Oregon toont de geocaches niet

De in 2016 geïntroduceerde Garmin Oregon 700/750/750t
Plaats reactie
anvanlaer
Berichten: 10
Lid geworden op: 3 okt 2018 10:18

Oregon toont de geocaches niet

Bericht door anvanlaer »

Ik ben iemand aan het helpen met een Garmin Oregon 700. Wanneer we een gpx met caches in de juiste map op de gps plaatsen (Garmin/GPX) worden deze caches niet getoond op de gps. De caches waarover we spreken zijn in de buurt (<10 km).

Ik heb gecheckt of er iets mis was met de gpx. We hebben verschillende gpx'en gebruikt. En ik heb deze ook op een andere gps geplaatst, waar ze wel worden getoond.
Ik heb het toestel al eens verbonden met wifi om dan in te loggen op zijn geocaching account. Hij toont dan enkele caches in de buurt.
Ik heb ook gecheckt of er de laatste firmware op staat, en dat is versie 4.20.
Ik heb gecheckt of er filters actief zijn, maar dat is niet het geval.

Wat kan het probleem zijn?

Gebruikersavatar
Arjen.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
Berichten: 864
Lid geworden op: 25 nov 2011 19:18

Re: Oregon toont de geocaches niet

Bericht door Arjen. »

Zorg dat het toestel de huidige locatie heeft gevonden. als het toestel nog denkt ergens anders te zijn kan dat voor problemen zorgen.

Het kan zijn dat een filter aanstaat, waardoor bepaalde geocaches niet getoond worden. Als deze vreemd staat, kan het zijn dat geen enkele cache getoond wordt. Kies bij de filters van geocaches eens voor toon alles.

Het kan ook zijn dat één van de GPX bestanden beschadigd is. Het toestel leest de GPX bestanden (bestanden met waypoints, routes, tracks en/of gepocaches) één voor één in. Als een bestand beschadigd is, stop het toestel met inlezen van GPX bestanden. Alle andere bestanden worden dus nooit ingelezen.
Het is lastig om te achterhalen welk bestand het probleem veroorzaakt, en de oplossing zal dan zijn om eens alle GPX bestanden van toestel en eventuele geheugenkaart te wissen. Dit doe je vanaf een computer, door naar de map \Garmin\GPX te gaan en alle GPX bestanden te verwijderen. Doe dit op het interne geheugen en ook op de eventuele geheugenkaart.
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!

Plaats reactie

Terug naar “Garmin Oregon 7x0 serie”