Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

TomTom 550 Route rijden vanaf huidige positie

TomTom 550 Route rijden vanaf huidige positie

Berichtdoor lbpdejonge » 26 mei 2018 06:53

Goedemorgen allen,

Gisteren had ik al een bericht geplaatst, maar per abuis in het verkeerde forum (4x/4x0)
Dus nu nog een een keer in het juiste forum :D

Sinds kort heb ik een tomtom 550 aangeschaft en ben ik een beetje aan het spelen met GPX-routes die ik van internet heb gehaald. Aangezien ik in Zeeland woon, wilde ik eerst wat routes in Zeeland in mijn tomtom zetten, dus heb ik de Deltaland-route gevonden.

Als ik deze route via Mijn Routes opstart, stuurt hij me eerst naar het startpunt van de route die in de route is vastgelegd, terwijl de route langs mijn woonplaats loopt. En het startpunt ligt op een halfuur van mijn woonplaats (huidige positie). Is het mogelijk dat ik deze route ga rijden vanaf mijn huidige positie ZONDER eerst naar het startpunt te hoeven rijden?
Dus de route halverwege starten en vervolgens de route verder rijden.

Op zich is het helemaal niet erg om eerst naar het startpunt van de route te rijden, maar het zou wel makkelijk zijn om vanaf mijn huidige positie de route te gaan rijden. :D

Ik weet even niet hoe ik mijn vraag duidelijk moet maken :wink:

Ik hoor het graag!
lbpdejonge
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 25 mei 2018 14:51

Re: TomTom 550 Route rijden vanaf huidige positie

Berichtdoor Dingeman » 26 mei 2018 07:24

Hoewel ik geen TT550 heb, vermoed ik dat een van de mogelijkheden zou zijn om gewoon zelf vanuit je huis naar het dichtstbijzijnde punt van de route te rijden. Zodra je op de route "staat", de Deltaland-tour op de TomTom opstarten en dan zou je deze kunnen gaan rijden.
Dingeman
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 472
Geregistreerd: 25 nov 2005 16:14

Re: TomTom 550 Route rijden vanaf huidige positie

Berichtdoor RedStrom » 26 mei 2018 08:10

Met een beetje uitzoomen en zelf naar de route rijden zou dat wel kunnen.
Pikt de TT dan de route wel op?

Zo zou ik het mijn de Garmin doen. Ik begreep van video's van MrGps dat de TT hier juist zo goed in was.
Misschien die eens bekijken?
Eerst rijden, dan oordelen.
Nuvi510 met Zumo220 software, en een Zumo 660, op een DL1000A.
RedStrom
 
Berichten: 178
Geregistreerd: 3 okt 2010 09:50

Re: TomTom 550 Route rijden vanaf huidige positie

Berichtdoor lbpdejonge » 26 mei 2018 08:19

Ik heb nog niet geprobeerd om te kijken of de TT de route vanzelf oppakt wanneer ik naar de route rij. Ik ben nu thuis aan het kijken wat de TT doet als ik een route van het internet als GPX download, in My drive importeer en vervolgens de route start. Maar elke keer als ik hem start stuurt hij me toch eerst naar het beginpunt van de route die in route is vastgelegd. Zou het misschien aan het formaat van de file liggen die ik heb gedownload?

De 4 video's van MrGPS over de 400 en die video over de 550 heb ik al bekeken, maar daar kom ik niet echt uit.
lbpdejonge
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 25 mei 2018 14:51

Re: TomTom 550 Route rijden vanaf huidige positie

Berichtdoor RedStrom » 26 mei 2018 08:28

Uit mijn hoofd laat hij in de video zie dat je een willekeurig punt in de route kunt aanklikken (op je toestel dus).
Dan krijg je 3 bolletjes boven elkaar, daar op klikken en er staat zoiets als startpunt of start route hier.
Maar die video heb ik een paar maanden geleden gezien, dus kan er naast zitten.
Probeer het eens. Ga ik de video even opzoeken.
Eerst rijden, dan oordelen.
Nuvi510 met Zumo220 software, en een Zumo 660, op een DL1000A.
RedStrom
 
Berichten: 178
Geregistreerd: 3 okt 2010 09:50

Re: TomTom 550 Route rijden vanaf huidige positie

Berichtdoor RedStrom » 26 mei 2018 08:35

[youtube=]https://www.youtube.com/watch?v=dLtZ8UZL5Ws[/youtube]
Vanaf een minuut of 5.
Begint met ITN, daarna GPX.
Het lijkt alsof het bij jou toch anders werkt.
Eerst rijden, dan oordelen.
Nuvi510 met Zumo220 software, en een Zumo 660, op een DL1000A.
RedStrom
 
Berichten: 178
Geregistreerd: 3 okt 2010 09:50

Re: TomTom 550 Route rijden vanaf huidige positie

Berichtdoor Ruud » 26 mei 2018 08:45

In dit filmpje laten we zien hoe je een route start bij het beginpunt of bij het dichtstbijzijnde punt. Als je eigenlijk niks doet wordt je normaal gesproken naar het dichtstbijzijnde punt gebracht, klik je op de route dan kun je eventueel kiezen voor het startpunt

https://www.youtube.com/watch?v=SkOP9M_22bA&t=4s
Groeten uit Moordrecht, Notter, Vessem, Leek, Heerhugowaard, Hilversum en Venray!

Ruud Schut
Avatar gebruiker
Ruud
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 826
Geregistreerd: 10 feb 2004 15:15
Woonplaats: Rotterdam

Re: TomTom 550 Route rijden vanaf huidige positie

Berichtdoor lbpdejonge » 26 mei 2018 08:50

Als ik op de TT de route heb ingesteld en vervolgens een punt aanklik wat dicht bij mijn huis ligt en die ook op de route ligt krijg ik inderdaad dat bolletje met die 3 puntjes boven elkaar. Als ik die dan aanklik en kies voor "Gebruik als beginpunt" dan gaat de TT opnieuw rekenen en stuurt hij me vervolgens gewoon naar het begin/eindpunt van de route. En dan maakt hij er geen rondrit van. Ik zal even wat foto's posten wat ik op de TT zie

Foto 1 laat de hele route zien als ik hem kies in de TT
Foto 2 laat de optie zien wanneer ik een willekeurig beginpunt op de route als startpunt kies
Foto 3 laat het resultaat zien als ik bovenstaand beginpunt als startpunt kies. De TT stuurt me dan direct naar het eindpunt van de route. Het andere deel van de route ben ik dan "kwijt"

IMG_5099.jpg
IMG_5099.jpg (72.68 KiB) 1357 keer bekeken


IMG_5100.jpg
IMG_5100.jpg (69.04 KiB) 1357 keer bekeken


IMG_5101.jpg
IMG_5101.jpg (76.12 KiB) 1357 keer bekeken
Laatst bijgewerkt door lbpdejonge op 28 mei 2018 10:47, in totaal 3 keer bewerkt.
lbpdejonge
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 25 mei 2018 14:51

Re: TomTom 550 Route rijden vanaf huidige positie

Berichtdoor lbpdejonge » 26 mei 2018 08:58

Ruud schreef:In dit filmpje laten we zien hoe je een route start bij het beginpunt of bij het dichtstbijzijnde punt. Als je eigenlijk niks doet wordt je normaal gesproken naar het dichtstbijzijnde punt gebracht, klik je op de route dan kun je eventueel kiezen voor het startpunt

https://www.youtube.com/watch?v=SkOP9M_22bA&t=4s


Hi Ruud,
Als ik mijn route wil starten vanaf het beginpunt dan krijg ik inderdaad een route naar het beginpunt in een afwijkende blauwe kleur te zien. Dus dat werkt bij mij ook als zodanig. Maar als ik de route direct start dan gebeurd hetzelfde als wat er in de video gebeurd. Dan breekt hij een heel stuk van de gebruikelijke route af. Terwijl ik eigenlijk de gehele route zonder eerst naar het beginpunt te moeten rijden.
lbpdejonge
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 25 mei 2018 14:51

Re: TomTom 550 Route rijden vanaf huidige positie

Berichtdoor RedStrom » 26 mei 2018 09:00

Dan moet je hem in het eindpunt opnieuw starten en dan de rest rijden.
Eerst rijden, dan oordelen.
Nuvi510 met Zumo220 software, en een Zumo 660, op een DL1000A.
RedStrom
 
Berichten: 178
Geregistreerd: 3 okt 2010 09:50

Re: TomTom 550 Route rijden vanaf huidige positie

Berichtdoor lbpdejonge » 26 mei 2018 09:33

RedStrom schreef:[youtube=]https://www.youtube.com/watch?v=dLtZ8UZL5Ws[/youtube]
Vanaf een minuut of 5.
Begint met ITN, daarna GPX.
Het lijkt alsof het bij jou toch anders werkt.


Ik heb hem gezien. Lijkt er inderdaad wel op dat het wat anders werkt. Maar waar dat aan ligt...geen idee. Als ik inderdaad de route kies en vervolgens op het vlaggetje en kies voor "Rijd naar beginpunt" dan krijg ik inderdaad eerst de route naar het beginpunt en de uiteindelijke route in een andere kleur blauw.
lbpdejonge
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 25 mei 2018 14:51

Re: TomTom 550 Route rijden vanaf huidige positie

Berichtdoor JaVaWa » 28 mei 2018 11:16

Even de "fotodiscussie" opgeschoond, het leidt een beetje af van het oorspronkelijke onderwerp... ;)
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14452
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: TomTom 550 Route rijden vanaf huidige positie

Berichtdoor lbpdejonge » 28 mei 2018 11:40

JaVaWa schreef:Even de "fotodiscussie" opgeschoond, het leidt een beetje af van het oorspronkelijke onderwerp... ;)


Dank je wel!
lbpdejonge
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 25 mei 2018 14:51

Re: TomTom 550 Route rijden vanaf huidige positie

Berichtdoor Hans Schipper » 28 mei 2018 12:05

Ik doe precies wat Ruud al aangeeft: niets dwz ik rijd gewoon richting de route zoals het mij uitkomt en Tom begeleid mij daar bij. Als ik van deze begeleiding afwijk krijg ik gewoon een nieuw pad naar de route en uiteindelijk sluit die naadloos op de route aan.
Hans Schipper
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 402
Geregistreerd: 29 apr 2004 09:07
Woonplaats: heerhugowaard

Re: TomTom 550 Route rijden vanaf huidige positie

Berichtdoor FM » 28 mei 2018 12:14

Even een klein beetje off topic:

Indertijd bij de Garmin Zumo550 kwam er een firmware update langs, waarna een rondrit automatisch aangepast werd als je op een bepaalde plaats op de rondrit de route activeerde. De rondrit werd dan automatisch verlengd zodat niet het oorspronkelijke begin/startpunt van de rondrit het einde bleef, maar dat de route pas eindigde op de plaats waar je je nu bevond. Dan moest je dus niet zelf de route opnieuw starten aan het begin/einde.

Nadeel: als je onderweg ergens om de één of andere reden je route gestopt had, en je wilde ze opnieuw opstarten, dan werd deze handeling natuurlijk ongewild opnieuw uitgevoerd, waardoor je geen idee meer had hoever het nog was naar het oorspronkelijke eindpunt.

Elk voordeel heb zijn nadeel, en vice versa.
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4497
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek


Keer terug naar TomTom Rider 550

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast