enkele regels voor het gebruik van dit forum

Nieuw op het forum?? Lees dit eerst!!
De achtergrond en doelstelling van dit forum, tips en gebruiksregels
Gesloten
Gebruikersavatar
www.gps.nl
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
Berichten: 224
Lid geworden op: 10 feb 2004 13:48
Locatie: Notter
Contacteer:

enkele regels voor het gebruik van dit forum

Bericht door www.gps.nl »

Zoals altijd gelden er voor het gebruik van dit forum enkele eenvoudige regels. Berichten die 'zondigen' tegen deze regels worden verwijderd. Meestal zal er dan wel een berichtje met toelichting aan de inzender gestuurd worden; het kan immers ook per ongeluk gebeuren.

Forum-leden die bij herhaling in overtreding zijn kan echter de toezegging tot het forum ontzegd worden. Tot dusverre is dat nog nooit gebeurd overigens (en dat willen we graag zo houden!)

De regels:

hou het doel van het forum in de gaten
Het doel van het forum is inhoudelijk adviseren voor aanschaf van een GPS en, vooral, het bijdragen aan optimaal gebruik van de GPS.
Dat betekent dus: het stellen van vragen en het geven van zinvolle antwoorden die dat doel ondersteunen.

hou het netjes
Beantwoord vragen met respect voor andere forumgebruikers. Domme vragen bestaan niet, hooguit minder ervaren gebruikers. Juist zij kunnen hun voordeel doen met dit forum.
Voor ook geen welles/niettes discussies: dat je een andere mening bent toegedaan betekent niet dat de mening van de ander daarmee onjuist is.

Binnen internet-fora komt het nog al eens voor dat er, ook vanwege de anonimiteit die een forum nu eenmaal biedt, sterk op de persoon gespeeld wordt. Met felle discussies die 'eigenlijk nergens over gaan' tot gevolg.
Dergelijk forumgedrag wordt binnen dit forum NIET toegestaan.

voorkom onnodige vragen
Als je met een probleem zit; gebruik dan eerst de zoekfunctie. Lees per thema ook zeker de mededelingen en 'sticky's.
Kun je het antwoord op een vraag dan nog niet vinden, plaats dan zelf een vraag (daarvoor moet je wel eerst registreren). Let er dan op dat je je vraag op een logische plek binnen het forum zet, en plaats je vraag ook niet op meerdere plekken tegelijk (dat heeft geen zin, en leidt alleen maar tot versnippering van de antwoorden).

geen klaagmuur
Het komt zeker voor dat GPS toestellen beperkingen kunnen hebben of zelfs zgn. 'bugs'. Dit forum is een prima medium om te zorgen dat die in beeld komen, zodat we als Notter de fabrikant kunnen stimuleren voor een oplossing zorg te dragen. Inventarisatie is dan ook een goede zaak.
Maar laten we het wel zinvol houden: het heeft geen zin van het forum een 'klaagmuur' te maken; dat voegt niets toe.

illegale software
Dialoog over illegale software is binnen het forum NIET toegestaan. Dat betreft zowel uitleg van hoe kaarten te 'hacken', als verwijzingen naar sites die dergelijke uitleg geven. Maar ook het stellen en beantwoorden van vragen rond problemen bij het gebruik van illegale software.

commerciele verwijzingen
Het is binnen het forum niet toegestaan om naar andere commerciele websites te verwijzen (tenzij met schriftelijke toestemming van WayPoint) of concullega's van Notter (in positieve of negatieve zin) te bespreken.
Niet dat we concurrentie uit de weg gaan: we bieden de laagste prijzen en toch de hoogste service, en staan te boek als dè GPS-leverancier van de Benelux.
Maar we zien in diverse andere internet-fora dat de inhoud van een forum al snel door dergelijke discussies overheerst wordt. En dat willen we hier voorkomen.
Om toch op voorhand in te gaan op vragen die zouden kunnen leven in dit verband:
Het komt best eens voor dat je een bepaald toestel bij een andere leverancier legen een lagere prijs tegenkomt. Als het daarbij gaat om een toestel dat via de Nederlandse importeur komt dan geeft Notter een laagste prijsgarantie.
Meestal gaat het echter om internet-winkels; vrijwel altijd betreft het daar toestellen die niet via de Nederlandse importeur komen.
Tenzij in zeer uitzonderlijke gevallen is in Notter altijd sprake van Nederlandse toestellen. Belangrijkste reden daarvoor is dat we dan ook kunnen rekenen op een optimale afhandeling van garantie en service.

Bovendien blijkt vaak dat Notter, als alle gewenste accessoires meegeteld worden (geheugen, montage etc.) toch weer de goedkoopste is.

Mocht dat onverhoopt toch niet zo zijn, dan is het ieders eigen afweging welke aspecten bij de keuze van een leverancier de prioriteit hebben.

We weten dat dat laatste voor de klant belangrijk is, maar zien zelf zaken als advies, service en after-sales als minstens zo belangrijk. En op dat vlak hebben we een naam hoog te houden!

Dit forum is daar een voorbeeld van.

vraag en aanbod
Aanbieden van occasions op het forum is alleen toegestaan voor Waypoint-relaties en alleen voor toestellen die van origine bij Waypoint zijn aangeschaft. In het kort is de reden daarvan dat er bij occasionaanbod op bijvoorbeeld marktplaats of ebay nogal wat kaf onder het koren zit, en we hier alleen een ècht betrouwbaar aanbod willen zien.
Voor nadere uitleg zie http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=7751

gele kaart/rode kaart
Bij duidelijke zondiging tegen de forumregels kan iemand 'gebanned' worden van het forum. Je kunt dan niet meer posten op het forum.
In slechts zeer uitzonderlijke gevallen zal iemand meteen 'gebanned' worden. Veelal is het 'wennen' aan, en ontvang je via de forum-mail eerst een 'gele kaart'. Maar na wederom 'misgedrag' zul je meteen rood krijgen en geen toegang meer hebben.
Tot dusverre zijn er slechts enkele gevallen geweest van evidente commerciele spam, en zijn er 3 (juni 2006) gele kaarten uitgereikt en 2 (aug 2006) rode. Laten we dat vooral zo houden!

Veel plezier op het Waypoint Notter GPS-forum!

Gesloten

Terug naar “Over dit Forum”