Track van wandelnet in Oregon 600 zetten

Tracks/routes van en voor wandeltochten

Moderator: GPStracks

Plaats reactie
Edwin45
Berichten: 5
Lid geworden op: 17 jan 2015 15:57

Track van wandelnet in Oregon 600 zetten

Bericht door Edwin45 »

Een vraagje ik heb vandaag de Oregon 600 gekocht bij Waypoint.

Nu heb ik eerst de kaart ontgrendelt dat moest.
Garmin base kamp geïnstalleerd en Topo ned pro als zijn sd kaart erin gedaan tot zo ver alles goed.

Maar nu wilde ik kijken of ik een route/track in mijn 600 kon zetten maar daar kom ik niet uit het is een GPX bestand.

Bedankt voor de hulp

Gebruikersavatar
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 5253
Lid geworden op: 28 mar 2008 20:12

Re: Track van wandelnet in Oregon 600 zetten

Bericht door splashy »

In Basecamp de track aanklikken en aangeklikt houden.
De cursor naar de Or 600 of de SD slepen in het linker venster van Basecamp.

of

Als je weet waar de track staat op de computer, de track selecteren en deze in de GPX folder zetten van de Gps of SD(zelf folder aanmaken), maakt niet uit.
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G

Edwin45
Berichten: 5
Lid geworden op: 17 jan 2015 15:57

Re: Track van wandelnet in Oregon 600 zetten

Bericht door Edwin45 »

De button Track is licht grijs en niet selecteerbaar???
Nieuw avontuur kan ik wel aanklikken

Dus ik klik bestand en dan nieuw maar daar is track licht grijs

Gebruikersavatar
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 4944
Lid geworden op: 18 nov 2004 21:03
Locatie: N 51°48' E 5°14'

Re: Track van wandelnet in Oregon 600 zetten

Bericht door keesm »

Gefeliciteerd met de aankoop van je Oregon 600. Veel plezier ermee.
Naast mijn 60Cx en Oregon300 heb ik ook de 600 en eerlijk gezegd gebruik ik die laatste het meest.
Kijk eens hier: https://www.youtube.com/user/MrGPSnl voor instructiefilmpjes. Veel voor de 600 te vinden. Zowel over het toestel als wel over Basecamp e.d.
Je hebt Nederland Topo Pro aangeschaft. Dat is een kaart met activerouting. Ook daar zijn filmpjes over te vinden.
Edwin45 schreef:De button Track is licht grijs en niet selecteerbaar???
Nieuw avontuur kan ik wel aanklikken. Dus ik klik bestand en dan nieuw maar daar is track licht grijs
Wat bedoel je precies, een keuze op je gps of via Basecamp ?
Op je gps moet wel ene trck aanwezig zijn. In Basecamp moet je een lijstmap of lijst geslecteerd hebben om een nieuwe track of route of waypoint te kunnen maken.
Laatst gewijzigd door keesm op 17 jan 2015 16:35, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 21932
Lid geworden op: 28 jul 2008 16:24
Locatie: Eindhoven

Re: Track van wandelnet in Oregon 600 zetten

Bericht door HaWee »

wat starthulp voor een beginnend gps gebruiker :wink:

http://www.mrgps.nl/fietsen-en-wandelen/bonus-videos/ leerzame filmpjes en misschien besluit je de cursus te bestellen, is ook zeer de moeite waard

http://forum.gps.nl/viewtopic.php?f=110&t=36085 wat oudere filmpjes

http://www.javawa.nl/ onmisbare site voor hulpprogramma's die Garmin eigenlijk zelf zou moeten maken maar het kennelijk niet kan :wink:
http://www.javawa.nl/jdm.html nu je gps nog nieuw is en goed werkt, maak een backup met JDM , later doe je nog veel meer met JDM
http://www.javawa.nl/gmtk.html en om de kaarten op je computer te beheren
de andere programma's kom je later wel achter :wink:

edit: over je vraag van de knop track

splashy bedoelt dat je de track zelf aanklikt in Basecamp (evt eerst de track importeren via Bestand, import ) en die naar de gps sleept.
"Always Look on the Bright Side of Life"

Gebruikersavatar
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 5253
Lid geworden op: 28 mar 2008 20:12

Re: Track van wandelnet in Oregon 600 zetten

Bericht door splashy »

Als de track button linksonder grijs is, heb je geen track, dus die moet je even maken of importeren.

