Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

TomTom Rider 550 - enkele issues - ben ik de enige?

TomTom Rider 550 - enkele issues - ben ik de enige?

Berichtdoor Muug » 25 jun 2019 09:09

Sinds twee maand heb ik nu ook een TT550.
Ik heb drie issues die vrij vervelend zijn, en ik wil weten of ik de enige ben.
1) het is een merde om dat ding aan te zetten. Om hem aan te zetten moet ik wel vijf seconden de knop ingedrukt houden, ik vind dat behoorlijk lang.
2) het is een merde om dat ding uit te zetten. Om hem uit te zetten moet je natuurlijk die power button indrukken. Meermaals gaat dan meteen het scherm zwart, alsof ik dus gewoon de display disable, en pas na meerdere pogingen verschijnen dan eindelijk de buttons "slaapstand/schakel uit".
3) je kan het geluid niet regelen als je een BT verbinding hebt met een Sena. An sich niet erg als je solo rijdt, want draai je gewoon het volume van de Sena wat meer toe, maar nu blijkt dat je dan nauwelijks je duo hoort. Om die te verstaan moet je het volume van je sena opschroeven maar dan roept die TT zo hard dat je oren er pijn van doen.
Dus, ben ik de enige met deze issues?

Twee andere puntjes die beter kunnen :
- je moet nogal ver in het menu gaan om de huidige route te wissen. Vrij vervelend.
- je moet nog véél verder in het menu gaan om de optie snelle/kronkelige route te kunnen aanpassen.

Verder ben ik vol lof over de kronkelalgoritmes van TT. Dat is gewoon weg zalig. Daarvoor heb ik dat ding gekocht. Ook de MyDrive-site waarop je routes kan instellen en aanpassen en exporteren/importeren vind ik zeer aangenaam om te werken.
Muug
 
Berichten: 105
Geregistreerd: 25 okt 2007 11:52

Re: TomTom Rider 550 - enkele issues - ben ik de enige?

Berichtdoor Hans Schipper » 25 jun 2019 10:35

Hallo Muug,

Ik heb mijn Tom550 direct gekocht toen ie op de markt kwam. Reden was de snelle processor en de fantastiese wifi. Wat een genot. Geen gedoe meer bij kaartupdates enzo.

Jouw ongemakken bij aan-/uizetten van Tom herken ik niet. Zou niet zo moeten zijn. Ga er mee terug naar jouw dealer.
Over punt 3 kan ik geen goed oordeel geven omdat ik solo rijdt en mijn Sena SMH10 werkt nog prima. Lijkt mij overigens dat jouw probleem ook gerelateerd kan zin aan de werking van jouw Sena (welk type heb jij?) of aan de combi Sena/Tom.

Tja, route wissen en kronkelen is wat verder in het menu scrollen, maar hinderlijk? Mij hindert het niet, maar snellere toegang tot een gewenste functie is natuurlijk altijd handig.

Het valt mij op dat jij niet klaagt over het probleem bij wegafsluitingen enzo waar Tom je hardnekkig terugstuurt naar het punt waar je niet verder kan (de wegafsluiting). Kennelijk is er een verbetering in de recente firmware, zoals anderen melden, maar voor mij is die nog niet beschikbaar...waarom niet begrijp ik niet.

Geniet van het motorrijden, samen met duo en Tom.
Hans Schipper
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 391
Geregistreerd: 29 apr 2004 09:07
Woonplaats: heerhugowaard

Re: TomTom Rider 550 - enkele issues - ben ik de enige?

Berichtdoor Rush FZ1N » 25 jun 2019 10:47

Er zijn twee manieren van aan- en uitzetten, zie handleiding pagina 18 en 19:
Het systeem in- en uitschakelen
Het systeem inschakelen
Druk op de Aan/Uit-knop totdat het systeem wordt gestart. Als het systeem was uitgeschakeld, zie je de kaartweergave. Als het systeem in de slaapstand stond, zie je het laatste scherm dat je hebt bekeken.
De slaapstand inschakelen
Druk op de Aan/Uit-knop en laat deze weer los als je de slaapstand wilt inschakelen.
Je kunt ook langer dan twee seconden op de Aan/Uit-knop drukken, totdat de knoppen Slaapstand
en Schakel uit worden weergegeven. Selecteer Slaapstand als je de slaapstand wilt inschakelen.
Het systeem volledig uitschakelen
Als je het navigatiesysteem volledig wilt uitschakelen, ga je op een van de volgende manieren te werk:
18

Tip: als je de slaapstand wilt inschakelen wanneer de USB-kabel niet is bevestigd of het navigatiesysteem van de houder wordt verwijderd, ga je naar Batterij-instellingen in het menu Instellingen.

 Houd de Aan/Uit-knop langer dan twee seconden ingedrukt, totdat de knoppen Slaapstand en Schakel uit worden weergegeven. Selecteer Schakel uit als je het systeem wilt uitschakelen. Selecteer de knop voor het vorige scherm als je het systeem niet wilt uitschakelen.
 Houd de Aan/Uit-knop langer dan vijf seconden ingedrukt, totdat het systeem wordt uitgeschakeld.
Zumo 396LMT-S op FJR (motor), Oregon 700 op Levo FSR (atb) en Nuvi 3598LMTD voor auto.
Rush FZ1N
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1308
Geregistreerd: 2 jan 2009 11:08
Woonplaats: Veldhoven

Re: TomTom Rider 550 - enkele issues - ben ik de enige?

Berichtdoor JaVaWa » 25 jun 2019 12:42

Het is niet nodig om het toestel echt uit te zetten, de slaapstand is ook prima en zorgt ervoor dat hij heel snel weer actief is. Mocht je hem toch per se uit willen zetten dan kost dat helaas wel een extra handeling (knopje langer ingedrukt houden in dit geval). Is geen defect aan het toestel.
Volume regelen op het toestel zelf als bluetooth is aan gesloten kan meestal niet, is bij Garmin toestellen ook het geval. Volume moet je dus regelen op de BT-ontvanger. Ik weet niet welk model Sena je precies hebt, maar als het goed is kun je per bron het volume regelen.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14406
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: TomTom Rider 550 - enkele issues - ben ik de enige?

Berichtdoor Frank » 25 jun 2019 12:49

Muug schreef:3) je kan het geluid niet regelen als je een BT verbinding hebt met een Sena. An sich niet erg als je solo rijdt, want draai je gewoon het volume van de Sena wat meer toe, maar nu blijkt dat je dan nauwelijks je duo hoort. Om die te verstaan moet je het volume van je sena opschroeven maar dan roept die TT zo hard dat je oren er pijn van doen.

Het is normaal dat je het volume van de BT headset niet op het GPS toestel kan regelen, dat is met de Garmin Zumo's ook zo. Dat hoor je inderdaad op de headset zelf te doen.
Mijn Sena (20s) onthoudt de volume instellingen van alle aangesloten apparaten. Dus als ik het volume aanpas, terwijl de navigatie aanwijzingen geeft, wordt alleen die instelling aangepast. Het volume van de intercom blijft onveranderd. Ik zou zo even niet weten waarom jouw Sena dat anders doet. Welk type heb je?
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s + Edge 820
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1974
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: TomTom Rider 550 - enkele issues - ben ik de enige?

Berichtdoor Muug » 25 jun 2019 14:08

Even antwoorden op jullie interessante reakties : :D

@Rush FZ1N : ik vertrouw die slaapstand helemaal niet. Da's gelijk bij een pc, dat ding slurpt ongezien dan toch power en als je het toestel twee weken later nodig hebt, is het plat. Dus ik zet het altijd helemaal uit. Ik heb de handleiding trouwens gelezen hoor, en dat van die twee seconden klopt helemaal niet en dat is ook wat ik vervelend vind: ik druk langer dan 2sec (maar niet langer dan 5!) en die knoppen Slaapstand en Schakel uit worden niet weergegeven, het scherm gaat gewoon zwart. Dus dan druk ik weer even kort zodat het scherm weer oplicht. En dan probeer ik opnieuw, 3-4 seconden drukken in de hoop dat die twee buttons verschijnen. Pas na meermaals langer dan 2 seconden duwen verschijnen dan eindelijk die twee buttons.

@Hans Schipper: voorlopig ben ik nog geen wegafsluitingen tegen gekomen. Dus ik kan niet zeggen of mijn toestel dat probleem heeft.

@Frank: ik zal dan eens goed testen of ik het volume van de TT inderdaad geregeld krijg als ie gesproken aanwijzingen geeft.

Het is trouwens een basic Sena SMH5. Zeer tevreden van.
Muug
 
Berichten: 105
Geregistreerd: 25 okt 2007 11:52

Re: TomTom Rider 550 - enkele issues - ben ik de enige?

Berichtdoor Roadrider » 25 jun 2019 15:24

Hans Schipper schreef:Hallo Muug,
Het valt mij op dat jij niet klaagt over het probleem bij wegafsluitingen enzo waar Tom je hardnekkig terugstuurt naar het punt waar je niet verder kan (de wegafsluiting). Kennelijk is er een verbetering in de recente firmware, zoals anderen melden, maar voor mij is die nog niet beschikbaar...waarom niet begrijp ik niet.

Geniet van het motorrijden, samen met duo en Tom.


Hans, in de laatste firmware 19.101 is deze Bug opgelost Ik kwam met testen nog maar een enkel klein foutje tegen.

@Muug
Muug schreef:je moet nogal ver in het menu gaan om de huidige route te wissen. Vrij vervelend.
je moet nog véél verder in het menu gaan om de optie snelle/kronkelige route te kunnen aanpassen.

Ook hier is in de laatste Firmware een oplossing voor. Je kunt nu een Wis Route knop toevoegen.

Het is ook mogelijk om de volgorde van het menu aan te passen naar je eigen voorkeur. Vaak kun je ook op de routelijn klikken om kronkelroute te selecteren. Of kronkelroute gewoon standaard aanzetten.

Tip! Kijk ook eens naar de Spannende route.
TomTom POI Tack overlay project https://roadrider.jouwweb.nl/gpx-track-2-ov2
Avatar gebruiker
Roadrider
 
Berichten: 32
Geregistreerd: 13 mei 2019 07:08
Woonplaats: Den Haag

Re: TomTom Rider 550 - enkele issues - ben ik de enige?

Berichtdoor Hans Schipper » 25 jun 2019 17:43

Firmware 19.101 heb ik inmiddels binnen. Wisknop toegevoegd. Als Ik in augustus weer op de motor stap, ga ik die omleidingroutering uitvoerig testen, Roadrider.
Hans Schipper
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 391
Geregistreerd: 29 apr 2004 09:07
Woonplaats: heerhugowaard

Re: TomTom Rider 550 - enkele issues - ben ik de enige?

Berichtdoor Rush FZ1N » 25 jun 2019 17:45

@Muug,

De juiste manier voor de echte uitstand is:
Langer dan twee seconden op de Aan/Uit-knop drukken, totdat de knoppen Slaapstand
en Schakel uit worden weergegeven.

Dus niet tussen de 2 en 5 sec, maar de knop ingedrukt houden. Heb zelf de Rider 550 gehad en ook meerdere maten hebben deze. Bij geen van hen zie ik jouw aan uit probleem. Volgens mij moet je meer geduld betrachten. Overigens zet ik mijn navi ook altijd “echt” uit als ik hem langer niet gebruik.
Zumo 396LMT-S op FJR (motor), Oregon 700 op Levo FSR (atb) en Nuvi 3598LMTD voor auto.
Rush FZ1N
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1308
Geregistreerd: 2 jan 2009 11:08
Woonplaats: Veldhoven

Re: TomTom Rider 550 - enkele issues - ben ik de enige?

Berichtdoor Muug » 26 jun 2019 09:29

Ik herhaal : ik duw écht wel langer dan 2 seconden op die knop. :!:

En ik doe dat heel nauwkeurig, met behulp van mijn nagel, en ik voel het knopje "klikken" dus ik wéét dat het knopje ingedrukt is. 4 op 5 keer gaat het scherm dan meteen zwart. En met "meteen" bedoel ik ook "onmiddellijk als ik op dat knopje druk". En dan ben ik in de war, want dat staat niet in de handleiding :| , en dan weet ik niet of het toestel in slaapstand gegaan is of uit, of dat gewoon het scherm uitgeschakeld is om stroom te besparen zoals bij bepaalde Garmin gpssen kan (mijn Oregon 600 bvb). Als ik dàn weer op het knopje duw, dan springt het scherm inderdaad soms meteen weer aan (wat mij dus de indruk geeft dat het inderdaad gewoon effe werd uitgeschakeld) en soms blijkt het toestel echt gewoon uitgeschakeld te zijn en moet ik tien seconden duwen en dan zie ik het weer mooi opstarten.

En één keer op vijf gaat het scherm niet meteen op zwart, en dan wordt het scherm na 2 seconden zo half donker en verschijnen die slaap en schakel uit knoppen. En dan weet ik dat ik het toestel eindelijk op correcte wijze kan uitschakelen.

Begrijp je nu waarom ik hierover een topic open? Volgens mij is dit gedrag echt niet normaal. Er is helemaal geen lijn in te trekken en het komt niet overeen met hetgeen in de handleiding staat.

Dus als jullie het niet weten, dan ga ik een beroep doen op de garantie.
Muug
 
Berichten: 105
Geregistreerd: 25 okt 2007 11:52

Re: TomTom Rider 550 - enkele issues - ben ik de enige?

Berichtdoor JaVaWa » 26 jun 2019 09:44

Het kan best zijn dat de schakelaar niet helemaal in orde is en vaak maar heel even contact maakt, ook als je het knopje langdurig indrukt. Dat is uiteraard niet zoals het hoort en een bijna defecte schakelaar wordt al heel gauw helemaal defect. Reden genoeg voor een garantieclaim...
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14406
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: TomTom Rider 550 - enkele issues - ben ik de enige?

Berichtdoor rick » 26 jun 2019 10:09

De aan/uit knop lijkt inderdaad niet te werken zoals het hoort en zou ik zeker een garantie claim voor indienen. Dit is ook niets iets wat ik vaker heb gehoord, dus ik vermoed echt dat dit een defect aan je toestel is. Derde punt over het volume is al beantwoord en de wis-route knop heb je ook gevonden, dus dan blijft er nog één puntje over waar ik wel wat over kwijt wil:
Muug schreef:- je moet nog véél verder in het menu gaan om de optie snelle/kronkelige route te kunnen aanpassen.

Wisselen tussen snelle en kronkelroute vergt inderdaad wat handelingen. Zelf wissel ik daar in de praktijk eigenlijk nooit meer tussen. In de routeplanning opties laat ik deze altijd op snelste tijd staan. Wil ik een kronkelroute dan doe ik dat door in het menu te kiezen voor spannende route. Dit wordt standaard een rondrit, maar je kan er ook een A-B route van maken (eventueel zelfs nog met extra tussenpunten) door op het bolletje met de drie stipjes onderaan te tikken en dan kiezen voor "stel bestemming in". Je kan dan op de kaart een bestemming intikken, of door bovenaan op "zoek" te tikken kan je gewoon via de standaard wijze een bestemming/adres opzoeken.
Je hebt dan zelfs nog de optie om een route met weinig/gemiddeld/veel kronkels of hoogteverschil te kiezen, wat bij de kronkelroute optie via de routebepaling instellingen niet mogelijk is.
Avatar gebruiker
rick
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 268
Geregistreerd: 27 aug 2005 09:00
Woonplaats: Notter

Re: TomTom Rider 550 - enkele issues - ben ik de enige?

Berichtdoor Muug » 3 sep 2019 12:03

Ondertussen is gisteren de spreekwoordelijke kruik gebarsten...
Blijkt het voedingsgedeeltje van de houder die op de RAM-mount gemonteerd kapot is. De GPS wilt dus niet opstarten en geraakt al zeker niet opgeladen als ik 'm daarop gemonteerd heb. Net als ik een week wil gaan rijden in Engeland.
Na wat opmeten met een multimeter heb ik mogen constateren dat één van de twee contactpuntjes zo dood is als een pier.
Dus ik heb op de site van TomTom een garantiecase geopend.
(wel de laatste keer dat ik via zo'n onpersoonlijke site zulke dure spullen koop)
Ik ben benieuwd hoe vlot dit gaat afgehandeld worden. :|
Muug
 
Berichten: 105
Geregistreerd: 25 okt 2007 11:52

Re: TomTom Rider 550 - enkele issues - ben ik de enige?

Berichtdoor Hans Schipper » 3 sep 2019 12:12

Daarom koop ik mijn navigatiespullen altijd bij Waypoint. Persoonlijk contact is plezierig. Informatie is okay en de after-sales service is super :)
Hans Schipper
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 391
Geregistreerd: 29 apr 2004 09:07
Woonplaats: heerhugowaard

Re: TomTom Rider 550 - enkele issues - ben ik de enige?

Berichtdoor Rush FZ1N » 3 sep 2019 12:17

En belangrijk voor ons als Hollander: prijs is ook altijd scherp :D
Zumo 396LMT-S op FJR (motor), Oregon 700 op Levo FSR (atb) en Nuvi 3598LMTD voor auto.
Rush FZ1N
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1308
Geregistreerd: 2 jan 2009 11:08
Woonplaats: Veldhoven

Volgende

Keer terug naar TomTom Rider 550

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


cron