Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Kan geen WiFi netwerk vinden

Re: Kan geen WiFi netwerk vinden

Berichtdoor RedStrom » 15 feb 2019 06:56

Een nieuwe ontdekking.
Hij gaat na invoering van een netwerk controleren op updates.
Maar alleen als hij niet aan de lader hangt.
Alleen vind hij dan niks, want hij hangt niet aan een netwerk.

Zit er niet ergens een hele harde reset? Harder dan die via de rechterbovenhoek bij volumeinstelling vasthouden?
Eerst rijden, dan oordelen.
Nuvi510 met Zumo220 software, en een Zumo 660, op een DL1000A.
RedStrom
 
Berichten: 178
Geregistreerd: 3 okt 2010 09:50

Re: Kan geen WiFi netwerk vinden

Berichtdoor BikePC » 15 feb 2019 11:58

Hoi, ik heb weliswaar geen Zumo, maar mijn Nuvi 765 en Drive 51 kregen altijd de updates via Garmin Express op mijn PC terwijl gekoppeld via USB (massaopslag). Is dat een optie?
Edge 800 HR+CD / Edge Touring Plus HR / Edge Explore (2018)
Avatar gebruiker
BikePC
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1061
Geregistreerd: 22 maart 2008 23:12
Woonplaats: Zoetermeer

Re: Kan geen WiFi netwerk vinden

Berichtdoor RedStrom » 15 feb 2019 12:21

Zeker, maar daar koop je geen apparaat met Wifi voor.
Ik las nog ergens dat het wel gewenst is als je Wifi gebruikt het toestel wel aan de lader zit.
Toch een kabeltje nodig en niet draadloos?
Ik twijfel of dat wel zo is. Kan vast ook met een goed opgeladen accu.

Inmiddels het toestel meegenomen naar het werk. Daar vind hij wel wifinetwerken. Kan verbinding maken met een netwerk, maar niet met de updatserver.
Zo'n 12 zelfs. Wat is er anders dan thuis? Ik zal thuis eerst eens buiten het huis kijken wat hij doet.
Als ik vlak bij de router ga staan gebeurt er niks, misschien buiten wel.
Daarna zal ik mijn 5GHZ netwerk uitzetten. Misschien botst dat met het 2.4 netwerk.
Eerst rijden, dan oordelen.
Nuvi510 met Zumo220 software, en een Zumo 660, op een DL1000A.
RedStrom
 
Berichten: 178
Geregistreerd: 3 okt 2010 09:50

Re: Kan geen WiFi netwerk vinden

Berichtdoor Rush FZ1N » 15 feb 2019 12:49

Het toestel dient wel aangesloten te zijn op de lader! Staat ook zo in de handleiding en geeft het toestel zelf ook aan.
Blijkbaar kan hij een teveel aan netwerken niet aan. Ik heb alleen de eerste keer problemen gehad. De router op 2.4 gezet en daarna ging het wel goed. Vervolgens de router weer volledig gezet en de Zumo blijft het netwerk vinden.
Zumo 396LMT-S op FJR (motor), Oregon 700 op Levo FSR (atb) en Nuvi 3598LMTD voor auto.
Rush FZ1N
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1325
Geregistreerd: 2 jan 2009 11:08
Woonplaats: Veldhoven

Re: Kan geen WiFi netwerk vinden

Berichtdoor Tallguy » 15 feb 2019 12:52

Niet toevallig controle op MAC adres aanstaan op je router? Ik wel hier, kan er niemand "inbreken" op mijn netwerk, of in elk geval heul veul moelukkur.

En dat vergeet ik nog wel eens als er weer eens een nieuw WiFi slurpend apparaat bij komt hier thuis, ooit heel lang geleden ingesteld, vandaar.

Gert-Jan.
- dēzl™ 560LT - Voor de vrouw met haar auto van A naar B.
- Montana® 650 - In de Land Rover, op de fiets en waar nodig.
- Dakota® 20 - Wandelen.
Tallguy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 782
Geregistreerd: 18 mei 2004 16:38
Woonplaats: Waddinxveen

Re: Kan geen WiFi netwerk vinden

Berichtdoor RedStrom » 15 feb 2019 17:32

Goeie tip wel. MAC filtering stond aan, maar alleen op bepaalde toestellen. Dus dat was het niet.
En als er ie echt aan de oplader moet hangen, is draadloos een foute tekst in elke reclame.
Belachelijk zelfs. De accu is wel iedere keer heel snel leeg als ie niet aan de lader hangt valt me op.

Wat ik nu in beeld heb is: Kan niet communiceren met de updateserver ...
We hebben dus verbinding. :D

Het viel me op dat mijn normale netwerk niet zichtbaar was.
2.4 en/of 5 GHZ aan/uitzetten leek niet uit te maken.
Toen ik beide uitzette, zag ik ineens wel netwerken in de buurt, en ook mijn eigen netgearwifi.
Dat is een netwerk via het stopcontact wat op de kamer van mijn zoon zijn werk doet.
Ik was alleen het wachtwoord vergeten.
Naar de pc om dat te achterhalen. Toen zag ik dat de beveiliging van dat ding alleen op WPA2 stond en niet in combi met WPA.
Ik heb hierboven ook gemeld dat het leek als ik met de hand een netwerk toevoegde de beveiliging iedere keer op ''GEEN'' stond.
De 396 kent geen geen combi van WPA(+PSK) en WPA2(+PSK) optie. Alleen of de ene, of de andere.
Via de pc de router in, en daar de beveiliging bekeken. Staat natuurlijk op WPA en WPA2.
Die gewijzigd naar alleen WPA2 en nu ziet de 396 mijn netwerk wel. Ook al staat de 5GHZ ook aan.
Het lijkt dus te zitten in de beveiliging van je router. Die kan niet een combi van WPA en WPA2 zijn.
Die optie kent de 396 niet.

Nu dat ''Kan niet communiceren met de updateserver ..." nog oplossen.
Zou die weer een andere beveiliging hebben ? :D
Eerst rijden, dan oordelen.
Nuvi510 met Zumo220 software, en een Zumo 660, op een DL1000A.
RedStrom
 
Berichten: 178
Geregistreerd: 3 okt 2010 09:50

Re: Kan geen WiFi netwerk vinden

Berichtdoor HaWee » 15 feb 2019 17:48

RedStrom schreef:Nu dat ''Kan niet communiceren met de updateserver ..." nog oplossen.
Zou die weer een andere beveiliging hebben ? :D


ik denk dat dat een kwestie is van gewoon later nog eens proberen. Garmins servers hebben het soms te druk en ze zullen ook wel eens onderhoud nodig hebben.


draadloos betekend geen kabel nodig tussen de gps en de computer (of bij andere apparaten de router)
een apparaat dat is ontworpen om continu aan een voeding te hangen bij gebruik (op je motor dus) heeft meestal een korte batterijwerktijd , dat is om op een terrasje de route te bekijken of wat mogelijke POI in de omgeving te vinden.
Het zou dus erg gevaarlijk zijn om te gaan updaten als hij niet aan de voeding hangt omdat hij dan halverwege de update zonder stroom kan zitten en dan heb je een groot probleem.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21429
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Kan geen WiFi netwerk vinden

Berichtdoor RedStrom » 15 feb 2019 17:54

Dat snap ik wel, maar WIFI en dan toch aan een kort kabeltje hangen in 2019, dat vind ik lastig te accepteren.
Ik snap het, maar toch :twisted:
Hij gaat zo aan Garmin Express.
Eerst rijden, dan oordelen.
Nuvi510 met Zumo220 software, en een Zumo 660, op een DL1000A.
RedStrom
 
Berichten: 178
Geregistreerd: 3 okt 2010 09:50

Re: Kan geen WiFi netwerk vinden

Berichtdoor RedStrom » 16 feb 2019 18:23

Ik heb nu 2 dagen en 10 pogingen verder de melding ''kan niet communiceren met de updateserver''.
Is dat normaal en/of betekent dit dat verbinding toch nog niet goed is?
Hebben jullie het ook?
Eerst rijden, dan oordelen.
Nuvi510 met Zumo220 software, en een Zumo 660, op een DL1000A.
RedStrom
 
Berichten: 178
Geregistreerd: 3 okt 2010 09:50

Re: Kan geen WiFi netwerk vinden

Berichtdoor pheufk » 16 feb 2019 21:49

Al eens een ander usb poort geprobeerd,of een andere usb kabeltje
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2019.10 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 660 CN2020.10 NT
Zumo 550 firmware 5.00 - CN 2020.10 NT
Zumo 396 LMT-S CN Europa 2020.20 NTU
Afbeelding
Avatar gebruiker
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1998
Geregistreerd: 19 sep 2006 20:07
Woonplaats: Nijmegen

Re: Kan geen WiFi netwerk vinden

Berichtdoor HaWee » 16 feb 2019 21:51

WiFi is zonder usb kabeltje :wink:
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21429
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Kan geen WiFi netwerk vinden

Berichtdoor RedStrom » 16 feb 2019 22:04

Ik gebruik het kabeltje dat er bij zit en stop dat in een lader (die er niet bij zit).
De lader zit een stekkerdoos en de gps laadt op.
Met of zonder kabel krijg ik hetzelfde bericht.
Moet ik nog iets op de router doen?

Doet ie het bij jullie wel, dwz update via Wifi?
Eerst rijden, dan oordelen.
Nuvi510 met Zumo220 software, en een Zumo 660, op een DL1000A.
RedStrom
 
Berichten: 178
Geregistreerd: 3 okt 2010 09:50

Re: Kan geen WiFi netwerk vinden

Berichtdoor pheufk » 16 feb 2019 22:50

De kaart update doe ik via het kabeltje ,andere update doe ik via de wifi .
Bij de volgende kaart update zal ik eens via wifi doen .
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2019.10 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 660 CN2020.10 NT
Zumo 550 firmware 5.00 - CN 2020.10 NT
Zumo 396 LMT-S CN Europa 2020.20 NTU
Afbeelding
Avatar gebruiker
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1998
Geregistreerd: 19 sep 2006 20:07
Woonplaats: Nijmegen

Re: Kan geen WiFi netwerk vinden

Berichtdoor RedStrom » 16 feb 2019 22:52

Maar als je nu op Wifi update klikt met wifi aan, doet ie dan wat, of krijg je ook een melding Piet?
Eerst rijden, dan oordelen.
Nuvi510 met Zumo220 software, en een Zumo 660, op een DL1000A.
RedStrom
 
Berichten: 178
Geregistreerd: 3 okt 2010 09:50

Re: Kan geen WiFi netwerk vinden

Berichtdoor RedStrom » 17 feb 2019 21:43

Inmiddels firmware 3.50 erop staan.
Bovenste punt van de log had het over verbeteren wifi update.

Echter nog niks verder gekomen dan ''kan niet communiceren met de updateserver''.
Garmin Express deed het wel prima
Eerst rijden, dan oordelen.
Nuvi510 met Zumo220 software, en een Zumo 660, op een DL1000A.
RedStrom
 
Berichten: 178
Geregistreerd: 3 okt 2010 09:50

VorigeVolgende

Keer terug naar Garmin Zumo 346LM en 396LM

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast