Monterra en Garmin Topo Pro

Het Android-gebaseerde outdoor toestel
Plaats reactie
MaartenD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 184
Lid geworden op: 28 dec 2004 18:19
Locatie: Scheveningen

Monterra en Garmin Topo Pro

Bericht door MaartenD »

Na 10 fietstochten met de Monterra in combinatie met de Topo pro NL valt me het volgende op. Bij het volgen van een gedownloade track tolt het scherm als een dolle in het rond, het toestel is al niet zuinig met stroom maar na twee uur fietsen een lege batterij is wel erg snel. Komt waarschijnlijk door het tollende scherm.

Geen idee wat hier aan de hand is. Ik heb zelf routes gemaakt op het toestel het beeldscherm is dan een stuk rustiger, maar blijft soms 500 meter plakken op een locatie die al gepasseerd is, om zich daarna weer te herstellen. Ik heb de optie vast op de weg ingeschakeld staan en toch verdwijnt de aanwijzer iedere keer naar een naast gelegen zandpad wat dwars op de rij richting staat. Het maakt niet uit of je vast op de weg in of uitschakelt. Ook geprobeerd vermijd onverharde wegen in en uit te schakelen het toestel, of moet ik zeggen de kaart blijft zeer onrustig en de cursor blijft heen en weer springen. Is er een beschrijving wat de beste toestel instellingen zijn voor het gebruik van deze kaart? Ik kan het namelijk niet vinden. Zijn er andere gebruikers met de zelfde problemen?
Maarten Scheveningen
Montana 680t Edge1030 Garmin 235

StefandD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 385
Lid geworden op: 25 jul 2010 12:02

Re: Monterra en Garmin Topo Pro

Bericht door StefandD »

Dit komt me totaal niet bekend voor en ik gebruik de Topo BeNeLux Pro.

Kijk eens of je maar één kaart actief hebt staan en geen energieslurpende apps op de achtergrond hebt draaien. Dit soort gekke dingen verwacht je namelijk als de processor constant bezig is met andere dingen.

Gebruikersavatar
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 21751
Lid geworden op: 28 jul 2008 16:24
Locatie: Eindhoven

Re: Monterra en Garmin Topo Pro

Bericht door HaWee »

MaartenD schreef: Ik heb de optie vast op de weg ingeschakeld staan en toch verdwijnt de aanwijzer iedere keer naar een naast gelegen zandpad wat dwars op de rij richting staat.

begin maar eens met die optie heel snel uit te zetten :wink:

verder eens met StefanD meer kaarten actief en/of extra apps.

heb je koers boven of Noord boven staan in de instellingen?
"Always Look on the Bright Side of Life"

Gebruikersavatar
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 5253
Lid geworden op: 28 mar 2008 20:12

Re: Monterra en Garmin Topo Pro

Bericht door splashy »

En mss moet je het kompas kalibreren??
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G

Gebruikersavatar
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 21751
Lid geworden op: 28 jul 2008 16:24
Locatie: Eindhoven

Re: Monterra en Garmin Topo Pro

Bericht door HaWee »

was ook mijn eerste gedachte maar ik zie geen kompas in de spec staan
"Always Look on the Bright Side of Life"

Gebruikersavatar
openfietsmap
Berichten: 1106
Lid geworden op: 4 mei 2011 10:31
Contacteer:

Re: Monterra en Garmin Topo Pro

Bericht door openfietsmap »

Kompas zit er wel op en zal je idd moeten kalibreren, dat helpt enigszins tegen het rondtollen.
Maker van Openfietsmap - Gratis Garmin topokaarten voor op de fiets

Gebruikersavatar
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
Berichten: 14833
Lid geworden op: 11 feb 2008 23:46
Locatie: Traiectum
Contacteer:

Re: Monterra en Garmin Topo Pro

Bericht door JaVaWa »

HaWee schreef:was ook mijn eerste gedachte maar ik zie geen kompas in de spec staan
bril nodig? :wink: (het staat er toch echt bij)
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie en tips

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t en 700, StreetPilot III, Vivoactive 3 en 4, zūmo 500

Gebruikersavatar
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 21751
Lid geworden op: 28 jul 2008 16:24
Locatie: Eindhoven

Re: Monterra en Garmin Topo Pro

Bericht door HaWee »

:oops: :oops:
ik heb mijn bril even gepoetst :wink:

ik schreef het niet goed. ik schreef spec terwijl ik alleen het bovenste deel had gelezen waar naar mijn idee dit bij zou moeten staan, glonass en camera etc staan er bij.

een stuk naar onderen onder "Vind je weg" staat het vermeld

Om de plaatsbepaling nog verder te verbeteren, beschikt het toestel of een 3-assig kompas met versnellingsmeter en gyroscoop, die je richting ook weergeeft wanneer je stilstaat of het toestel niet horizontaal houdt

en inderdaad in de spec

Elektronisch kompas Ja (met kantelcompensatie, drie assen)
"Always Look on the Bright Side of Life"

StefandD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 385
Lid geworden op: 25 jul 2010 12:02

Re: Monterra en Garmin Topo Pro

Bericht door StefandD »

Kompas dacht ik ook al aan, maar de Monterra kalibreert automatisch. Het kan handmatig, maar dat is niet nodig (ik heb het in elk geval nooit hoeven doen).

MaartenD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 184
Lid geworden op: 28 dec 2004 18:19
Locatie: Scheveningen

Re: Monterra en Garmin Topo Pro

Bericht door MaartenD »

Ik heb de Topo Pro en de en de transparante niet autorouteerbare Fietsroutekaart Nederland aan staan. Deze laatste geeft alleen de groene wegen en de knooppunten weer.

Wifi staat uit tijdens het fietsen dan heb je toch geen "last" van apps die je niet voor het gebruik van het toestel nodig hebt? Of zie ik dit niet goed? De koers staat op automotive, wat is het verschil met koers boven?

Het maakte niet uit of je vast op de weg aan of uit zet.

Het kompas is gekalibreerd. Het toestel staat op Tourfietsen. Bij te vermijden items staat alleen Autowegen aangevinkt.
Maarten Scheveningen
Montana 680t Edge1030 Garmin 235

Dr Nick
Berichten: 71
Lid geworden op: 23 jan 2014 16:04

Re: Monterra en Garmin Topo Pro

Bericht door Dr Nick »

Kompas calibreren en schermverlichting minderen. Dan gaat je batterij langer mee. Verder nog wat info opzoeken op het forum om energie te sparen misschien. Maar het scherm is een grote slokop en werkt goed zonder achtergrond verlichting.
altijd gewerkt met Dakota 20, nu overgeschakelt op Monterra en Dakota verkocht. Heb ook nog een forerunner 210 aan mijn pols :-)

Gebruikersavatar
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 5253
Lid geworden op: 28 mar 2008 20:12

Re: Monterra en Garmin Topo Pro

Bericht door splashy »

Je kan evt nog kijken of je app's update op handmatig kan zetten, sommige dingen blijven in Android continue contact zoeken met de buitenwereld.
Kijk ook bij actieve applicaties wat er allemaal aanstaat en of dat nodig is. Vaak staan app's te multitasken zonder dat het nodig is.
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G

Plaats reactie

Terug naar “Garmin Monterra”