Kaart kopiëren naar Basecamp

De opvolger van RoadTrip
Efjee
Berichten: 18
Lid geworden op: 3 aug 2011 00:15

Kaart kopiëren naar Basecamp

Bericht door Efjee »

Hallo,

Hoe kan ik een cn kaart van europa die op n zumo 350 staat kopiëren naar basecamp?

Gebruikersavatar
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 21747
Lid geworden op: 28 jul 2008 16:24
Locatie: Eindhoven

Re: Kaart kopiëren naar Basecamp

Bericht door HaWee »

niet,

hang je Zumo aan de computer, installeer en run Express http://software.garmin.com/en-US/express.html in express voeg jezumo toe en laat zoeken naar updates

dan kies voor kaart naar de computer en dan geduld hebben :wink:


Dit is de officiele en beste manier, als het echt niet lukt dan kun je met JDM een virtuele gps aanmaken die je in basecamp kunt gebruiken http://www.javawa.nl/jdm.html http://www.javawa.nl/virtueeltoestel.html maar hoewel dit een perfecte manier is om kaarten die je alleen op sd hebt in Basecamp te gebruiken is dekaart gewoon echt op de computer (met Express dus) zeer aan te bevelen.
"Always Look on the Bright Side of Life"

Efjee
Berichten: 18
Lid geworden op: 3 aug 2011 00:15

Re: Kaart kopiëren naar Basecamp

Bericht door Efjee »

Bedankt,

Kaart via Express is gelukt, werkt goed.

Gebruikersavatar
frits.danon
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 1799
Lid geworden op: 29 jun 2004 11:08
Locatie: in Zuid Holland

Re: Kaart kopiëren naar Basecamp

Bericht door frits.danon »

Ik probeer hetzelfde maar mij lukt het niet.
Hij zoekt naar updates en zegt dan dat ik up to date ben, maar dan vermoed ik dat hij het over de firmware heeft.

Daarboven zegt hij Map Update available for purchase, die knop doet niets maar heeft alleen een link naar Garmin waar ik dan weer kaarten kan kopen, maar die heb ik al gekocht toen ik nog geen Mac had en Mapsource gebruikte. Ze staan dus op de Zumo550

Wat ik begrijp is dat ik de kaarten zou moeten kunnen kopiëren maar wat ik ook rondklik, nergens vind ik die optie.

Iemand een idee wat ik verkeerd doe, wat Efjee wel goed doet?
Zumo 396 op een BMW, 60CSx op een Qwic fiets én nonchalant op de heup gedragen, TomTom in een VW Eos. En nu de Apple watch bij het spinnen.

Gebruikersavatar
Mgent
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 1945
Lid geworden op: 28 aug 2007 09:44
Locatie: Adinkerke

Re: Kaart kopiëren naar Basecamp

Bericht door Mgent »

Bij een 550 werkt dit plaatje niet, tenzij je een lifetime update hebt. Bij de 3 serie zat die daar standaard bij.
Zumo 595, iPhone 11 Pro, Cardo G9x, Shubert SRC M1+ SCM1 , BaseCamp 4.8.7, CN Europe NTU 2020.30, Onroute motor 5.15 Europa, tomtom Vio.

Gebruikersavatar
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 21747
Lid geworden op: 28 jul 2008 16:24
Locatie: Eindhoven

Re: Kaart kopiëren naar Basecamp

Bericht door HaWee »

ik heb express voor windows maar het zal wel lijken op dat van de Mac :wink:

als ik express start krijg ik ook de opmerking dat alles up to date is maar ik krijg ook de keuze kaartopties
express 1.jpg
express 1.jpg (12.09 KiB) 5233 keer bekeken
als ik daar op klik krijg ik de keuze om de kaart opnieuw te installeren, daarna moet je nog kiezen voor op de computer ipv op de gps
express 2.jpg
express 2.jpg (12.66 KiB) 5233 keer bekeken
Ik zie de opmerking van Mgent, dat kan inderdaad het probleem zijn.

Dan heb je een aantal opties:

1: als je de pc met mapsource en kaart nog hebt: met JaVaWa GMTK de kaarten backuppen naar een usb stick en daarna op de Mac met GMTK herstellen

2: zoniet dan Garmin even bellen dat ze de oude kaartupdate van je weer even "open" zetten omdat je een nieuwe computer hebt

3: met JDM een virtuele copie maken voor gebruik met Basecamp zie mijn eerste antwoord.
"Always Look on the Bright Side of Life"

Gebruikersavatar
frits.danon
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 1799
Lid geworden op: 29 jun 2004 11:08
Locatie: in Zuid Holland

Re: Kaart kopiëren naar Basecamp

Bericht door frits.danon »

Flitsend antwoord Hawee.

Het zit hem in de Mac-versie van Express denk ik. Want de schermen die jij laat zien van Windows, zie ik op de Mac niet.
Ben even kwijt hoe ik ook alweer een plaatje in de post zet..

Frits.
Zumo 396 op een BMW, 60CSx op een Qwic fiets én nonchalant op de heup gedragen, TomTom in een VW Eos. En nu de Apple watch bij het spinnen.

Gebruikersavatar
frits.danon
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 1799
Lid geworden op: 29 jun 2004 11:08
Locatie: in Zuid Holland

Re: Kaart kopiëren naar Basecamp

Bericht door frits.danon »

Dit zie ik.

