Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Gpsies alternatief?

Tracks/routes van en voor fietstochten

Moderator: GPStracks

Gpsies alternatief?

Berichtdoor Fab4ever » 24 jan 2020 00:42

Ik was jarenlang fervent gebruiker van gpsies.com om routes te tekenen en te delen.
Vorig jaar werd aangekondigd dat Alltrails de site zou overnemen. Een tijdlang bleef alles zoals het was, tot vorige week plots gpsies niet meer bereikbaar was, en iedereen naar Alltrails werd omgeleid.

Maar ik mis daar tal van functionaliteiten en ben nu op zoek naar een goed alternatief.

Belangrijkst voor het gebruiksgemak vind ik dat wie een route/track wil downloaden dat eenvoudig kan doen door gewoon op een knop of link te klikken en zo het bestand kan opslaan zonder daarvoor zelf te moeten registreren op de site. Die rompslomp (registreren, bevestigingsmail, inschrijving bevestigen) is een rem voor sommige gebruikers, en ik wil het zo simpel mogelijk houden.

Wat ik vooral handig vond aan gpsies was dat je zelf een snelheid kon ingeven, waarna automatisch de rittijd berekend werd voor de track. Als je die dan downloadde, werd die snelheid mee gedownload en kon je die als 'virtual partner' inladen op je Garmin. Die schatting klopte altijd vrij goed. Volgens mij heb ik deze functie nog nergens anders gevonden, en worden overal de tracks zonder timestamps gedownload.

Liefst zie ik mijn gemaakte routes in een lijstje dat ik kan embedden in mijn website, net als de individuele kaarten van de parcours met de downloadlink erbij.

routeyou.com biedt grotendeels wat ik zoek (behalve dus die snelheid/virtual partner), maar ziet er nogal druk/oubollig/saai uit.
bikemap.net ziet er het leukst uit, maar laat geen anonieme gebruikers toe om routes te downloaden.
Alltrails, Strava, Mapmyride, en nog een paar vergelijkbare sites bieden wel de mogelijkheid om routes of tracks te delen (nooit anoniem) en zijn eerder bedoeld al trainingslog om gereden tochten op te slaan.

Zijn er nog andere sites waar je zelf routes kan tekenen of uploaden en kan delen met anderen?
Fab4ever
 
Berichten: 19
Geregistreerd: 27 maart 2008 18:57

Re: Gpsies alternatief?

Berichtdoor JaVaWa » 24 jan 2020 01:26

Het Programa JaVaWa RTWtool kan tracks en routes die geconverteerd worden naar een koers in TCX- of FIT-formaat voorzien worden van een zelf instelbare snelheid. Of liever gezegd: het programma zal de trackpunten voorzien van tijdstempels die passen bij de opgegeven snelheid. Het programma kan de tracks/routes/koersen ook omzetten naar een webkaartje dat je dan in je eigen website kan integreren.

Het voordeel hiervan is dat je voor de conversie én de kaart niet afhankelijk bent van externe diensten waarvan het verdienmodel nogal eens -ongunstig voor de gebruiker- verandert...

Routes kun je niet maken met JaVaWa RTWtool, maar dat kan wel met bijv. Garmin BaseCamp.

Mocht je de tijdstempels willen hebben in GPX-formaat dan kan dat niet direct, wel met een omweg door na conversie naar TCX deze weer opnieuw te converteren naar GPX.
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t en 700, StreetPilot III, Vivoactive 3 en 4, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14577
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Gpsies alternatief?

Berichtdoor guzzi vero » 24 jan 2020 11:08

heb je kurviger.de al eens geprobeerd? Onder de turn instructions staat de lengte en de verwachte reistijd. En rechts boven kan je de kaart kiezen waarin je wil werken en deze bieden heel wat aan van OSM tot topos
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 1195
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke


Keer terug naar Fietsen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast