Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Staatsbosbeheer

Tracks/routes van en voor wandeltochten

Moderator: GPStracks

Staatsbosbeheer

Berichtdoor Josan » 18 jul 2005 22:06

Staatsbosbeheer biedt op hun site ook een paar GPS routes aan.
Ik hoopte dat dat tracks waren die ik via de inmiddels bekende truck naar de Quest kon laden, maar het gaat om een ander formaat die (zoals ik het begrepen heb tenminste) met het programma "EasyGPS" rechtstreeks naar je GPS gezet worden, ik denk als waypoints.
Hoe maak ik van zo'n route het eenvoudigste een "directe route" voor de Quest?
Groeten,
Joost
Josan
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 65
Geregistreerd: 12 jul 2005 18:27
Woonplaats: Best

Berichtdoor elsinga » 19 jul 2005 07:35

Even met Gartrax converteren naar Mapsource formaat en dan verder bewerken.
Supportvragen graag in het forum, niet per PM of e-mail!

Robert Elsinga =8- ) - (ex) GPS-V, Quest 1, Zumo 660, Montana 650t
(part-time Waypoint adviseur per 1 maart 2010)

Zie ook Youtube, Twitter, Facebook
Avatar gebruiker
elsinga
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 10102
Geregistreerd: 8 jun 2004 14:00
Woonplaats: N52 55.981 E5 51.058

Berichtdoor Josan » 19 jul 2005 09:08

elsinga schreef:Even met Gartrax converteren naar Mapsource formaat en dan verder bewerken.


Ok, op zoek naar Gartrax dan maar :D

Bedankt!
Groeten,
Joost
Josan
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 65
Geregistreerd: 12 jul 2005 18:27
Woonplaats: Best

Berichtdoor Josan » 19 jul 2005 10:21

Robert,

Als voorbeeld probeer ik de Staatsbosbeheer wandeling "Dorst" om te zetten (http://www.staatsbosbeheer.nl/doen/dagj ... CT_ID=2514)

- Ik download de file als .loc bestand (EasyGPS).
- Ik open GarTrax
- Ik kies input "EasyGPS"
- Ik kies Output "Mapsource" en dan "Mapsource 6.5"
- Ik klik op "add" en selecteer de .loc file
- Ik kies select datatype "Waypoint" en "route" (1 van beiden selecteren helpt ook niet trouwens)
- Ik kies het bestand
- Dan krijg ik een "error reading route 1" message en verder niets.... :roll:

Ik doe ongetwijfeld iets niet goed, enig idee wat?
Groeten,
Joost
Josan
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 65
Geregistreerd: 12 jul 2005 18:27
Woonplaats: Best

Berichtdoor elsinga » 19 jul 2005 10:28

Geen idee... maar EasyGPS kan ook andere formaten wegschrijven. wellicht is GPX daar één van, dat kan mapsource weer lezen.
Supportvragen graag in het forum, niet per PM of e-mail!

Robert Elsinga =8- ) - (ex) GPS-V, Quest 1, Zumo 660, Montana 650t
(part-time Waypoint adviseur per 1 maart 2010)

Zie ook Youtube, Twitter, Facebook
Avatar gebruiker
elsinga
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 10102
Geregistreerd: 8 jun 2004 14:00
Woonplaats: N52 55.981 E5 51.058

Berichtdoor Floyd » 19 jul 2005 10:47

Zelf even geprobeerd de Dorst-route naar de Quest te laden. Dat lukt zonder problemen met EasyGps. Het is namelijk geen track, maar een gewone route.

Stel de gps-voorkeur (File-Preferences) in op Garmin XXX (All symbols).
Groet,
Floyd.

Quest I / Map 60Cx / Navigon 4310max
Floyd
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 416
Geregistreerd: 25 jun 2004 20:09
Woonplaats: Sneek

Berichtdoor elsinga » 19 jul 2005 10:54

Ondersteunt EasyGPS tegenwoordig ook USB? Tjong! wist ik niet eens! :D
Supportvragen graag in het forum, niet per PM of e-mail!

Robert Elsinga =8- ) - (ex) GPS-V, Quest 1, Zumo 660, Montana 650t
(part-time Waypoint adviseur per 1 maart 2010)

Zie ook Youtube, Twitter, Facebook
Avatar gebruiker
elsinga
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 10102
Geregistreerd: 8 jun 2004 14:00
Woonplaats: N52 55.981 E5 51.058

Berichtdoor Floyd » 19 jul 2005 10:57

elsinga schreef:Ondersteunt EasyGPS tegenwoordig ook USB? Tjong! wist ik niet eens! :D


Ja hoor! Geen probleem! :wink:
Groet,
Floyd.

Quest I / Map 60Cx / Navigon 4310max
Floyd
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 416
Geregistreerd: 25 jun 2004 20:09
Woonplaats: Sneek

Berichtdoor Josan » 19 jul 2005 11:00

Floyd schreef:Zelf even geprobeerd de Dorst-route naar de Quest te laden. Dat lukt zonder problemen met EasyGps. Het is namelijk geen track, maar een gewone route.

Stel de gps-voorkeur (File-Preferences) in op Garmin XXX (All symbols).


Ah, ok, ik dacht alleen waypoints en ik wilde juist een mooie route ervan maken. Ik ga dit vanavond eerst maar eens proberen!
Groeten,
Joost
Josan
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 65
Geregistreerd: 12 jul 2005 18:27
Woonplaats: Best

Berichtdoor Floyd » 19 jul 2005 11:10

Nog even ter aanvulling: je kiest dus onder "File - Preferences - My GPS Receivers - Add Gps" voor de "Garmin XXX (All Symbols)".

Vergeet, als je de laatste hebt geselecteerd, in het zelfde scherm onder "Settings" niet het "Use USB" vinkje aan te zetten.
Groet,
Floyd.

Quest I / Map 60Cx / Navigon 4310max
Floyd
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 416
Geregistreerd: 25 jun 2004 20:09
Woonplaats: Sneek

Berichtdoor Josan » 19 jul 2005 11:24

Floyd schreef:Nog even ter aanvulling: je kiest dus onder "File - Preferences - My GPS Receivers - Add Gps" voor de "Garmin XXX (All Symbols)".

Vergeet, als je de laatste hebt geselecteerd, in het zelfde scherm onder "Settings" niet het "Use USB" vinkje aan te zetten.


Ok, dat moet gaan lukken!

Even zodat ik het ga begrijpen... :D
Deze route is opgebouwd uit waypoints? Deze laadt hij dus ook als waypoints naar de Quest? Zoja, moet ik deze dan handmatig verwijderen na afloop?
Groeten,
Joost
Josan
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 65
Geregistreerd: 12 jul 2005 18:27
Woonplaats: Best

Berichtdoor Floyd » 19 jul 2005 13:07

Josan schreef:Even zodat ik het ga begrijpen... :D
Deze route is opgebouwd uit waypoints? Deze laadt hij dus ook als waypoints naar de Quest? Zoja, moet ik deze dan handmatig verwijderen na afloop?


Yep! Klopt helemaal!!! 8)
Groet,
Floyd.

Quest I / Map 60Cx / Navigon 4310max
Floyd
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 416
Geregistreerd: 25 jun 2004 20:09
Woonplaats: Sneek

Berichtdoor Josan » 19 jul 2005 21:57

Nou ik begin het te snappen hoor!

Eerst had ik nog even het idee dat ik enkel en alleen waypoints had, maar uiteindelijk ook de bijbehorende route gevonden :D
Ga hem zaterdag eens uitproberen.

Volgende instellingen correct?:
- Auto herberekenen: uit
- Navigatie aan

Moet ik ook nog iets instellen voor voetganger of maakt dat niet uit?
Groeten,
Joost
Josan
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 65
Geregistreerd: 12 jul 2005 18:27
Woonplaats: Best


Keer terug naar Wandelen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast