Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

kaarten op etrex 30 zetten

De serie eTrexen met knopbediening

kaarten op etrex 30 zetten

Berichtdoor Anne1987 » 27 maart 2014 20:13

hoi hoi

ik ben bezig mijn etrex 30 in te stellen. nu ben ik de combi kaart benelux en duitsland (openfietsmap) aan het downloaden voor basecamp omdat we ook naar duitsland gaan om te wandelen. nu zag ik er onder nog een link die je rechtstreeks op de gps kan zetten hoe werkt dit?

en zag dat die 1.8 gig groot is, dat is een redelijk bestand.. is het beter om dat op sd kaart te zetten of past dat gewoon op het interne geheugen van de gps?
Anne1987
 
Berichten: 44
Geregistreerd: 12 maart 2014 10:55

Re: kaarten op etrex 30 zetten

Berichtdoor HaWee » 27 maart 2014 20:33

beter op sd , en het staat duidelijk omschreven op de site van openfietsmap hoe het moet (in map \garmin zetten)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21455
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: kaarten op etrex 30 zetten

Berichtdoor Anne1987 » 28 maart 2014 09:13

HaWee schreef:beter op sd , en het staat duidelijk omschreven op de site van openfietsmap hoe het moet (in map \garmin zetten)



Ok bedankt..
Anne1987
 
Berichten: 44
Geregistreerd: 12 maart 2014 10:55

Re: kaarten op etrex 30 zetten

Berichtdoor Anne1987 » 4 apr 2014 19:29

nog even een vraagje in mijn eigen topic.

als ik me gps op basecamp geopend heb zie ik verschillende dingen erop staat zoals birdseye demo, garmin asia europe en usa, en nog een demo..

moet dat erop blijven of kan dat eraf of wat is handig? zag toen ik mijn gps doorbladerde dat dit erop stond.
Anne1987
 
Berichten: 44
Geregistreerd: 12 maart 2014 10:55

Re: kaarten op etrex 30 zetten

Berichtdoor e.vdwerf » 4 apr 2014 20:11

Die demo zal wel de Digital Globe zijn van een klein stukje Parijs met een bekende toren aan de Seine. (luchtfoto) Neemt nauwelijks ruimte in.
Als die in de weg zit zou je 'm kunnen verwijderen.
In de nieuwe toestellen zit dacht ik nog zo'n demo. Weet niet meer welke.

In de Fotoviewer zitten de hoofdvestigingen van Garmin. Die nemen ook nauwelijks ruimte in. Als ze niet in de weg zitten kun je ze gewoon laten staan. Je kunt er ook foto's bijzetten.

Je kunt het beste de bestanden bekijken en evt. verwijderen met JDM Javawa Device Manager.
Egbert
Laatst bijgewerkt door e.vdwerf op 4 apr 2014 20:12, in totaal 1 keer bewerkt.
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2213
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht

Re: kaarten op etrex 30 zetten

Berichtdoor HaWee » 4 apr 2014 20:12

birdseye demo is puur een kleine demo, mag eraf
garmin usa , asia en europe zijn waypoints heeft weinig zin om het eraf te halen
andere demo mag er waarschijnlijk ook af.

TIP: http://www.javawa.nl/jdm.html gebruik JDM om de gps te beheren;
eerst een volledige backup ,
dan evt opruimen ( en er kunnen bv nog allerlei talen en zo af en dat ruimt lekker op)
als je niet weet wat je kunt opruimen dan aub even vragen, via Extra - Rapport maak je een onlune rapport aan en de link plak je hier dan kunnen we kijken en je precies opgeven wat weg mag.
Als alles lekker opgeruimd dan maak je nog een full backup dan kun je zowel terug naar nieuw als naar opgeruimd.

verder http://www.javawa.nl/gmtk.html om de kaarten op je computer te beheren en afhankelijk van je toepassingen nog veel meer nuttige zaken te vinden bij JaVaWa
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21455
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: kaarten op etrex 30 zetten

Berichtdoor Anne1987 » 4 apr 2014 20:19

HaWee schreef:birdseye demo is puur een kleine demo, mag eraf
garmin usa , asia en europe zijn waypoints heeft weinig zin om het eraf te halen
andere demo mag er waarschijnlijk ook af.

