TT 550 -> Waypoints 'harde' routepunten

Plaats reactie
HaagseRay
Berichten: 24
Lid geworden op: 30 mar 2016 12:43

TT 550 -> Waypoints 'harde' routepunten

Bericht door HaagseRay »

Hoi, kan iemand mij vertellen of de TT550 al Waypoints / harde routepunten in een route ondersteund? Dit ben ik gewend van Garmin, overweeg over te stappen naar TomTom maar wil vooraf weten of dit mogelijk is.

Alvast bedankt voor het meedenken!

Gebruikersavatar
rick
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
Berichten: 324
Lid geworden op: 27 aug 2005 10:00
Locatie: Notter

Re: TT 550 -> Waypoints 'harde' routepunten

Bericht door rick »

Een GPX bestand wordt door TomTom nog steeds altijd als een track behandeld. Daar kan je dus geen verplicht te bezoeken punten in opnemen. Of nouja, dat kan wel, maar TomTom doet er niets mee.

In een ITN bestand kan dat eventueel wel, maar dat heeft weer andere nadelen.

Hans Schipper
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 436
Lid geworden op: 29 apr 2004 10:07
Locatie: heerhugowaard
Contacteer:

Re: TT 550 -> Waypoints 'harde' routepunten

Bericht door Hans Schipper »

Harde/zachte viapunten is typisch een Garmin “ding”. Tom maakt geen onderscheid tussen hard en zacht en gebruikt in MyDrive gewoon de met een route aangeboden via’s.

In MyDrive kon je tot voor kort alleen sporen laden, maar nu ook routes. Alleen de viapunten van de route worden geladen waarna MyDrive er automaties een groot aantal routepunten bijplaatst en tenslotte hiervan een route maakt (Windows). Bij Appleoide devices moet je zelf op de button “voltooi route” klikken om een kant&klare route te krijgen.
Laad je een spoor in MyDrive dan zie je alleen start/finish en het beloop van het spoor van start naar finish.

POIS (koffiestop, lunchadres etc) kan je aan de route of het spoor toevoegen. Je zoekt gewoon het adres van een POI op, voegt het in ‘MyDrive’ toe aan ‘mijn plaatsen’ en daarna aan de route of het spoor. Op het scherm van Tom550 zie je die POIS als een wit sterretje in een blauw circeltje. Het hele beeld van de route is prettig rustig en niet verstoord door onnodige info.

De TTR550 zélf werkt alleen met sporen. Een spoor in MyDrive, met/zonder POIS, blijft een spoor in de Tom550 met start, finish en evt POIS. Heb je een route met via’s geladen in MyDrive en evt POIS toegevoegd, dan zie je in de Tom550 ook alleen de routelijn tussen start en finish en evt de toegevoegde POIS, net zoals bij een spoor. De afzonderlijke via’s zijn níet zichtbaar in de Tom550. Wil je een bepaalde via wél op het scherm van Tom zien dan moet je deze toevoegen aan ‘mijn plaatsen’ en vervolgens aan de route, zoals beschreven.

Werk je liever met de MyRouteApp, dan kan je de door jou bewerkte route rechstreeks in de Tom550 opslaan.

Kortom, over harde of zachte viapunten hoef je je bij Tom géén zorgen te maken. Viapunten van een geladen route worden gewoon gebruikt zoals beschreven.

Bon courage met het kiezen van een nieuwe gps.

Gebruikersavatar
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 2687
Lid geworden op: 5 feb 2007 18:04
Locatie: Wageningen

Re: TT 550 -> Waypoints 'harde' routepunten

Bericht door Mr. M »

Je kan tegenwoordig wel een POI in een track opnemen. Die zie je op de kaart als je in de buurt komt. Wordt echter niet afgeroepen.
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Ulefone Armor 5 Android icm TomTom Go App en Osmand+

Plaats reactie

Terug naar “TomTom Rider 550”