Navigator V updaten

De specifiek op motorrijders gerichte 5 inch navigatiesystemen van Garmin, introductie 2014
banditzzz
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 337
Lid geworden op: 11 mar 2012 21:41

Navigator V updaten

Bericht door banditzzz »

Heb een Navigator V gekregen waar 2016.1 op staat...kan ik deze met Garmin Express updaten?

Gebruikersavatar
Mgent
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 1950
Lid geworden op: 28 aug 2007 09:44
Locatie: Adinkerke

Re: Navigator V updaten

Bericht door Mgent »

Ja
Zumo XT, iPhone 11 Pro, Shubert SRC M1+ SCM1 , BaseCamp 4.8.8, CN Europe NTU 2020.30, Onroute motor 5.15 Europa, tomtom Vio.

banditzzz
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 337
Lid geworden op: 11 mar 2012 21:41

Re: Navigator V updaten

Bericht door banditzzz »

Ok, gedaan heb nu bij mijn kaarten
. CN Europe NTU
2016.3
. Europe DEM
. CN Europe NTU
2016.30 3D

Is dit okay?

Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 479
Lid geworden op: 22 mei 2015 18:30
Locatie: Breda

Re: Navigator V updaten

Bericht door Hervelt »

banditzzz schreef:Ok, gedaan heb nu bij mijn kaarten
. CN Europe NTU
2016.3
. Europe DEM
. CN Europe NTU
2016.30 3D

Is dit okay?
Waarom zou dat niet ok zijn als Garmin Express dit zo installeerde ?

CN Eur NTU 2016.3 is de nieuwste gewone CN wegenkaart
CN Eur NTU 2016.3 3D is voor de 3D gebouw aanzichten. Deze wordt standaard meegeinstalleerd maar heb je niet perse nodig (en zou je om ruimte te winnen ook gewoon kunnen deleten. De CN wegenkaart blijft gewoon werken)
Europe DEM bevat hoogte informatie. Die moet je wel laten staan.

Gewoon toestel opstarten en je vind de CN Europe NTU terug bij je instellingen van je toestel, onder te selecteren kaarten.
Het erbij aanvinken van de 3D map merk je in de praktijk weinig van. De meeste gebruiken dat niet en ik geloof dat dat in NL ook niet echt veel profijt geeft.

banditzzz
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 337
Lid geworden op: 11 mar 2012 21:41

Re: Navigator V updaten

Bericht door banditzzz »

Ok bedankt. Wat mij opviel is dat de Navigator V aanzienlijk minder ruimte heeft dan de 590.
Ik kreeg de Nav5 met de 2016.1 kaart erop, toen ik hem wilde updaten zei hij dat er niet genoeg ruimte op was.
Heb dit opgelost door een heleboel kaarten er niet op te installeren.

Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 479
Lid geworden op: 22 mei 2015 18:30
Locatie: Breda

Re: Navigator V updaten

Bericht door Hervelt »

banditzzz schreef:Ok bedankt. Wat mij opviel is dat de Navigator V aanzienlijk minder ruimte heeft dan de 590.
Ik kreeg de Nav5 met de 2016.1 kaart erop, toen ik hem wilde updaten zei hij dat er niet genoeg ruimte op was.
Heb dit opgelost door een heleboel kaarten er niet op te installeren.
Stond de hele 216.1 kaart er op dan ?
Ik weet zo niet de geheugenruimtes van de Nav V en de 590, heb zelf een 660.

Persoonlijk vind ik het makkelijker om deelkaarten op het toestel te installeren met MapSource (dus downloaden naar pc met GE en daarna met MapSource naar toestel.) Je kunt dan flexibeler zelf deelkaarten samenstellen en installeren, en evt na renamen van de bestanden ook meerdere landenkaartgroepen naast elkaar installeren, zowel op toestel als op SD. Zo kun je bijv CN City Navigator en OnRoute Motorkaart volledig gescheiden van elkaar houden.
Je moet je dan wel wat in de mogelijkheden verdiepen, anders kun je het beter bij GE of BaseCamp houden om kaarten op het toestel te installeren.

Gebruikersavatar
Facha
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 108
Lid geworden op: 13 mar 2004 13:57
Contacteer:

Re: Navigator V updaten

Bericht door Facha »

Ik heb de gehele 2016-2 op m'n navigator V staan

Hunter6
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 1135
Lid geworden op: 30 mei 2005 23:26
Locatie: Oldenzaal

Re: Navigator V updaten

Bericht door Hunter6 »

De DEM kaart mag je ook gewoon verwijderen. Deze kaart maakt de route in de Alpen soms nagenoeg onzichtbaar.

hka
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 689
Lid geworden op: 3 jun 2008 19:39

Re: Navigator V updaten

Bericht door hka »

Je zou eens kunnen kijken met JDM of de prullenbak vol staat.
Zeker als je op een MAC werkt wil dat nog weleens voorkomen.
Wat ook wel eens wil helpen (nadat je wel van de huidige kaart een back-up gemaakt hebt. Je never can te!l) deze te verwijderen en dan de nieuwe kaart er op zetten.

banditzzz
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 337
Lid geworden op: 11 mar 2012 21:41

Re: Navigator V updaten

Bericht door banditzzz »

Als ik in Javawa Device Manager (JDM) kijk dan zie ik iets wat niet klopt gmapprom.img staat een rood kruisje achter als ik erop klik staat er bij meldingen onderaan het volgende: gmapprom.img staat in de verkeerde map

Fout: dit IMG-bestand staat in de verkeerde map. Het moet staan in de map GARMIN:.System of GARMIN:Map

banditzzz
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 337
Lid geworden op: 11 mar 2012 21:41

Re: Navigator V updaten

Bericht door banditzzz »

Inmiddels probleem opgelost, heb het bestand verplaatst naar .system!

Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 479
Lid geworden op: 22 mei 2015 18:30
Locatie: Breda

Re: Navigator V updaten

Bericht door Hervelt »

banditzzz schreef:Als ik in Javawa Device Manager (JDM) kijk dan zie ik iets wat niet klopt gmapprom.img staat een rood kruisje achter als ik erop klik staat er bij meldingen onderaan het volgende: gmapprom.img staat in de verkeerde map

Fout: dit IMG-bestand staat in de verkeerde map. Het moet staan in de map GARMIN:.System of GARMIN:Map
Welke kaartversie zit er dan in het GmapProm bestand ?
Jouw toestel herkende CN Europe NTU 2016.30 zeg je, als je die zelf geinstalleerd had zit dat normaliter in het GmapSupp bestand.
De GmapProm bevat standaard de voorgeinstalleerde kaart, maar zal bij jou wel de CN EUR 2016.30 bevatten.

Hoe verklaar je nu dat jouw (geheugentekort) probleem opgelost is door dat bestand te verplaatsen ?

Of heb je nog zowel een GmapProm als een GmapSupp bestand ? Zijn die beiden actueel/in gebruik of bevat een bestand nog oude kaartinformatie en neemt onnodig ruimte in beslag ?

banditzzz
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 337
Lid geworden op: 11 mar 2012 21:41

Re: Navigator V updaten

Bericht door banditzzz »

Ik denk dat het goed is nu, heb de gehele west europa kaart op de sd kaart staan.

Gebruikersavatar
Arjen.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
Berichten: 864
Lid geworden op: 25 nov 2011 19:18

Re: Navigator V updaten

Bericht door Arjen. »

Hunter6 schreef:De DEM kaart mag je ook gewoon verwijderen. Deze kaart maakt de route in de Alpen soms nagenoeg onzichtbaar.
Over het algemeen is het niet aan te raden dergelijke kaarten te verwijderen. Dit zijn kaarten waardoor het toestel meestal sneller werkt. Ik verwacht dat het bij een BMW Navigator niet anders is.

Het verplaatsen van een bestand zal niets moeten veranderen aan de ruimte.
En als je kaarten nu zowel op het interne geheugen als de geheugenkaart hebt staan, kan het zijn dat dat weer voor problemen zorgt.
Om er iets zinnigs over te kunnen zeggen raad ik je aan via Javawa Device Manager een rapportage (staat onder "Extra") te maken, en de link hier te plaatsen.
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!

Gebruikersavatar
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
Berichten: 14845
Lid geworden op: 11 feb 2008 23:46
Locatie: Traiectum
Contacteer:

Re: Navigator V updaten

Bericht door JaVaWa »

De DEM-kaart is niet hetzelfde als de basiskaart. Die laatste moet je niet verwijderen, maar de DEM-kaart is niet essentieel.
Kijk op https://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie en tips

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t en 700, StreetPilot III, Vivoactive 3 en 4, zūmo 500

Gesloten

Terug naar “Garmin Zumo 590”