TIP: http://www.javawa.nl/jdm.html gebruik JDM om de gps te beheren;
eerst een volledige backup ,
dan evt opruimen ( en er kunnen bv nog allerlei talen en zo af en dat ruimt lekker op)
als je niet weet wat je kunt opruimen dan aub even vragen, via Extra - Rapport maak je een onlune rapport aan en de link plak je hier dan kunnen we kijken en je precies opgeven wat weg mag.
Als alles lekker opgeruimd dan maak je nog een full backup dan kun je zowel terug naar nieuw als naar opgeruimd.

verder http://www.javawa.nl/gmtk.html om de kaarten op je computer te beheren en afhankelijk van je toepassingen nog veel meer nuttige zaken te vinden bij JaVaWa



Ok bedankt voor je uitleg.. Zal me er eens in gaan verdiepen..
Anne1987
 
Berichten: 44
Geregistreerd: 12 maart 2014 10:55

Re: kaarten op etrex 30 zetten

Berichtdoor hapipiko » 16 mei 2014 15:36

Wellicht een tijdsbesparende tip: koop voor 8 euro een kaartlezer, die je verbindt aan PC of Mac en stop daar de Micro-SD in, inladen van een kaart gaat dan het snelst.
Dan het kaartje in je Etrex en klaar is kees.
Garmin etrex 30, in RAM-mount houder op Koga
BaseCamp 4.6.3. op iMac (El capitan)
Op de fiets: Kemo oplader > Etrex 30
hapipiko
 
Berichten: 91
Geregistreerd: 24 jun 2013 12:51
Woonplaats: Gelderland

Re: kaarten op etrex 30 zetten

Berichtdoor HaWee » 16 mei 2014 16:44

die truc is hier welbekend :wink:
maar kan wel nadelen hebben, als je met Basecamp werkt en de sd in de gps hebt zitten ziet basecamp welke gps je hebt en kan de manier waarop hij kaarten plaatst op de sd daaraan aanpassen.
Bij de sd in een kaartlezer weet basecamp niet welke gps je hebt en doet een "standaard" installatie, dat kan minder optimaal zijn.

Voor een enkele keer is het geen probleem dat het oversturen wat langer duurt, als je vaak van kaart wisselt kun je het bestand garmindevice.xml uit je Etrex kopiëren naar een zelfde foldernaam op je sd , als je dan met een cardreader werkt weet Basecamp toch dat je een Etrex hebt en houd er rekening mee.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21455
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: kaarten op etrex 30 zetten

Berichtdoor hapipiko » 17 mei 2014 10:22

@HaWee,
Goeie tip om het .xml bestand over te zetten op sd-card.

Ik heb trouwens zelf de kaart op de SD-card gezet en niet via Basecamp.

Als ik mijn etrex aansluit op computer, dan zet ik altijd mijn internetverbinding uit, zodat ik niet een ongewenste up-date krijg.
(ik heb ook een kopie van alle bestanden uit etrex, 2.8, want die up-dates vind ik niet echt een verbetering)
Garmin etrex 30, in RAM-mount houder op Koga
BaseCamp 4.6.3. op iMac (El capitan)
Op de fiets: Kemo oplader > Etrex 30
hapipiko
 
Berichten: 91
Geregistreerd: 24 jun 2013 12:51
Woonplaats: Gelderland

Re: kaarten op etrex 30 zetten

Berichtdoor e.vdwerf » 17 mei 2014 10:47

Let even op. In je backup zit niet die update van 2.8 .
Bij het terugzetten van je backup verandert er niets aan de firmwareversie volgens mij.
Van hieruit http://garmin-etrex.wikispaces.com/firmware kun je die firmware 2.8 even veiligstellen.
Dat update bestand 2.8 Gupdate.gcd heb ik veilig in een apart mapje staan.
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2213
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht

Re: kaarten op etrex 30 zetten

Berichtdoor HaWee » 17 mei 2014 12:04

hapipiko schreef:(ik heb ook een kopie van alle bestanden uit etrex, 2.8, want die up-dates vind ik niet echt een verbetering)


verstandig, maar hoe heb je die backup gemaakt?

een losse (verkenner oid) backup heeft het voordeel dat je losse bestanden kunt terugzetten als je iets per ongeluk wist.

nadeel is dat de verkenner soms niet alles meeneemt in de backup.

een volledige backup die je volledig weer kunt terugzetten maak je met JDM http://www.javawa.nl/jdm.html
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21455
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: kaarten op etrex 30 zetten

Berichtdoor hapipiko » 17 mei 2014 13:16

@Egbert en @HaWee,

Heb vorig jaar met een truc, hier op het forum gezien (met cijfer veranderen), de firmware weer kunnen downgraden.
Vervolgens heb ik op mijn iMac alle bestanden van de etrex bekeken en gekopieerd en in een mapje gezet.
(ook verborgen bestanden)

Maar het kan ook zijn dat ik het met de JaVaWa devicemanager heb gedaan. (ik heb een gecrashde harde schijf gehad en ben toen nogal wat programma's kwijtgeraakt) Alles staat overigens op externe HD.
Garmin etrex 30, in RAM-mount houder op Koga
BaseCamp 4.6.3. op iMac (El capitan)
Op de fiets: Kemo oplader > Etrex 30
hapipiko
 
Berichten: 91
Geregistreerd: 24 jun 2013 12:51
Woonplaats: Gelderland


Keer terug naar eTrex 10, 20(X) en 30(X)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten