Afstandsmeting Basecamp route op Zumo 395LM

De opvolger van RoadTrip
Plaats reactie
janrad
Berichten: 93
Lid geworden op: 14 jun 2005 23:10

Afstandsmeting Basecamp route op Zumo 395LM

Bericht door janrad »

Ik heb een route gemaakt in Basecamp en als GPX bestand op een sd kaartje gezet en vervolgens in mijn apparaat geïmporteerd. Als ik hem ga rijden zet ik vervolgens herberekenen uit. Op zich gaat het rijden van de route goed alleen telt de afstand niet af naar nul km. Ik begin de route met een nog te rijden afstand van 60 km en dan verwacht ik dat de nog te rijden afstand minder wordt maar in plaats daarvan wordt de nog te rijden afstand langer. Terwijl de route in Basecamp 60 km telt zie ik op mijn Zumo op een gegeven moment nog een afstand van 70 km staan en dat terwijl ik de route op zich prima kan rijden. Weet iemand hoe dat komt ?

Gebruikersavatar
guzzi vero
Berichten: 1243
Lid geworden op: 28 sep 2006 00:38
Locatie: Oostduinkerke

Re: Afstandsmeting Basecamp route op Zumo 395LM

Bericht door guzzi vero »

Heb je alle via punten op niet afroepen gezet?
Kijk eens welke melding je bovenaan in scherm krijgt. Rij naar of zo iets betekent dat je je beginpunt niet aangedaan hebt en ondanks dat je wel de route volgt wil hij je alsnog naar het beginpunt laten rijden en dan loopt inderdaad de afstand op.
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820

janrad
Berichten: 93
Lid geworden op: 14 jun 2005 23:10

Re: Afstandsmeting Basecamp route op Zumo 395LM

Bericht door janrad »

guzzi vero schreef:Heb je alle via punten op niet afroepen gezet?
Kijk eens welke melding je bovenaan in scherm krijgt. Rij naar of zo iets betekent dat je je beginpunt niet aangedaan hebt en ondanks dat je wel de route volgt wil hij je alsnog naar het beginpunt laten rijden en dan loopt inderdaad de afstand op.
Hoe zet ik de via punten op niet afroepen ?

Gebruikersavatar
guzzi vero
Berichten: 1243
Lid geworden op: 28 sep 2006 00:38
Locatie: Oostduinkerke

Re: Afstandsmeting Basecamp route op Zumo 395LM

Bericht door guzzi vero »

als ze allemaal op afroepen staan kan het dan ook zijn dat je niet echt langs een of ander via punt voorbij gegaan bent en dan loopt de afstand ook op. In principe krijg je ook geen gesproken aanwijzingen meer. misschien viel dit je niet op omdat je bv geen head set hebt?
route eigenschappen openen 2de tot voorlaatste via punt kiezen, rechts klikken en niet afroepen kiezen. Aangezien je dit nog niet wist neem ik aan dat je nog niet zoveel ervaring hebt en raad ik je aan heel veel filmpjes op youtube van Mr.GPS te bekijken. Zal je veel ergernis besparen.
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820

Gebruikersavatar
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 21747
Lid geworden op: 28 jul 2008 16:24
Locatie: Eindhoven

Re: Afstandsmeting Basecamp route op Zumo 395LM

Bericht door HaWee »

"Always Look on the Bright Side of Life"

Gebruikersavatar
Mgent
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 1945
Lid geworden op: 28 aug 2007 09:44
Locatie: Adinkerke

Re: Afstandsmeting Basecamp route op Zumo 395LM

Bericht door Mgent »

Het gaat blijkbaar over BC voor MAC dus dan heeft hij aan bovenstaand link nites, gaat alleen over pc ....

Op een mac, in het linker venster dubbelklik op de route. Je krijgt nu een apart scherm met de route. Klik op één item en doe dan command + A, alles is nu geselecteerd. ctrl klik dan in het venster en kies voor niet waarschuwen....
Alleen het start en het eindpunt worden nu nog afgeroepen.
Zumo 595, iPhone 11 Pro, Cardo G9x, Shubert SRC M1+ SCM1 , BaseCamp 4.8.7, CN Europe NTU 2020.30, Onroute motor 5.15 Europa, tomtom Vio.

Gebruikersavatar
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 21747
Lid geworden op: 28 jul 2008 16:24
Locatie: Eindhoven

Re: Afstandsmeting Basecamp route op Zumo 395LM

Bericht door HaWee »

voor dit en sommige andere punten heeft hij er niks aan, voor heel veel andere info (over de gps zelf en kaarten etc etc ) wel.
"Always Look on the Bright Side of Life"

Plaats reactie

Terug naar “Garmin Basecamp voor Mac”