Zelf maken, gewoon even track functie selecteren, een lijntje trekken en die naar de gps of sd zetten.

Edit: volg de links van Hawee (je was me weer voor ;-)) en maak idd een backup.
Laatst gewijzigd door splashy op 17 jan 2015 16:36, 1 keer totaal gewijzigd.
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G

Edwin45
Berichten: 5
Lid geworden op: 17 jan 2015 15:57

Re: Track van wandelnet in Oregon 600 zetten

Bericht door Edwin45 »

Precies ik heb hem gedownload maar kan hem dan in basecamp niet openen cq selecteren

Gebruikersavatar
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 21932
Lid geworden op: 28 jul 2008 16:24
Locatie: Eindhoven

Re: Track van wandelnet in Oregon 600 zetten

Bericht door HaWee »

"Always Look on the Bright Side of Life"

Gebruikersavatar
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 21932
Lid geworden op: 28 jul 2008 16:24
Locatie: Eindhoven

Re: Track van wandelnet in Oregon 600 zetten

Bericht door HaWee »

Edwin45 schreef:Precies ik heb hem gedownload maar kan hem dan in basecamp niet openen cq selecteren
je moet niet openen maar importeren (ga eens lekker filmpjes kijken dan word veel duidelijk)
"Always Look on the Bright Side of Life"

Gebruikersavatar
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 5253
Lid geworden op: 28 mar 2008 20:12

Re: Track van wandelnet in Oregon 600 zetten

Bericht door splashy »

Downloaden of in Basecamp zetten is niet hetzelfde.

Downloaden is de kip in huis halen, in Basecamp laden is de kip bereiden en op tafel zetten

Speciaal over jouw model 4 afleveringen
https://www.youtube.com/watch?v=3WWDK8SvEB0
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G

Edwin45
Berichten: 5
Lid geworden op: 17 jan 2015 15:57

Re: Track van wandelnet in Oregon 600 zetten

Bericht door Edwin45 »

Het is gelukt (importeren is het), maar ik ga nu eerst even lezen en kijken.
Maar ik wilde morgenvroeg al even Gps,en nu kan ik even verder, bedankt

Gebruikersavatar
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 4944
Lid geworden op: 18 nov 2004 21:03
Locatie: N 51°48' E 5°14'

Re: Track van wandelnet in Oregon 600 zetten

Bericht door keesm »

Ik durf eigenlijk niet meer te beantwoorden na die explosie van suggesties van Hawee en Splashy.
Maar ik sluit me bij Hawee aan: ga eerst eens wat instructiefilmpjes bekijken. Een Oregon600 is een mooi outdoortoestel, echter heeft wel een leercurve. Je moet er eerst wel wat tijd in steken om het apparaat te leren kennen. Die leercurve kost weken, maanden !

(De tip van Splashy doet me gelijk aan mijn vriezer denken, heb nog de nodige kipjes, eend en fazant er in liggen. De Big Green Egg moet maar weer eens aan :mrgreen: )

Gebruikersavatar
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 5253
Lid geworden op: 28 mar 2008 20:12

Re: Track van wandelnet in Oregon 600 zetten

Bericht door splashy »

OMG een BGE en een fazant op de juiste manier, lekkerder krijg je het niet.
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G

Edwin45
Berichten: 5
Lid geworden op: 17 jan 2015 15:57

Re: Track van wandelnet in Oregon 600 zetten

Bericht door Edwin45 »

Iedereen bedankt,

Ik heb wat filmpjes gekeken zeker die 4 van de instellingen Mr GPS die zijn echt leerzaam.

En ook de cursus besteld

Gebruikersavatar
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 24525
Lid geworden op: 9 mar 2004 21:38
Locatie: Rectum (vlakbij Notter)
Contacteer:

Re: Track van wandelnet in Oregon 600 zetten

Bericht door Hans Vaessen »

Alvast veel plezier ermee.

Als de knoppen track of route bij het eerste begin met basecamp 'greyed out' zijn komt dan meestal doordat basecamp niet weet waar je de route wilt neerzetten. Maw: je hebt links in de bibliotheek nog geen lijst geselecteerd.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp

Plaats reactie

Terug naar “Wandelen”