Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

zwart scherm rider 550

zwart scherm rider 550

Berichtdoor f@zertje » 7 mei 2018 17:33

Ik ben nu een weekje aan het rijden met de rider 550, regelmatig gaat het scherm een seconden of 3 op zwart, om daarna weer gewoon verder te gaan, iemand daar ook last van ?
Ook verkeers- info via de app en een iphone se werkt niet, wel, als ik hem laat inloggen op mijn wifi hotspot, evt zonder de app.
BT met verbinding met telefoon valt regelmatig weg, 1 sec aan dan weer uit, continu zoeken.
BT naar mijn headset gaat overigens perfect,
Verders een tevreden gebruiker, heb er nu zo'n 500 km mee gereden :D
BMW r1200 rally 60csx, Tomtom rider 550
f@zertje
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 74
Geregistreerd: 16 jun 2004 18:59
Woonplaats: oirschot

Re: zwart scherm rider 550

Berichtdoor duccer » 7 mei 2018 18:12

Regelmatig het scherm 3 seconden op zwart zou mij niet tevreden stellen... buiten de andere zaken die je noemt.
Ducati Multistrada Enduro 1200 met Zumo 660 en echtgenote volgt op een Monster 796
duccer
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 980
Geregistreerd: 4 apr 2006 20:54
Woonplaats: Elsloo

Re: zwart scherm rider 550

Berichtdoor Mr. M » 7 mei 2018 18:28

Ik heb de eerste klacht nog niet eerder gehoord/gelezen. Met winkel overleggen lijkt me.
Dat gedoe met de telefoon wel. Dat loopt via de MyDrive app (ook op de iPhone?) en zie ik meer klachten.
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Ulefone Armor 5 Android icm TomTom Go App en Osmand+
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2682
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

Re: zwart scherm rider 550

Berichtdoor Ulympos » 7 mei 2018 22:08

Ook mijn TTR550 bezondigt zich aan dat fenomeen. En ik weet van nog een gebruiker. Hij is testpersoon (geweest) voor de TTR550 voordat het toestel op de markt kwam. Hij vermoedt dat dit verschijnsel een software "dingetje" is, wat wellicht wordt opgelost met een firmware update.
Ik weet wel dat de eerste uitlevering zo'n week werd uitgesteld vanwege een software probleem.
Lach om de waan van de dag!
Ulympos
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 27 feb 2011 14:02
Woonplaats: Heiloo

Re: zwart scherm rider 550

Berichtdoor Ulympos » 8 mei 2018 10:41

Dit verschijnsel voorgelegd aan Mr. GPS. Hier zijn reactie:
"Dag Hans,

Yep, ik hoor dat meer. Heeft met 99,9% zekerheid met een bepaalde trilling van de motor te maken (die activeert de bewegingssensor).
Advies: schakel via 'instellingen' - 'uiterlijk' - 'scherm' de schermvergrendeling in. Ik verwacht dat dat het probleem oplost.

Een andere montagehoek kan ook helpen, maar voorgaande is het meest effectief.

Groet!
Hans"

Ik merk nog op waar Hans het heeft over "SCHERMVERGRENDELING", wordt vlgs. mij onder de instelling bedoeld "WEERGAVEVERGRENDELING".
Lach om de waan van de dag!
Ulympos
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 27 feb 2011 14:02
Woonplaats: Heiloo

Re: zwart scherm rider 550

Berichtdoor f@zertje » 8 mei 2018 17:01

ga ik eens proberen :D
BMW r1200 rally 60csx, Tomtom rider 550
f@zertje
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 74
Geregistreerd: 16 jun 2004 18:59
Woonplaats: oirschot

Re: zwart scherm rider 550

Berichtdoor Pburg » 8 mei 2018 22:44

f@zertje schreef:regelmatig gaat het scherm een seconden of 3 op zwart, om daarna weer gewoon verder te gaan, iemand daar ook last van ?

Hier idem probleem, ook collega rijdr met een 450 heeft hier problemen mee.

f@zertje schreef:Ook verkeers- info via de app en een iphone se werkt niet, wel, als ik hem laat inloggen op mijn wifi hotspot, evt zonder de app.

Hier idem probleem met een android toestel.
Mijn bevindingen staan hier, tesamen met de oplossing om MyDrive actief te krijgen.

f@zertje schreef:BT met verbinding met telefoon valt regelmatig weg, 1 sec aan dan weer uit, continu zoeken.

MIjn BT verbinding met de mobieltje is er maar valt idd soms weg om dan na enige tijd terug te komen ?

f@zertje schreef:BT naar mijn headset gaat overigens perfect

Wekt hier ook goed samen met een Sena 10S.
Pburg
 
Berichten: 57
Geregistreerd: 1 mei 2011 19:25

Re: zwart scherm rider 550

Berichtdoor f@zertje » 9 mei 2018 09:18

Ik gebruik de BT niet meer voor service, ik stel gewoon mijn wifi hotspot in en maak daarmee kontakt. geeft tot nu toe geen problemen en is stabieler.
BMW r1200 rally 60csx, Tomtom rider 550
f@zertje
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 74
Geregistreerd: 16 jun 2004 18:59
Woonplaats: oirschot

Re: zwart scherm rider 550

Berichtdoor f@zertje » 12 mei 2018 18:01

Zwart scherm inderdaad niet meer gehad, weer 1000 km gereden in de eifel, beetje hoorndol geworden, bochten bochten en nog meer bochten, pfffff, maar daar koop je hem voor.
Op terug weg ff langs Louis.de geweest in aken en binnendoor terug, en dan wil ik ineens de optie vermijd dorp en stad.
Hij probeerde ons 70 km door Limburgse klootte dorpjes te sturen. :roll:
Na 4 dagen bochten toen de snelweg maar gepakt,
maar verders erg tevreden met het ding.
BMW r1200 rally 60csx, Tomtom rider 550
f@zertje
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 74
Geregistreerd: 16 jun 2004 18:59
Woonplaats: oirschot

Re: zwart scherm rider 550

Berichtdoor QuattroFrits » 13 mei 2018 06:58

f@zertje schreef:Limburgse klootte dorpjes


Nee, jij trekt volle zalen.
Met een GPS geen stress
Virb XE + Zumo 590 LM + Nuvi 2599 LMT-D + Schuberth C4 met SC1A
Avatar gebruiker
QuattroFrits
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1803
Geregistreerd: 13 jan 2008 16:59
Woonplaats: Hulsberg


Keer terug naar TomTom Rider 550

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Rush FZ1N en 2 gasten