Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Vast leggen route/track

Adviesvragen, voor als je een 'schaap met vijf poten' zoekt dat multi-inzetbaar is

Vast leggen route/track

Berichtdoor JoVo » 9 sep 2008 15:18

Ben sinds een paar weken op zoek naar een GPS die gebruikt kan worden voor de auto, fiets en wandelen. De eerste en de laatste versie hebben voorkeur. Ik zie inmiddels door de bomen het bos niet meer :?
Ben binnen de Nuvi serie op zoek geweest maar mij is niet duidelijk of de Topo het ook mogelijk maakt (ongeacht model Nuvi) om routes te maken danwel op te nemen?
wie weet meer?
JoVo
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 9 sep 2008 15:11
Woonplaats: Ede

Berichtdoor Hans Vaessen » 9 sep 2008 15:44

De duurdere Nuvi's kennen wel een tracklog, maar geen trackback. Je kunt dus bijvoorbeeld niet de routes van www.gpstracks.nl gebruiken.

Ik adviseer je eens te gaan kijken in één van onze vestigingen. Ik weet: da's niet altijd naast de deur, maar je hebt het, zeker bij outdoor, over een apparaat waar je jaren mee gaat doen. En dat maakt het extra belangrijk de juiste keuze te maken.

Welke dat is hangt af van wat je belangrijk vindt, maar ook van wáár je het toestel gaat gebruiken. Is het wandelen/fietsen vooral in Nederland dan zul je al snel tot twee aparte toestellen besluiten. Is het ook daarbuiten; dan wellicht in één apparaat; vermoedelijk met nadruk op outdoor. Maar dan moet je wel tevoren in beeld hebben welke concessies je doet voor het auto-gebruik. Da's met name de gesproken aanwijzing, maar ook bedieningsgemak. Althans: dat laatse valt vervolgens met het touchscreen van de Oregon weer reuze mee.. Maar die is dan weer minder afleesbaar in zonlicht...
....... tot zover een beetje hardop 'brainstormen' over je vraag. Vooral ter illustratie van de vragen waarop we een advies moeten baseren. Vandaar: kom langs!
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor edjemila » 13 sep 2008 16:19

Wij hebben een etrex legend cx en gebruiken deze om te wandelen en voor tochten met de oldtimer...........werkt prima..........
edjemila
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 240
Geregistreerd: 19 okt 2007 20:29


Keer terug naar Wandelen, fietsen EN auto of motor

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast