Geocaches als POI in Zumo 595

De specifiek op motorrijders gerichte navigatiesystemen van Garmin, introductie 2016
HinkZk
Berichten: 17
Lid geworden op: 19 mar 2018 11:10

Geocaches als POI in Zumo 595

Bericht door HinkZk »

Hoi,

In mijn VW auto navigatie heb ik Geocaches als POI ingeladen. Dit zou ik ook graag willen doen op mijn Zumo 595.
Heb inmiddels een beetje gestoeid met 'POI Loader' en daarmee wel Geocaches kunnen inladen maar ik zou zelf een eigen icoontje hier aan willen toevoegen zodat ik ook onderscheid kan zien tussen een Tradional cache en Multie cache.

Wat is hiervoor de beste manier? Vermoed dat ik sowieso bij Basecamp ga uitkomen en daarmee ben ik nog een rookie.

Wie weet heeft iemand hier ervaring mee of kan iemand mij op weg helpen, figuurlijk gesproken :wink:

Gebruikersavatar
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
Berichten: 15138
Lid geworden op: 11 feb 2008 23:46
Locatie: Traiectum
Contacteer:

Re: Geocaches als POI in Zumo 595

Bericht door JaVaWa »

Het kan met POI Loader, maar het is wel een gedoe met het zoeken, plaatsen en hernoemen van de juiste bitmap-bestanden.
Makkelijker gaat het met JaVaWa RTWtool, die kan ook POI-bestanden aanmaken èn heeft alle standaard waypoint- en geocachesymbolen al ingebouwd.
http://www.javawa.nl/rtwtool.html
Kijk op https://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie en tips

eTrex Legend HCx, fēnix, Forerunner 220, GPS 38, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t en 700, StreetPilot III en 2610, Vivoactive 3 en 4, zūmo 500

HinkZk
Berichten: 17
Lid geworden op: 19 mar 2018 11:10

Re: Geocaches als POI in Zumo 595

Bericht door HinkZk »

Top JaVaWa, zal hier eens mee gaan stoeien! Thnx!

HinkZk
Berichten: 17
Lid geworden op: 19 mar 2018 11:10

Re: Geocaches als POI in Zumo 595

Bericht door HinkZk »

Dat lijkt inderdaad precies de tool die ik nodig ben. Heb nu een test bestandje gemaakt die ik morgen kan testen op de navigatie.
Kan ik zelf nog afbeeldingen toevoegen? Voor Geocaching zie ik alleen het icoontje voor Multi caches terwijl ik Tradi en Multi poi's maak. Dan is het ook handig om op de navigatie het onderscheid te zien.

Gebruikersavatar
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 22026
Lid geworden op: 28 jul 2008 16:24
Locatie: Eindhoven

Re: Geocaches als POI in Zumo 595

Bericht door HaWee »

zo te zien wel, lees even verder wat er onder POI staat. Zowel eigen symbolen als foto's mogelijk. Lees ook aan het einde over de limiet qua aantallen.
"Always Look on the Bright Side of Life"

Gebruikersavatar
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 4738
Lid geworden op: 30 mei 2005 20:49
Locatie: Holsbeek

Re: Geocaches als POI in Zumo 595

Bericht door FM »

Toch enige reserve: lees dit draadje eens even door:
https://forum.gps.nl/viewtopic.php?f=129&t=49147

De Zumo toont niet altijd de eigen POI en/of waypoints. En we zijn er niet in geslaagd een juiste oorzaak te vinden. Laat staan een 100% oplossing.

En persoonlijk vind ik de icoontjes van de POI erg klein uitvallen op het scherm.
Zumo XT, KTM 790 Adventure, SRC op Schubert C3 Pro

Gebruikersavatar
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
Berichten: 15138
Lid geworden op: 11 feb 2008 23:46
Locatie: Traiectum
Contacteer:

Re: Geocaches als POI in Zumo 595

Bericht door JaVaWa »

HaWee schreef:zo te zien wel, lees even verder wat er onder POI staat. Zowel eigen symbolen als foto's mogelijk. Lees ook aan het einde over de limiet qua aantallen.
Mits de geocachebestanden correct zijn worden alle verschillende cachesymbolen ondersteund, en hoef je ze niet apart toe te voegen.
FM schreef:De Zumo toont niet altijd de eigen POI en/of waypoints. En we zijn er niet in geslaagd een juiste oorzaak te vinden. Laat staan een 100% oplossing.
En persoonlijk vind ik de icoontjes van de POI erg klein uitvallen op het scherm.
Aan het al dan niet weergeven kan ik helaas niets doen, maar wel aan de grootte. In RTWtool heb je bij de instellingen namelijk de keuze uit drie formaten. De grootste zijn speciaal bedoeld voor grote schermen met hoge resolutie.
Kijk op https://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie en tips

eTrex Legend HCx, fēnix, Forerunner 220, GPS 38, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t en 700, StreetPilot III en 2610, Vivoactive 3 en 4, zūmo 500

HinkZk
Berichten: 17
Lid geworden op: 19 mar 2018 11:10

Re: Geocaches als POI in Zumo 595

Bericht door HinkZk »

Tot dusver geeft hij niets aan. Maar heb ook nog niet de optie in de Garmin gevonden waar je de POI's kunt beheren en kiezen.

