leesbare fietsroute maken

Tracks/routes van en voor fietstochten

Moderator: GPStracks

Plaats reactie
peter68
Berichten: 6
Lid geworden op: 11 jul 2011 15:15

leesbare fietsroute maken

Bericht door peter68 »

Hallo allemaal,

Ik heb een route gefietst met mijn Garmin, daar heb ik een .tcx bestand van. Nu is deze route bestemd voor een groep die gaat steppen. Wie weet hoe ik een leesbare route voor ze kan maken ? De route als plaatje heb ik al, maar zou graag een kaartje maken met bv. over honderd meter ... straat in, over 3 km linksaf ... straat in. enz.

Waarmee zou ik dit kunnen maken ?

Alvast bedankt.

Groeten Peter

Dingeman
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 493
Lid geworden op: 25 nov 2005 16:14

Re: leesbare fietsroute maken

Bericht door Dingeman »

Ik weet niet wat een tcx-bestand is. Maar als deze route kunt exporteren naar BaseCamp kun je de route gewoon afdrukken.

peter68
Berichten: 6
Lid geworden op: 11 jul 2011 15:15

Re: leesbare fietsroute maken

Bericht door peter68 »

In mijn BaseCamp geeft hij geen straten aan, alleen maar lijnen ! Doe ik iets verkeerd ?

Johanz
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 114
Lid geworden op: 29 jul 2010 17:59
Locatie: Gouda

Re: leesbare fietsroute maken

Bericht door Johanz »

Ik hoop dat je die route als track heb opgenomen. Een track is een gpx-bestand. Die kan je importeren in Basecamp en dan zie je een zwarte lijn met veel punten. Maar hoe je die precies leesbaar moet maken voor hoe te rijden met een kaartje, dat weet ik dan weer niet zo goed. Maar daar zitten hier andere deskundigen op het forum voor.
Of het meehelpt weet ik niet, maar vertel anders ook even welke Garmin je gebruikt hebt?

Gebruikersavatar
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 4981
Lid geworden op: 18 nov 2004 21:03
Locatie: N 51°48' E 5°14'

Re: leesbare fietsroute maken

Bericht door keesm »

Je hebt het bestand in ieder geval kunnen importeren in Basecamp. Ik heb geen ervaring met tcx-bestanden maar hoogstwaarschijnlijk wordt jouw opgenomen route nu als een spoor weergegeven in Basecamp (staat voor de naam 2 voetjes ?). Dan zie je rechte lijnen.
Zo ja maak een duplicaat en klik met rechtermuisknop op je duplicaatroute en in popupmenu kies je voor "Route maken van geselecteerd spoor". Zorg wel dat je in principe dezelfde kaart als in je gps actief hebt in Basecamp en ook je instellingen, activiteitenprofiel. Het kan zijn dat die route dan nog wat afwijkt van je opgenomen route (je hebt je oorspronkelijke route nog als spoor omdat je met een duplicaat verder bent gegaan). Dan moet je nog wat punten toevoegen en verslepen in Basecamp. Is het dan goed dan de route openen en via tabblad kun je de aanwijzingen zien en afdrukken.

(@Johanz: een track is per definitie geen gpx-bestand. gpx is een uniform bestandsformaat volgens bepaalde indeling. Hiermee kan gemakkelijk tussen diverse apparaten, programma's e.d. uitgewisseld worden. Een GPX bestand kan tracks, routes en waypoints bevatten.)

Gebruikersavatar
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
Berichten: 15149
Lid geworden op: 11 feb 2008 23:46
Locatie: Traiectum
Contacteer:

Re: leesbare fietsroute maken

Bericht door JaVaWa »

Een tcx-bestand kan ook meerdere items bevatten: koersen, koerspunten en activiteiten. Een activiteit is in principe hetzelfde als een tracklog in een gpx (niet helemaal; je kunt nl. ook activiteiten zonder coördinaten hebben)

Keesm geeft het juiste antwoord: wil je aanwijzingen, dan zul je eerst de track naar een berekende route moeten omzetten.
Kijk op www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie en tips

eTrex Legend HCx, fēnix, Forerunner 220, GPS 38, GPS 45, GPS 60, GPS 75, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t en 700, StreetPilot III en 2610, Vivoactive 3 en 4, zūmo 500

Plaats reactie

Terug naar “Fietsen”