Afbeelding
Zumo 396 op een BMW, 60CSx op een Qwic fiets én nonchalant op de heup gedragen, TomTom in een VW Eos. En nu de Apple watch bij het spinnen.

Gebruikersavatar
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 21747
Lid geworden op: 28 jul 2008 16:24
Locatie: Eindhoven

Re: Kaart kopiëren naar Basecamp

Bericht door HaWee »

ik verwacht toch dat het niet aan Mac maar aan de Z550 ligt zoals Mgent aangaf.

Tegenwoordig hebben de meeste toestellen lifetime dus we zijn er aan gewend dat je de kaart altijd kunt downloaden.

Een aantal jaren geleden was dat niet zo na kopen van de gps had je een paar maanden om de kaart te updaten naar de laatste versie en na een bepaalde tijd verdween die mogelijkheid.

Had je dan een computercrash dan zat je zonder kaarten op de computer (toen had JaVaWa GMTK nog niet gemaakt :wink: ) maar als je dan een bericht stuurde naar Garmin "mijn computer is gecrashed, dit is mijn gpsinfo , mag ik de kaart weer downloaden" dan werd de download weer tijdelijk aan gezet.

Dus als je je mapsource computer niet meer hebt dan denk ik dat je dit moet proberen.

En anders het virtuele toestel
"Always Look on the Bright Side of Life"

Gebruikersavatar
frits.danon
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 1799
Lid geworden op: 29 jun 2004 11:08
Locatie: in Zuid Holland

Re: Kaart kopiëren naar Basecamp

Bericht door frits.danon »

Ok Dank je.
Ik ga Garmin wel even bellen.

Normaal gebruik ik Mapsource/basecamp niet. Maar binnenkort een tochtje, dus dacht, ik doe dit even snel.
Windows heb ik helemaal niet meer in huis. Maar mogelijk nog wel een versie van Mapsource op een VM, kan ik dat ook nog proberen, hoewel garmin bellen een stuk sneller gaat denk ik zo.
Zumo 396 op een BMW, 60CSx op een Qwic fiets én nonchalant op de heup gedragen, TomTom in een VW Eos. En nu de Apple watch bij het spinnen.

R_Bor
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 jan 2018 12:37

Re: Kaart kopiëren naar Basecamp

Bericht door R_Bor »

Zou het kunnen dat Garmin de mogelijkheid om kaarten te installeren op een Mac heeft uitgezet oid? Ik kan alleen (her)installeren op de navigatie...

Garmin Express versie 6.0.0.0 Mac (meest recent)
Zümo 595 LM
Bijlagen
Garmin Express Mac
Garmin Express Mac
GarminExpressMac.png (218.53 KiB) 3163 keer bekeken

Gebruikersavatar
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 21747
Lid geworden op: 28 jul 2008 16:24
Locatie: Eindhoven

Re: Kaart kopiëren naar Basecamp

Bericht door HaWee »

off topic maar over je bericht: wil je het plaatje in je bericht verwijderen (bericht aanpassen klikken rechts boven bericht) dan het plaatje verkleinen en opnieuw in je bericht plaatsen, Dat maakt het lezen van het draadje veel makkelijker.

on topic: waarschijnlijk heb je een TE (Travel Edition) versie , daarbij kun je gratis beurtelings elke kaart van CN (dus europa, amerika etc) in je gps installeren maar geen kaart op je computer.

Waypoint heeft als service de europa kaart voor installatie op de computer beschikbaar gesteld.

hier de kaart en instructies https://www.mywaypoint.nl/page/faq/artikel/367
hier het draadje daarover https://forum.gps.nl/viewtopic.php?f=117&t=48833
"Always Look on the Bright Side of Life"

Hunter6
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 1135
Lid geworden op: 30 mei 2005 23:26
Locatie: Oldenzaal

Re: Kaart kopiëren naar Basecamp

Bericht door Hunter6 »

Heb sinds kort een MacBook Pro en ben er nog niet aan gewend, ben Windows gewend.
Heb Basecamp op de Macbook staan met alleen een wereldkaart. Ik probeer om mbv Javawa GMTK een backup vanaf een Windows machine, op de Mac te zetten.
Op zich zie ik geen foutmeldingen en lijkt alles goed te gaan, maar toch krijg ik de kaart niet zichtbaar in Basecamp.

Draai op High Sierra

Gebruikersavatar
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
Berichten: 14829
Lid geworden op: 11 feb 2008 23:46
Locatie: Traiectum
Contacteer:

Re: Kaart kopiëren naar Basecamp

Bericht door JaVaWa »

BaseCamp uit de Mac App Store, of de versie gedownload van de site van Garmin?
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie en tips

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t en 700, StreetPilot III, Vivoactive 3 en 4, zūmo 500

Hunter6
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 1135
Lid geworden op: 30 mei 2005 23:26
Locatie: Oldenzaal

Re: Kaart kopiëren naar Basecamp

Bericht door Hunter6 »

Van de Garmin site.
Basecamp draait ook prima. Heb de kaart inmiddels maar opnieuw gedownload dmv Garmin Express en nu werkt het.
Maar als het via GMTK zou kunnen scheelt dat toch veel tijd ;-)

Plaats reactie

Terug naar “Garmin Basecamp voor Mac”