Dank voor alle reacties en linkjes. Heb nog genoeg om door te lezen om te kijken hoe en of alles werkt zoals ik het graag zou willen :)

HinkZk
Berichten: 17
Lid geworden op: 19 mar 2018 11:10

Re: Geocaches als POI in Zumo 595

Bericht door HinkZk »

JaVaWa schreef:
HaWee schreef: En persoonlijk vind ik de icoontjes van de POI erg klein uitvallen op het scherm.
Aan het al dan niet weergeven kan ik helaas niets doen, maar wel aan de grootte. In RTWtool heb je bij de instellingen namelijk de keuze uit drie formaten. De grootste zijn speciaal bedoeld voor grote schermen met hoge resolutie.
Waar kun je dit formaat precies instellen? Als ik naar Instellingen ga heb ik vervolgens een lijstje met opties. Heb allen gehad en meest logische lijkt mij 'Symbolen & Kleuren' . De enige logische keuze is dan lijndikte maar hier staat 'Google Earth' bij en een schaal van 1-10.

Wellicht versie verschil? Ik gebruik nu 4.2.

Gebruikersavatar
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
Berichten: 15138
Lid geworden op: 11 feb 2008 23:46
Locatie: Traiectum
Contacteer:

Re: Geocaches als POI in Zumo 595

Bericht door JaVaWa »

Het staat bij 'Waypoints'.
Kijk op https://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie en tips

eTrex Legend HCx, fēnix, Forerunner 220, GPS 38, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t en 700, StreetPilot III en 2610, Vivoactive 3 en 4, zūmo 500

HinkZk
Berichten: 17
Lid geworden op: 19 mar 2018 11:10

Re: Geocaches als POI in Zumo 595

Bericht door HinkZk »

Thnx! Ook voor de super snelle reactie! Kennelijk niet goed gekeken toen ik alle opties bij langs ging.

Kan ik met RTWtools ook meerdere GPX bestanden inladen? Ik maak nu voor de 3 noordelijke provincies losse bestanden omdat je max 1000 kunt exporteren.

En wat zou ik moeten doen zodat RTWtools de Garmin herkend? Als ik rechtstreeks naar het toestel wil kopiëren krijg ik een keuze dropdown die leeg blijft. Sla het nu op via PC en dan kopiëren plakken. Het is dus een luxe 'probleempje' :)

Gebruikersavatar
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
Berichten: 15138
Lid geworden op: 11 feb 2008 23:46
Locatie: Traiectum
Contacteer:

Re: Geocaches als POI in Zumo 595

Bericht door JaVaWa »

HinkZk schreef:Kan ik met RTWtools ook meerdere GPX bestanden inladen?
Ja, alle bestanden in één map plaatsen en vervolgens die map openen in RTWtool. Het verdelen over meerdere bestanden betekent wel dat je die verdeling ook terugziet in het POI-bestand.
HinkZk schreef:En wat zou ik moeten doen zodat RTWtools de Garmin herkend?
Zie https://www.javawa.nl/mtp.html
Kijk op https://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie en tips

eTrex Legend HCx, fēnix, Forerunner 220, GPS 38, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t en 700, StreetPilot III en 2610, Vivoactive 3 en 4, zūmo 500

HinkZk
Berichten: 17
Lid geworden op: 19 mar 2018 11:10

Re: Geocaches als POI in Zumo 595

Bericht door HinkZk »

Super top! Erg netjes ook, de link om de MTP setting te wijzigen werkt top! (Miss link laten openen in nieuwe tab i.p.v. bestaand venster :) )

Dank! Heb weer een nieuw bestand aangemaakt uit 3 GPX bestanden.

Krijg alleen het icoontje niet goed. Heb nu enkel traditionele caches gedaan wat een soort groenboxje moet zijn als icoon. Ik zie echter een hartje alsof dit een soort favoriete locatie is.
In een eerdere reactie staat 'Mits de geocachebestanden correct zijn worden alle verschillende cachesymbolen ondersteund', wat is de definitie van 'correct'? Ik importeer nu GPX bestand die ik rechtstreeks van de Geocaching site haal. Hier pas ik vervolgens geen converting o.i.d. op toe.

Gebruikersavatar
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 4738
Lid geworden op: 30 mei 2005 20:49
Locatie: Holsbeek

Re: Geocaches als POI in Zumo 595

Bericht door FM »

JaVaWa schreef:
FM schreef: ... persoonlijk vind ik de icoontjes van de POI erg klein uitvallen op het scherm.
Aan het al dan niet weergeven kan ik helaas niets doen, maar wel aan de grootte. In RTWtool heb je bij de instellingen namelijk de keuze uit drie formaten. De grootste zijn speciaal bedoeld voor grote schermen met hoge resolutie.
De grote icoontjes zijn inderdaad goed leesbaar op het scherm van mijn Zumo590.

Bedankt trouwens voor deze toptool. Veel gemakkelijker dan POI-loader. :D
Zumo XT, KTM 790 Adventure, SRC op Schubert C3 Pro

Gebruikersavatar
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
Berichten: 15138
Lid geworden op: 11 feb 2008 23:46
Locatie: Traiectum
Contacteer:

Re: Geocaches als POI in Zumo 595

Bericht door JaVaWa »

HinkZk schreef:Ik zie echter een hartje alsof dit een soort favoriete locatie is.
Je conversie-instellingen in RTWtool staan toch niet goed, de geocaches worden nu als gewone waypoints op de zumo gezet i.p.v. als POI.
Kijk op https://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie en tips

eTrex Legend HCx, fēnix, Forerunner 220, GPS 38, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t en 700, StreetPilot III en 2610, Vivoactive 3 en 4, zūmo 500

Plaats reactie

Terug naar “Garmin Zumo 595LM”