Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

GPS tablet tocht in ontwikkeling...

Adviesvragen, voor als je een 'schaap met vijf poten' zoekt dat multi-inzetbaar is

GPS tablet tocht in ontwikkeling...

Berichtdoor steefke87 » 22 mei 2012 11:36

Beste mensen,

Momenteel ben ik bezig met een stageproject waarvoor ik een marketingplan schrijf van GPS tocht die volledig via een samsung tablet 10.1 plaats zal vinden. Mijn vraag aan jullie is dan ook;
Stel jullie zouden deelnemen aan deze GPS tablet tocht, welke aspecten, onderdelen, applicaties zouden jullie dan zeker terug willen zien, gedurende de GPS tocht? Eind juni 2012 eindigt mijn stage dus voor die tijd dien ik alle informatie verwerkt te hebben ik hoop dan ook dat er voldoende animo is die zijn/haar bevindingen en ervaringen wat betreft de tablet en de iPad met mij wil delen. Het is lastig tablet gebruikers in de omgeving te vinden maar iedereen heeft voorkeur qua applicaties, dus ook deze hoor ik maar al te graag!

Dus nogmaals ik hoor graag wat jullie bevindingen zijn en wil jullie alvast hartelijk bedanken voor jullie medewerking!
steefke87
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 22 mei 2012 11:30

Re: GPS tablet tocht in ontwikkeling...

Berichtdoor StefandD » 22 mei 2012 12:58

De vraag is hoe jij je het voorstelt. Toegegeven, ik heb geen tablet, maar mijn ouders wel en die heb ik nu een paar keer in handen gehad. Zo'n ding is leuk voor op de bank maar buiten lijkt het me niks. Sowieso op de fiets of motor is het levensgevaarlijk. Om mee te lopen is hij onhandig groot en veel te kwetsbaar. In de auto misschien als je hem in een standaard plat op het dashboard kan zetten maar ik ken niemand die hem zo gebruikt. Kortom: naar mijn bescheiden mening een slecht idee.
Ik zou eerder gaan voor een tocht voor een smartphone, of nog liever: een outdoor gps voor lopen/fietsen of een Nüvi of Zumo voor auto/motor.
Wil je toch per sé bij de tablet blijven, je kan inspiratie op doen bij diverse Wherigo-cartridges op http://www.wherigo.com.
StefandD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 384
Geregistreerd: 25 jul 2010 11:02

Re: GPS tablet tocht in ontwikkeling...

Berichtdoor elsinga » 22 mei 2012 15:18

Om te beginnen: ik heb je voorstelberichtje even op slot gedaan met een verwijzing hiernaartoe en je andere kopietje verwijderd. Zo hoef je maar op 1 plek de reakties te lezen. 8)

Verder verwacht ik bij een GPS *tablet* tocht veel meer interactie dan bij een gewone GPS. Dus iets met vragen, filmpjes, uitleg, dat soort dingen. Klinkt inderdaad erg naar Wherigo, maar dat is een beetje een stille dood gestorven helaas.

Mijn advies: kijk naar de sterke punten van een tablet tov een smartphone en gewone GPS (bij mij komt formaat het eerste bij me op) en maak daar juist gebruik van. De zwakke punten van een tablet (ook hier: formaat, maar ook waterdichtheid) die moet je handig omzeilen. Je moet er dus niet mee gaan wandelen of fietsen of verwachten dat mensen er bij regenachtig weer mee naar buiten gaan.
Supportvragen graag in het forum, niet per PM of e-mail!

Robert Elsinga =8- ) - (ex) GPS-V, Quest 1, Zumo 660, Montana 650t
(part-time Waypoint adviseur per 1 maart 2010)

Zie ook Youtube, Twitter, Facebook
Avatar gebruiker
elsinga
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 10102
Geregistreerd: 8 jun 2004 14:00
Woonplaats: N52 55.981 E5 51.058

Re: GPS tablet tocht in ontwikkeling...

Berichtdoor splashy » 22 mei 2012 16:01

Je zal toch iets meer uit moeten leggen wat je wil precies weten, ik heb meerdere Samsungs tablets + telefoon en ervaring met reizen met tablet oa in auto's in de Us.

Meestal niet buiten, omdat je dan vraagt om beroofd te worden, regen is niet echt een probleem, zon wat meer vanwege warmte.

Freenav en Sygic doen het nagenoeg perfect.
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

Re: GPS tablet tocht in ontwikkeling...

Berichtdoor VersHandel » 22 mei 2012 21:19

Na eerder Ozi Explorer (Windows Mobile) gebruik ik nu naar volle tevredenheid OruxMaps (Android) op een Samsung Galaxy S II. Zie google market of http://www.oruxmaps.com.

Zelf zou ik er nooit voor kiezen de tablet (ik heb een Samsung 10.1) mee te nemen op een wandeling. Te groot en te kwetsbaar en waarschijnlijk zou de batterij voortijdig leeg raken.
De smartphone is klein genoeg om onderweg in de broekzak te houden, dus altijd binnen handbereik. En als je hem alleen aan zet als dat nodig is, kun je er gerust een hele dag mee vooruit.

Voor het plannen van een route is het scherm van de SGS2 te klein. Dat doe ik dus (nog steeds met OziE) op de PC. Het kan ook met OruxMaps op een tablet of smartphone, maar dat is een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Wat je met jouw opdracht probeert te bereiken is niet duidelijk: een fraai uitgeruste route, nieuwe GPS software?

Elsinga noemde al een aantal interessante toepassingen. Het gebruik van een tablet wordt m.i. alleen gerechtvaardigd als dat (vanwege het grotere scherm) visueel spectaculair beter is, dus mooie fotos of filmpjes.
Toelichtingen, beschrijvingen en route aanwijzingen kun je laten horen, zodat het niet nodig is de tablet te voorschijn te halen. De tablet zal doorgaans immers goed bescherm opgeborgen worden.

Succes.
VersHandel
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 22 mei 2012 20:52

Re: GPS tablet tocht in ontwikkeling...

Berichtdoor jarnoGPS » 11 jun 2012 11:55

ik ben misschien een beetje laat maar ik zal mijn mening toch even geven

voor gps navigatie lijkt mij een tablet alleen handig voor in de auto en dan zou ik zeggen dat het ook gewoon verkeers borden enzo moet kunnen lezen en natuurlijk alle dingen zoals tankstions kunnen vinden.

dan nog heel wat anders, een speciale app voor een soort puzzel tocht waar je dan ook gebruik moet maken van de camera.
gewoon een ideetje
edge 800, onroute NL, openMTBmap NL/CZ
Avatar gebruiker
jarnoGPS
 
Berichten: 111
Geregistreerd: 3 mei 2012 09:59
Woonplaats: holten


Keer terug naar Wandelen, fietsen EN auto of motor

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


cron