Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Update

Voor vragen over gebruik van en updates uitvoeren op City Navigator kaarten

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor barbancourt » 10 jul 2013 11:21

1. Format van SD kaart gedaan (FAT32)
2. Map /Garmin gemaakt op SD kaart
3. Bestand GarminDevice.xml in de map /Garmin geplaatst.
4. Garmin Express opgestart, en update laten uivoeren.
5. gmapprom.gma, gmapprom.unl, GMAPTZ.IMG van de SD kaart verwijderd.
6. Op de SD kaart gmapprom.img hernoemd naar gmapsupp.img
7. gmapprom.img uit het toestel verwijderd.

Dit is de link gemaakt met JaWa Device manager.
http://jdm.javawa.nl/BUx6
barbancourt
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 2 sep 2009 10:21

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor GPS Expert » 10 jul 2013 11:29

barbancourt schreef:5. gmapprom.gma, gmapprom.unl,


Niet handig als je de unlock code c.q. licentie c.q. het certificaat weggegooid :)

Dit GMA bestand staan ook in je roaming gebruikers profile op de computer als het goed is, dus kun je daar vandaan kopieren anar de SD kaart.

3D en JCV bestanden horen primaire in de zumo en niet op de SD kaart (JCV zou kunnen werken, 3D zeker niet).

En als laatst toch ngo even de garmindevice.xml van de SD kaart verwijderen, zodat het weer een normale sd kaart is en niet een gesimuleerde zumo.
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3253
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor barbancourt » 10 jul 2013 11:32

Bedankt voor de snelle reactie. Zal dit dadelijk eens proberen.
barbancourt
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 2 sep 2009 10:21

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor JaVaWa » 10 jul 2013 11:38

GPS Expert schreef:Niet handig als je de unlock code c.q. licentie c.q. het certificaat weggegooid :)

Klopt, maar dit staat wel in het eerste bericht van dit topic...
Nu was het uitgangspunt dat je eerst een klein gedeelte van de kaart op je toestel zet, en daarna pas de hele kaart op de SD, en dat met de Lifetime updater. Inmiddels gebruiken we Express, en kan de eerste stap overgeslagen worden. Alleen heb je dan wel een probleem als je de rest van de instructies letterlijk volgt...
Het lijkt me een goed idee als mboelis de tekst van het openingsbericht aanpast naar de huidige stand van zaken.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14406
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor barbancourt » 10 jul 2013 11:44

Zo zie je maar dat te precies alles opvolgen ook niet altijd positief is. :-(
Hoop dat het nog in orde komt.

Misschien de volledige handleiding eens herschrijven.
barbancourt
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 2 sep 2009 10:21

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor barbancourt » 10 jul 2013 11:59

Al gedaan wat hier voorgesteld is door GPS Expert, maar nog steeds "Kan kaarten niet verifiëren" en geen Krt info zichtbaar op mijn Zumo.

http://jdm.javawa.nl/BUx6
barbancourt
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 2 sep 2009 10:21

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor barbancourt » 10 jul 2013 12:05

Heb nu wel gmapbmap.img zowel op de SD kaart als in het toestel staan. Weet niet of er dat iets mee te maken heeft
http://jdm.javawa.nl/BUx6
barbancourt
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 2 sep 2009 10:21

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor HaWee » 10 jul 2013 16:56

ik zou inderdaad die gmapbmap maar van de sd afhalen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21391
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor HaWee » 10 jul 2013 16:58

en een gmapprom.gma en gmapprom.unl werken niet op een gmapsupp.img
als je gmapprom.img hebt gerenamed naar gmapsupp.img dan zul je die twee bestanden ook moeten renamen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21391
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor barbancourt » 11 jul 2013 07:14

Eureka! Het werkt. Hartelijk bedankt voor de hulp HaWee.
Gezien de weinige reacties op de allereerste posting, denk ik dat er maar weinig mensen zijn die de moeite doen om het te proberen. Ga nu wel opschijven hoe ik het gedaan heb, zodoende ik volgende keer weer niet moet liggen sukkelen.
Nogmaals bedankt.

