Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

het toestel zoomt geheel uit wanneer ik de 3D view verlaat

het toestel zoomt geheel uit wanneer ik de 3D view verlaat

Berichtdoor Muug » 10 sep 2019 19:13

Als je een route rijdt, dan heb je een soort van 3D-achtige view, waarin wat diepte zit. Ik weet goed hoe ik het moet uitleggen maar de route verdwijnt in de diepte.
Soms echter wil ik gewoon even een overzichtje van de lokale regio waar ik rij. Een 2D high level overview zeg maar.
Daartoe kan je links op het scherm klikken op het driehoekje dat boven het vergrootglaasje staat. De view gaat dan over van 3D naar 2D. Tegelijk echter gaat het toestel geheel uitzoomen en toont dan de gehele lengte van de route, waarop je als een gek moet gaan inzoomen om het wegennet te zien van de regio (een paar straten van een dorp bvb) waar je je bevindt. Dat had ik dus graag anders gezien. Ik zou willen dat als ik naar 2D overschakel, dat het toestel niet als een gek gaat uitzoomen. Kan ik dat ergens aanpassen? Ik heb het niet meteen gevonden.
Thanks,
Paul
Muug
 
Berichten: 108
Geregistreerd: 25 okt 2007 11:52

Re: het toestel zoomt geheel uit wanneer ik de 3D view verla

Berichtdoor H. Tepper » 27 okt 2019 06:02

Je kunt middels het driehoekje niet schakelen tussen 3D en 2D weergave zoals jij het omschrijft en graag zou willen. Zoals je zelf al zegt is het driehoekje bedoeld om een overview te krijgen van de route. Je krijgt de route dus geheel in beeld, waarna je dus zoals je zelf ook al aangeeft, naar hartelust kunt in- en uitzoomen. Op de 550 kun je in het instellingenmenu onder “Uiterlijk” en dan “Reisbegeleidingsweergave” aangeven of je 3D weergave of 2D weergave wilt en that’s it. Tijdens een rit kun je dat niet even snel aanpassen in het routescherm. Je zult vast ook hebben opgemerkt dat je rijrichting niet meer boven is als je die overzichtview gebruikt. Bij de zumo’s werkt het exact hetzelfde alleen tik je dan even op een willekeurige plek op het scherm. Overigens rij ik altijd in 2D weergave. Vind ik persoonlijk het meest duidelijk en het meest overzichtelijk, met name het verloop van bochten.
Garmin Zumo 590 en TomTom Rider 550 op KTM 1290 Super Adventure/ Super Duke 1290 GT en in de auto.
Avatar gebruiker
H. Tepper
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 192
Geregistreerd: 14 maart 2004 22:56


Keer terug naar TomTom Rider 550

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten