Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Update

Voor vragen over gebruik van en updates uitvoeren op City Navigator kaarten

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor ++ Lex ++ » 10 aug 2012 23:31

Het draadje gaat inderdaad over het op sd zetten van kaarten, wat tijdens het lopen van het draadje veel simpeler geworden is door een vernieuwde MapInstall. Mapupdater heeft trouwens ook een wijziging ondergaan waardoor nu ook bij downloaden op sommige toestellen naar de sd-kaart geschreven kan worden als het interne geheugen te klein is.

Maar HaWee bedoelt het ongetwijfeld zo dat hij hij het hebben van de kaart op sd geen goed idee vindt, omdat je dan onderweg zonder kaart komt te zitten als het lezen misgaat.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor Frog » 11 aug 2012 00:23

Dank aan ++Lex++ en helemaal gezien het late uur. Maar dan begrijpen wij elkaar en komen gewoon terug op de wat bekende en (soms) vervelende eigenschap dat Zümo (660) SD kaartjes even niet wil zien. Mochten wij elkander (en HaWee) op een zon overgoten terras ontmoeten dan heeft u er een van mij te goed!
EVO FLSTC met Zümo 396 en Favoriete Ex in de helm met oortjes
Avatar gebruiker
Frog
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 59
Geregistreerd: 13 apr 2011 08:15
Woonplaats: Nieuwegein

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor B.Nieboer » 11 okt 2012 14:37

Hallo,

ik heb alle stappen uitgevoerd en toen gmapprom.img van mijn toestel verwijderd en ik krijg bij het invoeren van een bestemming nu de melding: geen gegevens beschikbaar. Wat is er fout en hoe herstel ik dit?
B.Nieboer
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 11 okt 2012 14:33

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor HaWee » 11 okt 2012 16:02

alle stappen is wat vaag, zie je nog wel een detailkaart (dus inzoomen naar kleine straatjes) en kun je de kaart kiezen in het kaartscherm?

snelste manier om te weten wat er aan de hand is is JDM installeren en runnen http://www.javawa.nl/jdm.html
als het je dan niet duidelijk is dan even in JDM
Extra - rapport maken , online rapport en de link hier plaatsen zodat wij er naar kunnen kijken.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21429
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor B.Nieboer » 11 okt 2012 16:54

Ik zie geen detailkaartje meer.
B.Nieboer
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 11 okt 2012 14:33

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor HaWee » 11 okt 2012 17:00

rapport maken met JDM
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21429
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor B.Nieboer » 11 okt 2012 17:23

Bij deze de link van JDM: file:///C:/Users/Nieboer/Desktop/JDMreport.html#main
B.Nieboer
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 11 okt 2012 14:33

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor HaWee » 11 okt 2012 17:47

ik kan niet op je pc kijken.

maak een rapport op JaVaWa's site en zet de link hier dan kunnen we kijken.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21429
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor B.Nieboer » 11 okt 2012 17:58

Kun je even handleiding plaatsen, kan het zo niet vinden op de site.
B.Nieboer
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 11 okt 2012 14:33

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor B.Nieboer » 11 okt 2012 18:04

Heb je hier ook iets aan:http://jdm.javawa.nl/pbaf
B.Nieboer
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 11 okt 2012 14:33

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor Scheurneus » 11 okt 2012 18:25

Schijf M: de gmapprom.img verwijderen
Schijf I: de gmapprom.img verwijderen

Schijf I: de gmapsup.img gmapprom.unl en gmapprom.gma naar de M:\garmin\ kopieren en hernoem de gmapsup.img naar gmapprom.img

(normaal hoort de gmapsup gmapsupp (met dubbel p te heten)
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor HaWee » 11 okt 2012 18:28

je hebt vast niet gedaan wat je zegt nl alle stappen uitgevoerd.

je hebt er een rotzooitje van gemaakt helaas, ik zou adviseren om de trucs uit dit draadje niet te proberen en gewoon normaal met de gps te werken en de kaart normaal te updaten dan heb je veel minder problemen.

je hebt de gmapprom.img in de zumo verplaatst van de map \garmin naar de root van de zumo , dit werkt niet en dat meld JDM dan ook.

Je hebt gmapbmap.img verplaatst van de Zumo naar de sd , dit werkt niet. Plaats hem terug met JDM

je hebt gmapprom.img gecopieerd naar de sd kaart, dit kan niet werken , meld JDM ook

je hebt het CN bestand wat je met mapinstall of mapsource hebt verstuurd een foute naam gegeven nl gmapsup.img ipv gmapsupp.img (dubbel p dus) meld JDM ook.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21429
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor B.Nieboer » 11 okt 2012 20:26

Dank je voor de info.De rotzooi is gekomen omdat ik zelf hebt geprobeert om de zaak van i naar m terug te kopieeren in de hoop dat het dan weer goed zou komen. Niet dus.
B.Nieboer
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 11 okt 2012 14:33

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor barbancourt » 10 jul 2013 08:31

Ik krijg mijn kaarten niet op mijn SD kaart (2014.1). Heb het ooit al gedaan, maar het lukt mij niet meer. Met JaVaWaDevicemanager krijg ik geen fouten, maar zodra ik mijn Zumo 660 opstart, zie ik dat hij de kaarten aan het laden is (groen balkje), en nadien krijg ik de melding "Kan kaar niet verifiëren". Ook als ik op het toestel naar de Krt Info ga kijken, is dit licht grijs, en dus niet aanklikbaar.
barbancourt
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 2 sep 2009 10:21

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor HaWee » 10 jul 2013 10:21

kan kaart niet verifieren betekend dat het gma bestand ontbreekt of corrupt is.

hoe heb je de kaart er op gezet? heel precies , stap voor stap.

je kunt ook met JDM via Extra - Rapport een online rapport maken en de link hier plaatsen dan kunnen we meekijken.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21429
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

VorigeVolgende

Keer terug naar City Navigator, LifeTime en OneTime update

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten