Rider 550 alleen tracks ??

Plaats reactie
Jaba
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 mei 2018 09:35

Rider 550 alleen tracks ??

Bericht door Jaba »

Hallo,
als ik een route maak in mydrive en deze op sla, krijg ik hem keurig te zien op de rider 550, alleen als track en niet als route ?? Dit betekend dat ik de tussenstops b.v. kwijt ben. Hoe krijg ik er een route in ? als ik een gpx bestand importeer word deze ook automatisch als track geimporteerd.

Groeten Harm

Hans Schipper
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 430
Lid geworden op: 29 apr 2004 10:07
Locatie: heerhugowaard
Contacteer:

Re: Rider 550 alleen tracks ??

Bericht door Hans Schipper »

Ja, die ervaring heb ik ook. Als je een ‘pakket’ routes+sporen+waypoints importeert krijg je alleen de sporen, waarmee Tom een route berekent. De waypoints cq tussenstops moet je apart naar een ov2 bestand converteren bv mbv javawa rtwtool. Dit ov2 bestand geef je een naam en importeer je vervolgens naar Tom, waar je het kan openen. Zo krijg je voor iedere reis/rit een apart bestandje met waypoints van koffiestops, lunch terras, hotel etc.

Gebruikersavatar
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 2687
Lid geworden op: 5 feb 2007 18:04
Locatie: Wageningen

Re: Rider 550 alleen tracks ??

Bericht door Mr. M »

Als je er 1 of 2 hebt, kun je zo ook handmatig toevoegen. Maar blijft armoe. Dingen worden niet afgeroepen. Let je niet goed op. Rijd je er voorbij.
Dat handmatig toevoegen na kan via TT MyDrive -> Mijn plaatsen, etc of bv op het toestel.
Laden via ov2 files is imho veel te omslachtig om een paar punten in een route te plaatsen.

Je hebt de vraag ook gesteld op het TT forum zie ik. Je zult daar ook zie, dat deze vraag daar veel gesteld is en dat het een grote wens is om dit op te pakken.

PS: De Rider kan ook itn files aan, dat moet je langs de via-punten.
Laatst gewijzigd door Mr. M op 24 mei 2018 16:39, 1 keer totaal gewijzigd.
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Ulefone Armor 5 Android icm TomTom Go App en Osmand+

Gebruikersavatar
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 4639
Lid geworden op: 30 mei 2005 20:49
Locatie: Holsbeek

Re: Rider 550 alleen tracks ??

Bericht door FM »

Hans Schipper schreef: De waypoints cq tussenstops moet je apart naar een ov2 bestand converteren bv mbv javawa rtwtool. Dit ov2 bestand geef je een naam en importeer je vervolgens naar Tom, waar je het kan openen. Zo krijg je voor iedere reis/rit een apart bestandje met waypoints van koffiestops, lunch terras, hotel etc.
Maar zoals ik van Mr.M lees, worden die waypoints niet afgeroepen? Je kan er dus geen waarschuwingssignaal aan koppelen zoals je met eigen POI kan doen in de Zumo's?

En kan je het symbool zelf kiezen? Wordt dat mee overgenomen op het toestel ?
Zumo XT, KTM 790 Adventure, SRC op Schubert C3 Pro

Gebruikersavatar
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 2687
Lid geworden op: 5 feb 2007 18:04
Locatie: Wageningen

Re: Rider 550 alleen tracks ??

Bericht door Mr. M »

Nee, niet af te roepen en ik dacht ook niet in de rechter balk te zien.
Geen waarschuwings signaal te koppelen.
Je kunt kwa symbool kiezen uit 5 kleuren ruiten in geval van een ov2 file. Echt waar :)

Men zegt dat men hieraan werkt, maar wanneer en hoe?
Laatst gewijzigd door Mr. M op 24 mei 2018 17:05, 1 keer totaal gewijzigd.
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Ulefone Armor 5 Android icm TomTom Go App en Osmand+

Gebruikersavatar
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 2687
Lid geworden op: 5 feb 2007 18:04
Locatie: Wageningen

Re: Rider 550 alleen tracks ??

Bericht door Mr. M »

BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Ulefone Armor 5 Android icm TomTom Go App en Osmand+

Plaats reactie

Terug naar “TomTom Rider 550”