Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Etrex30x, kaart van OpenFietsMap, kaart/GPS is traag?!

De serie eTrexen met knopbediening

Re: Etrex30x, kaart van OpenFietsMap, kaart/GPS is traag?!

Berichtdoor HaWee » 26 aug 2019 20:12

ik krijg de indruk dat je beter moet lezen maar misschien vergis ik me. :wink:

osm (openstreetmap) heeft predefined landen , die hebben overlap aan de grens dat kan problemen geven. je kunt bij osm ook zelf een groter deel selecteren op de grote kaart en dat laten maken en downloaden dan heb je 1 kaart zonder deze problemen.

ofm (openfietsmap) heeft ook predefined landen of verzamelingen (benelux of benelux+duitsl) die hebben ook overlap aan de grens , dus als je 2 kaarten pakt benelux 1 kaart en duitsland 1 kaart heb je overlap aan de grens, pak je 1 kaart benelux_duitsland is dat probleem er niet. (wel als je een 2'kaart bv Frankrijk er bij zet)

Maar ofm heeft ook de heel europa kaart voor op de computer dus geen problemen, je kunt deze kaart niet in zijn totaal op de sd zetten omdat het bestand niet groter dan 4GB mag zijn, daarom heeft openfietsmap losse delen gemaakt van europa voor op de sd van de gps (die sd mag 16 of 32 GB zijn , Class 4 is goed (en goedkoop) , Class 10 is max ) die 2 kaartdelen die jij noemde passen samen op je sd . Deze deelkaarten van europa zijn dus wel perfect aansluitend zonder overlap.
Je zou theoretisch ook de hele europa kaart op de computer kunnen zetten en dan een eigen selectie van deze kaart naar de sd kunnen sturen maar dan loop je tegen een probleem op nl dat de nieuwste Basecamp/Mapinstall niet overweg kan met zg registerkaarten zoals de ofm en osm en bijna alle andere niet garmin kaarten. Je krijgt dan een bijna lege niet werkende kaart op de sd.
Er zijn een paar trucs voor om hier toch mee te kunnen werken, maar dat is een apart verhaal.
Voorlopig is het het simpelste om met de door ofm gemaakte deelkaarten van europa te werken.
Ik weet niet of die gebieden die je noemde Eifel, Vogezen en Moezel/Sonnenberg allemaal in Duitsland liggen dan zou je ofwel de Duitsland of de benelux_Duitsland kaart kunnen downloaden.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21541
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Etrex30x, kaart van OpenFietsMap, kaart/GPS is traag?!

Berichtdoor Varev » 26 aug 2019 20:13

Nogmaals veel dank voor je uitgebreide antwoord, maar ik doelde meer op het fysieke kaartje wat er blijkbaar inzit: waar zit dat ding dan precies?
Varev
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 26 aug 2019 17:29

Re: Etrex30x, kaart van OpenFietsMap, kaart/GPS is traag?!

Berichtdoor HaWee » 26 aug 2019 20:20

goed verstopt onder de batterijen, je gps is waterbestendig en blijft werken als je hem in de sloot laat vallen dus dan kun je niet de sd aan de buitenkant in een gleufje stoppen https://static.garmin.com/pumac/eTrex_1 ... _OM_NL.pdf blz 43
zoals ik net schreef, Class 4 werkt goed en is goedkoop , Class 10 mag , hogere Class werkt mogelijk niet en qua snelheid maakt het niks uit.
Het enige nut van een sd met Class 10 is als je vaak kaarten wisselt dan kun je dat sneller doen door de sd in een cardreader te stoppen bij het updaten van de kaarten.

https://support.garmin.com/nl-NL/?faq=U ... icrosdcard

en inderdaad max 32 GB voor de Etrex 30x https://support.garmin.com/en-US/?faq=U ... ImFS8HFIxA
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21541
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Vorige

Keer terug naar eTrex 10, 20(X) en 30(X)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast