Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

vanuit huis naar startpunt route

Tracks/routes van en voor motor- of autotochten

Moderator: GPStracks

vanuit huis naar startpunt route

Berichtdoor Big E » 22 feb 2011 21:16

Ik heb op mijn Zumo 550 een route staan, bijvb. van startpunt B naar eindpunt C. Ik vertrek van huis (punt A), nu geef ik de Zumo de opdracht om de route te gaan rijden, maar hij navigeerd mij niet naar de startpunt B, bij sommige routes doet hij het wel, en andere weer niet? hoe los ik dit op, ligt dit aan de route? of aan de instellingen van de Zumo?
Big E
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 22 feb 2011 21:01

Berichtdoor ++ Lex ++ » 22 feb 2011 21:35

Bedoel je dat je dan helemaal geen aanwijzingen krijgt, of dat je naar een ander punt gestuurd wordt?
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor Big E » 22 feb 2011 21:41

De route staat er dan wel gewoon in, maar bij sommige andere routes navigeerd hij mij wel naar het startpunt B, hij vraagt daar dan ook om, wat je dan moet bevestigen. Het probleem is dus, dat ik graag wil dat hij mij vraagt om eerst te navigeren naar startpunt B.
Big E
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 22 feb 2011 21:01

Berichtdoor RonalT » 22 feb 2011 21:44

Het zou kunnen zijn dat je van huis uit naar het punt gestuurd wordt wat het dichtste bij je huis ligt.

Dus als toevallig het punt B dicht bij is zal je daar naar toe gestuurd worden, maar als een willekeurig ander punt dichterbij ligt wordt je naar dat andere punt gestuurd.

Dit kan je ondervangen door met behulp van Mapsource een aanloop route te maken naar het startpunt.

Omdat ik niet van toevalligheden hou maak ik vrijwel altijd met Mapsource aangepaste routes en aanloop routes.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR / Vivoactive 3 om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 3183
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Berichtdoor Big E » 22 feb 2011 22:03

Ik begrijp dat je het kan ondervangen door een aanlooproute te maken in Mapsource, maar misschien wil ik het mjzelf te gemakkelijk maken, maar het bevreemd mij dat bij de ene route de Zumo me wel naar de startpunt B begeleid en de andere niet. En als het makkelijk kan !!! Hij stuurd mij ook niet naar bijvb. het dichtsbijzijnde punt, ik moet zelf maar zien hoe ik bij het startpunt kom, of ik moet op de Zumo een route invoeren naar het startpunt! Ik heb een groot aantal routes in de Zumo staan, en als ik onverwachts wel wil rijden, en ik pak een willekeurige route, dan is het prettig dat hij mij direct naar startpunt B stuurd. Als ik weet dat ik in Mapsource iets aan de route moet veranderen, dan loop ik gewoon op een vrije dag alle routes even na om te veranderen.
Big E
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 22 feb 2011 21:01

Berichtdoor ++ Lex ++ » 22 feb 2011 22:13

Er is geen instelling voor. Wat er gebeurt hangt af van je positie t.o.v. het verloop van de route.

Maar het is toch maar een kleine moeite om een GA NAAR het beginpunt te starten?
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor FM » 23 feb 2011 09:54

Ik heb de Zumo 550 nu 3 jaar, en het blijft me ook nog altijd verbazen dat je er geen staat op kan maken.

Er zijn 3 mogelijkheden:
:arrow: Hij vraagt of je naar het startpunt van de route wil navigeren
:arrow: Hij vraagt niets
:arrow: Hij begint spontaan de route te herberekenen vanaf de plaats waar je bent.

Ik vermoed dat die 3e optie zich alleen kan voordoen als je op automatisch herberekenen staat.

Maar ik heb nog altijd geen logica gevonden waarom hij één van de 2 andere opties kiest. :roll:

Om heel eerlijk te zijn: het valt maar zelden voor dat ik een route activeer als ik nog niet ter plekke ben. Ik navigeer zelf naar het startpunt of laat een route naar het startpunt in Mapsource berekenen.
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4497
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Berichtdoor Big E » 23 feb 2011 13:44

FM, dat heb je goed omschreven. Het maakt verder ook niet uit, maar misschien was er een verklaring voor, waarbij je met een kleine aanpassing wel direct naar het startpunt gedirigeerd kan worden.

Mvg. Eric
Big E
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 22 feb 2011 21:01

Re: vanuit huis naar startpunt route

Berichtdoor Erik » 23 feb 2011 14:15

Tip: gebruiksvragen en -antwoorden zijn te vinden in de Helpdesk, bijvoorbeeld hier.
Daar zijn er ook andere gebruikers mee geholpen.
Groeten
Erik ex-BMW K75RT en K1100LT met SP2820 met CNEur NT LTU, MapSource 6.12.4 (WinXP) en 6.16.3 (W10); eTrex Legend HCx met OpenFietsMap (DBNL); nüvi 2595LMT; Garmin vívofit; Concept 2; SRC op Schuberth C3 PRO
Avatar gebruiker
Erik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2429
Geregistreerd: 1 jun 2006 23:07

Berichtdoor Big E » 23 feb 2011 21:34

Om zelf naar startpunt te navigeren zie:
http://www.youtube.com/garmintv#p/c/737 ... CgT8AuU7AQ

Grtz. Eric
Big E
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 22 feb 2011 21:01


Keer terug naar Motor & auto

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast