitputtende opsomming voor de Zumo 660 gegeven, althans voor zover hij het weet, want bij de ongedocumenteerde namen wet je natuurlijk nooit zeker of er niet nog een is. Andere namen zijn niet mogelijk, ook niet als ze er op lijken. Op andere toestellen kan het weer anders zijn. Bijvoorbeeld gmapsup1.img op de sd-kaart van een Nüvi 765, dat weet ik toevallig.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor JaVaWa » 22 jun 2012 11:01

++ Lex ++ schreef:Bijvoorbeeld gmapsup1.img op de sd-kaart van een Nüvi 765, dat weet ik toevallig.

Klopt, maar dat is geen ongedocumenteerde...

@Cath22: als je meerdere kaarten in één bestand wil opnemen, dan selecteer je in MapSource eerst de delen van de ene kaart, overschakelen naar de andere kaart, dan weer de gewenste delen selecteren, enz.
Als je de meest recente versie van MapInstall gebruikt is het nog makkelijker, die zorgt automatisch dat de al op het toestel aanwezige kaarten ook overgezet worden, samen met de nieuwe selectie.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14451
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor jankuipers » 7 jul 2012 11:00

Volledige dekking zoals beschreven door mboelis is prima gelukt.
Wat moet ik doen als er weer een update komt?
Gr jan
jankuipers
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 8 jan 2007 12:57

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor JaVaWa » 7 jul 2012 12:37

De gmapsupp.img verwijderen van de SD-kaart en het stappenplan opnieuw volgen...
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14451
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor Frog » 10 aug 2012 23:22

Beetje late reactie, maar toch. Marco (mboelis) komt op 22 februari met een best wel ingewikkeld protocol om CN op een SD kaart te zetten. Op 21 mei kan het ook lekker simpel via MapInstall. Staat er niet maar neem ik zo maar aan. HaWee (overigens hartelijk dank v oor alle tips en informatie waar ik onbeschaamd gebruik van maak) meldt ook op 21/5 dat dit geen goed idee is omdat Zümo's een SD kaartje nog wel eens niet willen zien. Herkenbaar want overkomt mij af toe ook. Via welke procedure je CN in zijn geheel op een SD kaartje zet mag toch niets uitmaken? Als je Zümo je SD kaart even niet ziet dan ziet hij hem niet en dan ongeacht via welke manier je CN in zijn geheel op het SD kaartje hebt gezet. West Europa in het toestel geheugen zetten lost alles dan weer op omdat je die kaarten het meest gebruikt. Maar daar ging het toch niet over? Dit alles in het kader van "nu wil ik het echt tot in detail weten" omdat het een best wel fascinerende hobby is. Alle Lezerts zonnige en veilige kilometers.
FROG
EVO FLSTC met Zümo 396 en Favoriete Ex in de helm met oortjes
Avatar gebruiker
Frog
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 59
Geregistreerd: 13 apr 2011 08:15
Woonplaats: Nieuwegein

VorigeVolgende

Keer terug naar City Navigator, LifeTime en OneTime update

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast