Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Probleem met 'custom route' - aangepaste route

Tracks/routes van en voor motor- of autotochten

Moderator: GPStracks

Probleem met 'custom route' - aangepaste route

Berichtdoor jeffoto » 13 feb 2010 15:27

Hallo,
ik ben een echte nieuweling in het gebruik van een Garmin.
Situatieschets:
Macpro - webbrowser Safari - systeem 10.6.2 - Garmin nuvi 510
Ik heb via de website van Garmin de plugin 'garmin communicator' geinstalleerd.
Via een website heb ik een route rechtsreeks in mijn 510 geladen (via de plug in Garmin)
Deze staat op de microSD kaart in het toestel, Garmin - GPX - bestand.nl.gpx
Ik probeer deze route te openen/bekijken en doe:
Waarheen - Aangepaste route en krijg als mededeling 'Geen aangepaste routes beschikbaar. Wilt u een nieuwe aangepaste route maken?'
Doe ik iets fout? Hoe geraak ik nu aan de gedownloade route.
Niet lachen, ik heb deze gps sinds gisteren....
Alle hulp welkom.
Alvast vriendelijke groeten
<Jef
jeffoto
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 13 feb 2010 15:10
Woonplaats: antwerpen

Berichtdoor ++ Lex ++ » 13 feb 2010 16:24

Het bestand fungeert als importbestand. Om op het toestel bruikbaar te zijn moet de route eerst geïmporteerd worden.
Via "extra>mijn gegevens>importeer route uit bestand" kan dit.
Je schrijft niet in welke map het bestand staat. Het kan noodzakelijk zijn dat het in de map garmin\gpx staat. Maar als het via de communicator is gedaan zal het verrmoedelijk al zo zijn.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

bedankt voor dit snelle antwoordje

Berichtdoor jeffoto » 13 feb 2010 16:31

Ik heb het bestand inderdaad via die plugin van Garmin op mijn nuvi geplaatst. Dit komt dan op de microSD kaar terecht zoals hierboven beschreven.
Nu, ik probeer uw aanwijzingen te volgen: Extra - Mijn gegevens - en krijg dan 3 mogelijkheden:
- instellen als thuislocatie
- wis favoriet(en)
- triplog wisen

ik kan dus niet verder want 'importeer route uit bestand' staat er niet bij.

Toch alvast bedankt voor uw reactie.
Groetjes
Jef
jeffoto
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 13 feb 2010 15:10
Woonplaats: antwerpen

Berichtdoor ++ Lex ++ » 13 feb 2010 17:31

Ik heb zelf een andere Nüvi, dus kan het zijn dat je op de 510 in een ander menu moet zijn.

Maar is er geen pijltje naar beneden om meer keuzes op te roepen?
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor jeffoto » 13 feb 2010 17:44

neen, er is geen pijltje naar beneden. De drie mogelijkheden die ik heb opgegeven zijn de enige.

Met de plug-in komt het bestand dus op de microSD kaart in de map "Garmin", submap "GPX", en dan het bestand met extentie .gpx

Ik heb de bewuste route nu geimporteerd in 'roadtrip' en van daaruit verzonden naar de Nuvi - ik zie nu in de directory 'Gramin' (dus niet in de microSD kaart) dat er een bestand is bijgekomen (iets met xxxsupp.img)
maar wat ik ook probeer (misschien doe ik iets fout) ik krijg die route en/of map niet op het scherm van de Nuvi.

Alle andere zaken werken wel (bvb adres ingeven enz.)

Waarschijnlijk is het weer iets simpel, maar je moet het weten he.

Groetjes
Jef
jeffoto
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 13 feb 2010 15:10
Woonplaats: antwerpen

Berichtdoor HtV » 13 feb 2010 17:51

Misschien wordt je van dit draadje iets wijzer:
http://forum.gps.nl/viewtopic.php?p=187226
Het zou kunnen dat je geen route maar een track gemaakt hebt.
Ik vind de knoppen in GM2GPX op z'n minst verwarrend.
Hans, Nuvi 760, Oregon 400T, Nuvi 2599 LMT-D
HtV
 
Berichten: 988
Geregistreerd: 8 mei 2008 00:02
Woonplaats: Velp

Berichtdoor ++ Lex ++ » 13 feb 2010 18:01

Het bestand dat er bijgekomen is heet gmapsupp.img. Dit is echter een kaartbestand. Waarschijnlijk heb je onbedoeld ook kaarten meegezonden, of heb je het eerder over het hoofd gezien.

Roadtrip zet routes in het bestand temp.gpx als je voor het toestel gekozen hebt, of in userdata.gpx als je voor de sd-kaart kiest. Steeds in de map garmin\gpx. Uit beide moet de route geïmporteerd worden.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor jeffoto » 13 feb 2010 18:02

Bedankt voor de info en hulp.
Ik ga dat straks eens bekijken. Ik ben nu zowat de hele namidag bezig geweest met dit probleem(ke) en nu is het wel even etenstijd.
Ik post hier nog wel iets als het al of niet opgelost is.
Groetjes
Jef
jeffoto
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 13 feb 2010 15:10
Woonplaats: antwerpen

Berichtdoor jeffoto » 13 feb 2010 18:06

++ Lex ++ schreef:Het bestand dat er bijgekomen is heet gmapsupp.img. Dit is echter een kaartbestand. Waarschijnlijk heb je onbedoeld ook kaarten meegezonden, of heb je het eerder over het hoofd gezien.

Roadtrip zet routes in het bestand temp.gpx als je voor het toestel gekozen hebt, of in userdata.gpx als je voor de sd-kaart kiest. Steeds in de map garmin\gpx. Uit beide moet de route geïmporteerd worden.


Ik heb inderdaad ok kaarten meegezonden. Kan ik dat gestand (gmapsupp.img) gewoon deleten in de directory? Het staat er dan toch voor niks ?
En inderdaad, in de map Garmin/gpx is een tweede bestandje gekomen 'temp.gpx'
jeffoto
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 13 feb 2010 15:10
Woonplaats: antwerpen

Berichtdoor ++ Lex ++ » 13 feb 2010 18:23

Als je zeker weet dat je de kaarten nu hebt meegezonden kun je ze het beste meteen weer verwijderen. Bijna zeker staan deze deelkaarten er nu dubbel in, naast de voorgeladen kaarten in gmapprom.img. En dubbele kaarten kunnen problemen geven.

Je schrijft ook dat het oorspronkelijke bestand bestand.nl.gpx heet. Misschien geeft de tweede punt problemen.
Maar je hebt nu ook een temp-bestand. Open dat eens in Roadtrip, en kijk of de bedoelde route er inderdaad in staat.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor jeffoto » 13 feb 2010 19:45

++ Lex ++ schreef:Als je zeker weet dat je de kaarten nu hebt meegezonden kun je ze het beste meteen weer verwijderen. Bijna zeker staan deze deelkaarten er nu dubbel in, naast de voorgeladen kaarten in gmapprom.img. En dubbele kaarten kunnen problemen geven.

Je schrijft ook dat het oorspronkelijke bestand bestand.nl.gpx heet. Misschien geeft de tweede punt problemen.
Maar je hebt nu ook een temp-bestand. Open dat eens in Roadtrip, en kijk of de bedoelde route er inderdaad in staat.


Ik heb nu in roadtrip het temp-bestand geopend, en dat is inderdaad de route die ik heb gedownload van internet (http://www.routeyou.com/route/products/ ... ouillon.nl)
Ik he ondertussen ook dat bestand (gmpsupp.img) verwijderd.
Nog steeds niet te vinden hoe ik die route op mijn nuvi kan zien.
jeffoto
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 13 feb 2010 15:10
Woonplaats: antwerpen

Berichtdoor JaVaWa » 13 feb 2010 20:52

Wat HtV suggereerde klopt: het is geen route, maar een track. De Nuvi kan geen tracks lezen.
Met MacGPX kun je tracks naar routes converteren.
Het is wel slordig dat ze het als een route aanbieden. Als je een Zumo zou hebben is het niet zo'n probleem, omdat die wel een track kunnen lezen (en dan meteen omzetten naar een route)
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14451
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor jeffoto » 13 feb 2010 21:04

JaVaWa schreef:Wat HtV suggereerde klopt: het is geen route, maar een track. De Nuvi kan geen tracks lezen.
Met MacGPX kun je tracks naar routes converteren.
Het is wel slordig dat ze het als een route aanbieden. Als je een Zumo zou hebben is het niet zo'n probleem, omdat die wel een track kunnen lezen (en dan meteen omzetten naar een route)


Bedankt voor de info. Ik had ondertussen dat progje al van uw website gedownload. Ik zal dat direct eens gaan proberen.
Groetjes
Jef
jeffoto
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 13 feb 2010 15:10
Woonplaats: antwerpen

Berichtdoor jeffoto » 13 feb 2010 21:19

MacGPX - probleem opgelost. !!!!!
Dank aan iedereen die mij door deze moeilijke periode heeft gehaald. ;-)

Vriendelijke groeten
Jef
jeffoto
 
Berichten: 20
Geregistreerd: 13 feb 2010 15:10
Woonplaats: antwerpen


Keer terug naar Motor & auto

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast