Een minuut telt 60 of 100 seconden?

De GPSmap 276CX, opvolger van de GPSmap 276C
Plaats reactie
Gebruikersavatar
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 1660
Lid geworden op: 1 dec 2004 14:33
Locatie: N51.350 E5.458

Een minuut telt 60 of 100 seconden?

Bericht door tony rave »

O.a. het kaartscherm kan datavelden tonen.

Wanneer een veld de "User Timer" weergeeft dan telt daar elke minuut als 100 seconden.
Tja, Garmin houd je jong.
De timer onder "Setup" werkt wel goed en telt 60 seconden per minuut.

Nog maar weer eens een bericht naar Garmin sturen, vraag me af of ik daar al op de blacklist sta.
Visiuele navigatie ondersteuning: JA graag, daarbij ook Audio - Bluetooth - Allerlei meldingen: NEE bedankt.
GPSMap: 60CSx+276Cx+60CSx ► navigatie | MapSource 6.13.7 ► route-creatie | BaseCamp ► databeheer.

Gebruikersavatar
Max Kool
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 317
Lid geworden op: 8 okt 2005 01:15
Locatie: Los Angeles
Contacteer:

Re: Een minuut telt 60 of 100 seconden?

Bericht door Max Kool »

Zo, dat is wel erg dom
Roses are #FF0000, violets are #0000FF
All my base are belong to you.

Ron58
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 126
Lid geworden op: 9 jun 2009 08:58

Re: Een minuut telt 60 of 100 seconden?

Bericht door Ron58 »

Dat zijn decimale seconden :-)
Ooit: GPSmap60Cs, Gpsmap62S, Oregon 600, allen verkocht
Nu: Oregon 750, TomTom Go5200

Gebruikersavatar
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 4940
Lid geworden op: 18 nov 2004 21:03
Locatie: N 51°48' E 5°14'

Re: Een minuut telt 60 of 100 seconden?

Bericht door keesm »

Al mijn stopwatch mogelijkheden op de garmin-toestellen (en andere smartphones) geven de tijd aan in de volgorde:
Hr;min;sec;1/100sec
Het zou vreemd zijn als User-timer dan een andere indeling hanteert.

Gebruikersavatar
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 1660
Lid geworden op: 1 dec 2004 14:33
Locatie: N51.350 E5.458

Re: Een minuut telt 60 of 100 seconden?

Bericht door tony rave »

De User Timer geeft echter geen honderste seconden aan, slechts uren:minuten:seconden, zie afbeelding.

Na 1 (norm) uur stond de minutenteller op zo'n 37 minuten en telt vrolijk verder tot aan 59 waarop de urenteller er 1 bijtelt en de minutenteller keurig naar 00 springt. Dat werkt wel normaal.
Intussen staat de 'echte timer' (Setup Timer) op 1:45:09 en de usercounter op 01:03:33, de seconden geschat ivm met de tijd die ik nodig had om te schakelen.
De urenteller baseert zich dus op z'n voorganger, de minutenteller, en loopt daarmee ook fout.

Fout lijkt mij dus de secondenteller, die stopt niet bij 59s en stoot de minutenteller te laat aan.
Ik zou denken dat zo'n UserTimer veld een 'copie' zou zijn van de (master)teller in de Setup, kennelijk niet, hoewel die wel op dezelfde reset reageert van de masterteller.

Verder viel het mij ook op dat de secondenteller, in tegenstelling tot de masterteller, niet altijd regelmatig 'tikt' maar af en toe kort pauzeert en dan inhaalt, dat doe ik ook wel :D .
Bijlagen
seconds.png
seconds.png (364.85 KiB) 2379 keer bekeken
Visiuele navigatie ondersteuning: JA graag, daarbij ook Audio - Bluetooth - Allerlei meldingen: NEE bedankt.
GPSMap: 60CSx+276Cx+60CSx ► navigatie | MapSource 6.13.7 ► route-creatie | BaseCamp ► databeheer.

Gebruikersavatar
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 4940
Lid geworden op: 18 nov 2004 21:03
Locatie: N 51°48' E 5°14'

Re: Een minuut telt 60 of 100 seconden?

Bericht door keesm »

tony rave schreef:De User Timer geeft echter geen honderste seconden aan, slechts uren:minuten:

Fout lijkt mij dus de secondenteller, die stopt niet bij 59s en stoot de minutenteller te laat aan.
Dat lijkt me een plausibele verklaring van je constatering en duidt op een software fout. Andere 276 Cx bezitters hebben dit nog bevestigd constateer ik.
ook tony rave schreef:Verder viel het mij ook op dat de secondenteller, in tegenstelling tot de masterteller, niet altijd regelmatig 'tikt' maar af en toe kort pauzeert en dan inhaalt
Dat zie ik ook bij mijn outdoor-gpssen die ik nog heb: 60Cx, O300, O600 wanneer ik de stopwatch functie gebruik.

Plaats reactie

Terug naar “GPSmap 276Cx”