HaWee ik heb je een PB gestuurd.
barbancourt
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 2 sep 2009 10:21

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor Road King » 20 jul 2013 18:36

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Na de laatste kaartupdate 2014.10 welke ik met behulp van de Mac en het programma Express op mijn Zumo 660 heb geïnstalleerd krijg ik bij het opstarten van de Zumo verschillende meldingen.
In het begin kreeg ik de melding " kan kaart niet initialiseren".

Na het forum doorgespit te hebben en de programma's van JaVaWa erop losgelaten te hebben heb ik de kaarten verwijderd en opnieuw geïnstalleerd.
Helaas blijf ik nu de melding " Kan kaarten niet ontgrendelen" krijgen.
Maar... Na OK gekozen te hebben kan ik wel de kaart zien met details, en staat onder extra> instelling> Kaart> Krt info netjes CN Europe NT 2015.10 geselecteerd.

De JaVaWa device manager geeft aan dat er geen corrupte bestanden zijn.
De optie verwijder GARMIN Device XMl heb ik ook gebruikt en het toestel heeft een nieuw bestand aangemaakt.
Ik heb een rapportage aangemaakt hopelijk kunnen jullie hier iets mee

http://jdm.javawa.nl/dwhq

Ondertussen heb ik er meer dan 30 uur in zitten om dit probleem op te lossen maar moet nu toch mijn meerdere erkennen...
Harley Davidson Road King & Fat Boy
SP I, SPII, SP 2610, Zumo 550 en 660 (allemaal verkocht)
Midland BT, Midland BT2, Midland Bt Next (allemaal verkocht)
Nu 2 x Zumo 590LM en Sena 20s dual headsets.
Basecamp voor Mac
Avatar gebruiker
Road King
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 56
Geregistreerd: 6 maart 2006 20:06
Woonplaats: Zoetermeer

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor HaWee » 20 jul 2013 18:43

zo te zien heb je Benelux-plus intern staan van de CN en niets op de sd kaart.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21391
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor Road King » 20 jul 2013 19:09

Dat klopt, om het even eenvoudiger te maken heb ik even geen gebruik gemaakt van de sd kaart of van de volledige europa dekking.
Harley Davidson Road King & Fat Boy
SP I, SPII, SP 2610, Zumo 550 en 660 (allemaal verkocht)
Midland BT, Midland BT2, Midland Bt Next (allemaal verkocht)
Nu 2 x Zumo 590LM en Sena 20s dual headsets.
Basecamp voor Mac
Avatar gebruiker
Road King
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 56
Geregistreerd: 6 maart 2006 20:06
Woonplaats: Zoetermeer

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor JaVaWa » 20 jul 2013 19:23

Verwijder eens in de map Garmin alle .gma-bestanden, met uitzondering van gmapprom.gma; die moet blijven staan.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14406
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Zet volledige dekking van CN op SD kaart met Lifetime Up

Berichtdoor Road King » 20 jul 2013 19:48

Heb ik nu gedaan, krijg met opstarten nu de melding kan kaarten niet niet verifiëren.
De "niet ontgrendel" melding krijg ik nu niet meer....

Kaart is te gebruiken en bevat details.

Ik probeer al uit te zoeken hoe ik een schermafbeelding kan plaatsen waar de hele dir op te zien is...
Harley Davidson Road King & Fat Boy
SP I, SPII, SP 2610, Zumo 550 en 660 (allemaal verkocht)
Midland BT, Midland BT2, Midland Bt Next (allemaal verkocht)
Nu 2 x Zumo 590LM en Sena 20s dual headsets.
Basecamp voor Mac
Avatar gebruiker
Road King
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 56
Geregistreerd: 6 maart 2006 20:06
Woonplaats: Zoetermeer

VorigeVolgende

Keer terug naar City Navigator, LifeTime en OneTime update

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten