Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

aanvullende tips: "route komt niet overeen met beschikb

Voor alle vragen en tips rond het gebruik van het programma MapSource.
Selecteren van kaarten, maken van routes etc. etc.. Ook problemen met het volgen van routes vinden meestal z'n oorzaak in MapSource, ongeacht welk type toestel je gebruikt.

Berichtdoor Anne » 8 jun 2006 11:33

in de gps kun je het zien onder kaartinfo of info.
Avatar gebruiker
Anne
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2652
Geregistreerd: 1 sep 2005 10:04
Woonplaats: Oldenzaal

Berichtdoor Anne » 8 jun 2006 11:36

bob schreef:hoi Anne.

En ik lees dat het belangrijk is dat de route precies over de weg loopt. Volgens mijn als ik inzoom loopt deze er soms net naast. Maar als ik dan de op dat moment gele lijn naar de weg sleep zie ik er naast weer een stuk rose / paars. Dus welke moet ik dan aanhouden.

gr.Bob


als je de route dupliceren en dat die route herberekend kun je al verschillen zien paars en geel.
Avatar gebruiker
Anne
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2652
Geregistreerd: 1 sep 2005 10:04
Woonplaats: Oldenzaal

Berichtdoor bob » 8 jun 2006 20:18

Hoi Anne en anderen.

Op de GPS staat versie 4 op mijn pc staat ook versie vier.
dus ik ga weer ff een uurtje spelen.

gr. Bob
kawasaki vulcan 800 classic + zumo 550-streetpilot3
bob
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 148
Geregistreerd: 1 sep 2004 08:36
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor Anne » 9 jun 2006 05:35

geen routes buiten de geladen kaart gedeelten in je gps maken.
Avatar gebruiker
Anne
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2652
Geregistreerd: 1 sep 2005 10:04
Woonplaats: Oldenzaal

Berichtdoor bob » 9 jun 2006 08:56

Wat denken jullie ben ik dus gisteravond weer bezig. De route is door de motory dus opgedeeld in vier stukken. Heb ik dus de routes gedupliceerd, herberekend dan de oorspronkelijke route gewist. en de herberekende route overgezet naar gps. En wat zie ik tot mijn grote vreugde route 1 komt helemaal goed over, dus ik al blij maar te vroeg gejubeld route 2,3 en 4 komen weer niet overeen. Maar ik ben op de goede weg (volgens gps dus niet) denk maar zo de volhouder wint.

gr. Bob
kawasaki vulcan 800 classic + zumo 550-streetpilot3
bob
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 148
Geregistreerd: 1 sep 2004 08:36
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor Anne » 9 jun 2006 17:44

staan de 4 routes in 1 gdb bestand?

zo ja, eerst je routes verwijderen, uit je gps.
dan bij elke route even "kaarten rond route selecteren" toepassen.
en dan alles naar de gps laden.
Avatar gebruiker
Anne
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2652
Geregistreerd: 1 sep 2005 10:04
Woonplaats: Oldenzaal

Berichtdoor bob » 9 jun 2006 21:42

Hoi allemaal.
Hier weer even hoe het er nu mee staat. Wat ik nu anders gedaan heb weet ik ook niet precies, maaaar het staat er op. Aleen het laatste gedeelte van de route geeft hij aan dat de kaarten niet overeenkomen, en of hij moet herberekenen ja of nee. Nu maar hopen dat het ook alemaal klopt maar dat zien we morgen gauw genoeg. Ik wil iedereen bedanken voor zijn hulp en wijze raad, ben er toch nog de hele week mee bezig geweest.
Zijn er trouwens onder ons nog motorrijders die morgen de motary rijden.

gr. Bob
kawasaki vulcan 800 classic + zumo 550-streetpilot3
bob
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 148
Geregistreerd: 1 sep 2004 08:36
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor bob » 14 jun 2006 18:22

jA HOR hier istie dan nog ff.

Afgelopen zaterdag de route gereden (wat een hitte) klopte naturlijk niet helemaal. Hadden wij wat anders verwacht. Maar toch goed uitgereden en op punten waar we moesten komen zijn we ook gekomen. Gisteren de cursus gehad in Notter, en ik moet zeggen een hoop opgestoken daar van Andre. Nesse.
Maar ja dat was ook wel te verwachten. Sinds nu net heb ik V8 geinstaleerd en een route overgezet naar de gps. En tot mijn grote opluchting en verbazing zie ik niet staan kaart materiaal komt niet overeen. Maaar hij doet het gewoon, zal dit nu aan versie 8 liggen of de duidelijke uitleg van Andre. Ik gok maar op alle twee.

Gr Bob.
En allemaal nog bedankt voor de hulp. Die ik ongetwijfeld in de toekomst nog wel eens nodig zal hebben.
kawasaki vulcan 800 classic + zumo 550-streetpilot3
bob
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 148
Geregistreerd: 1 sep 2004 08:36
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor Niels » 2 aug 2007 15:46

Heb van een mede-GPS-er een 50-tal routes gekregen.
Nu moet ik ze zeker handmatig een voor een oproepen en laten herberekenen in Mapsource (met CN 9.0 kaarten)?

Is het mogelijk om in 1 handeling alle ritten te laten herberekenen?

Alvast dank!!!

PS foto's volgen op mijn website :)
Avatar gebruiker
Niels
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 43
Geregistreerd: 4 mei 2004 18:50
Woonplaats: Gennep

Berichtdoor Strikwerd » 2 aug 2007 22:05

Dan zou er een soort batchverwerking i.c.m. MapSource mogelijk moeten zijn. Heb ik niet van gehoord tot nu toe.
Niet dat ik nou vaak zulke hoeveelheden routes krijg maar ik pak alleen een route die ik wil gaan rijden en herbereken die.
Voordeel hiervan is dat je eventuele fouten die door verschillend kaartmateriaal onstaan meteen kunt corrigeren. Met een bulkverwerking is dat niet zo.
Ook pas ik een route dan aan aan persoonlijke voorkeuren bv een bezienswaardigheid o.i.d.
Zumo 595LM en Virb XE op de K1200RS/P en de GPSmap60Cx voor de rest.
Avatar gebruiker
Strikwerd
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 258
Geregistreerd: 10 mei 2005 20:54
Woonplaats: Drachten

Berichtdoor bromsnor » 14 apr 2008 16:05

Ik ben nu toch echt verdrietig :cry:

Ik had in MapSource (City Navigator NT Europe v9) een mooie route naar en door Oostenrijk gemaakt.
Vandaag heb ik City Navigator NT Europe 2008 op mijn PC en 2720 geinstalleerd.

Als ik nu de route aanklik op mijn 2720, dan geeft hij aan:"Deze route komt niet overeen met de beschikbare kaarten"
Als ik via MapSourde: "Route opnieuw berekenen" aanklik, dan veranderd mijn hele route in een gedeelte waar ik echt niet wil rijden.

Moet ik nu mijn hele route opnieuw maken in MapSource :?:
Ik hoop het niet, want het heeft mij nogal wat tijd gekost. Ik zou het echt jammer vinden. Als dit inderdaad het geval is, dan koop ik dus geen Updates meer en stap in de toekomst misschien wel over naar b.v TomTom :oops:

Alvast bedankt voor jullie reacties.
Avatar gebruiker
bromsnor
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 213
Geregistreerd: 14 apr 2005 11:12

Berichtdoor ++ Lex ++ » 14 apr 2008 16:23

Laad de route in MapSource (v2008), dupliceer de route, herbereken het origineel, en waar de route afwijkt van het duplicaat ga je slepen.

Zo valt de hoeveelheid werk wel mee.
Als je hem nu verstuurt wordt er niet herberekend.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor bromsnor » 14 apr 2008 16:30

Hallo Lex,

Bedankt voor je snelle reactie, maar hoe sleep ik :oops:
Avatar gebruiker
bromsnor
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 213
Geregistreerd: 14 apr 2005 11:12

Berichtdoor ++ Lex ++ » 14 apr 2008 17:12

Dat is in deze MapSourcerubriek te vinden.

In het kort: kies de selectieknop.
Klik de route aan zodat hij geel (geselecteerd) wordt.
Als je een routepunt aanklikt krijg je twee elastiekjes. Je kunt het punt op een nieuwe plaats weer vastklikken.
Als je tussen twee routepunten aanklikt kun je zo een nieuw routepunt toevoegen.

Routepunten verwijder je het beste uit het route-eigenschappenscherm. Vink daarbij kaart centreren op geselecteerde items aan, dan zie je wat je doet.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor bromsnor » 14 apr 2008 18:03

Hallo Lex,

Wederom bedankt voor je reactie. Ik ga er mee stoeien. Het zou toch wat makkelijker zijn als je kon knippen en plakken in de bestaande route, maar het is even niet anders. :?
Avatar gebruiker
bromsnor
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 213
Geregistreerd: 14 apr 2005 11:12

VorigeVolgende

Keer terug naar Garmin MapSource

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


cron