Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Hoe software op nieuwe PC installeren

Voor alle vragen en tips rond het gebruik van het programma MapSource.
Selecteren van kaarten, maken van routes etc. etc.. Ook problemen met het volgen van routes vinden meestal z'n oorzaak in MapSource, ongeacht welk type toestel je gebruikt.

Hoe software op nieuwe PC installeren

Berichtdoor GaborGPS » 16 dec 2010 19:07

Beste gebruikers van het gps forum,

Ik heb een nieuwe computer gekocht.
Nu wil ik de software en kaarten die op mijn oude computer geinstalleerd zijn op de nieuwe gebruiken.
Ik heb begrepen dat sommige kaarten maar op 1 computer gebruikt kunnen worden.
Op mijn oude computer maak ik gebruik van Windows XP, op de nieuwe gebruik Windows 7.
Hoe moet ik beginnen? Ik ben in bezit van de 60CSX en heb op de oude computer de volgende legale kaarten geinstalleerd:

- Mapsource trip en waypointmanager (CD versie).
-Topo Nederland (CD versie).
-Onroute Fietskaart Nederland (CD versie).
- Garmin Topo France (CD versie inclusief frankrijk op SD kaart).

Met vriendelijke groet,
Gabor.
GaborGPS
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 1 maart 2009 21:30
Woonplaats: Ruurlo

Berichtdoor HaWee » 16 dec 2010 19:14

je kunt Trip en Waypointmanager installeren en daarna meteen bij garmin de nieuwste Mapsource (of een oudere van de site van scheurneus) downloaden en installeren.
Daarna de fietskaart code die je in mail hebt gekregen de eerste keer, daarna de update van de fietskaart en evt nieuwe code.
Daarna de Topo France en de bijbehorende code.

alleen de oude Topo NL (dus niet de OnRoute wandel of de benelux oid) mag maar op een pc maar daarvoor moet je even contact opnemen met de producent/leverancier en even uitleggen waarom dan krijg je een nieuwe unlockcode voor de pc.

Aan de gps hoef je niets te wijzigen aannemende dat je daar nu ook de laatste update van de fietskaart op hebt staan.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21455
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor JaVaWa » 16 dec 2010 21:20

Ik zou eerst Topo France doen, daar zit MapSource bij en kun je de Trip- en WaypointManager overslaan (dat is toch maar een uitgeklede versie van MapSoucre)
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t, Oregon 700, StreetPilot III, Vivoactive 3, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14512
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor HaWee » 17 dec 2010 06:58

klopt, had ik me niet gerealiseerd. :oops:
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21455
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Berichtdoor GaborGPS » 18 dec 2010 20:46

JaVaWa schreef:Ik zou eerst Topo France doen, daar zit MapSource bij en kun je de Trip- en WaypointManager overslaan (dat is toch maar een uitgeklede versie van MapSoucre)


Hallo allemaal,
Bedankt voor de hulp!
Ik heb Topo Frankrijk geinstalleerd.Dit is gelukt , helaas krijg ik de kaart niet ontgrendeld. Wanneer ik deze online probeer te ontgrendelen krijg ik de mededeling dat de productcode al in gebruik is en dat de kaart al ontgrendeld is. Dit komt waarschijnlijk omdat ik topo frankrijk een halfjaar geleden op mijn oude computer geinstalleerd heb. In mapsource is bij kaarbeheer het alleen mogelijk om online te ontgrendelen? Ik heb destijds de topo netjes geregistreerd op de MyGarmin site.Daar staat ook een uit 25 tekens bestaande ontgrendelcode weergegeven.Maar ik weet niet of ik deze code ergens kan invoeren.
Of moet ik voor unlocken op een nieuwe computer toestemming vragen aan Garmin.Zo ja waar moet ik dan naar toe mailen?
De fietskaart heb ik ook geinstalleerd.Na update naar de nieuwste versie was de weergave goed.Hoera!
Groeten,
Gabor
GaborGPS
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 1 maart 2009 21:30
Woonplaats: Ruurlo

Berichtdoor JaVaWa » 18 dec 2010 21:02

Even in myGarmin de unlockcode van 25 tekens kopiëren, MapSource opstarten, Ctrl-U indrukken, tabblad Ontgrendelbare regio's kiezen, op de knop Toevoegen klikken en de ontgrendelcode plakken. 'OK' en 'Sluiten'; dan zou het moeten werken.
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t, Oregon 700, StreetPilot III, Vivoactive 3, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14512
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor GaborGPS » 18 dec 2010 21:28

JaVaWa schreef:Even in myGarmin de unlockcode van 25 tekens kopiëren, MapSource opstarten, Ctrl-U indrukken, tabblad Ontgrendelbare regio's kiezen, op de knop Toevoegen klikken en de ontgrendelcode plakken. 'OK' en 'Sluiten'; dan zou het moeten werken.


Beste JaVaWa,

Bedankt, Topo Frankrijk is ontgrendeld .
Beetje dom dat ik daar zelf niet opgekomen was.
Nu ga ik topo NL maar eens installeren.

Groeten,
Gabor.
GaborGPS
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 1 maart 2009 21:30
Woonplaats: Ruurlo

Berichtdoor TrophyVaradero » 2 jan 2011 14:58

Hier in deze topic mijn probleem erbij daar het in basis ook over de overgang van XP naar 7 gaat.
Met wat hobbyen staat Mapsource op de nieuwe computer (overigens ook nog steeds op de oude met nog Windows XP).
Nu kan ik Mapsource alleen starten door rechts klikken en openen als administrator, anders gelijk een foutmelding en geen geopend programma. Na het openen een route laten berekenen van Folkestone naar Worthing en geen probleem. Nu wil ik ook de berekende reistijd van Den Haag (begin A12) naar de terminal van de Eurotunnel (aan de Franse A16) berekenen en alleen maar een foutcode. Dit binnen een seconde nadat je het dialoogschempje ziet waar de route berekent wordt.
Kan iemand mij hierin adviseren. Probleem met Mapsource en Windows 7 of weer een beveiligingsperikel, iets waar Garmin schijnbaar haar best doet het hun klanten moeilijker te maken dan gewenst.
TrophyVaradero
 
Berichten: 65
Geregistreerd: 25 maart 2008 14:04
Woonplaats: 's-Gravenhage

Berichtdoor RonalT » 2 jan 2011 16:23

TrophyVaradero schreef:Nu wil ik ook de berekende reistijd van Den Haag (begin A12) naar de terminal van de Eurotunnel (aan de Franse A16) berekenen en alleen maar een foutcode. Dit binnen een seconde nadat je het dialoogschempje ziet waar de route berekent wordt.
Kan iemand mij hierin adviseren. Probleem met Mapsource en Windows 7 of weer een beveiligingsperikel, iets waar Garmin schijnbaar haar best doet het hun klanten moeilijker te maken dan gewenst.


Niet gelijk al te moeilijke dingen gaan denken. Er is al eerder iets geschreven over een route vanuit West Nederland naar Duinkerken / Calais of in die buurt.
Volgens mij was het probleem dat de route in het Westland of in de buurt van Den Haag begon.
Overigens, is het wel leuk en vooral gemakkelijk om te vermelden met welke kaartversie je werk. En de volgende keer moet je een nieuw probleem (routering) niet in een andere topic (software overzetten) inbrengen. Dit schept verwarring.

Ik heb het even geprobeerd en kreeg deze melding:


<xml>
<ErrorReport>

<Error>
<Exception>
<SourceCodeLocation>
<SourceFileName>GDX_GARMINDEVICEFILEFACTORY.CPP</SourceFileName>
<SourceFileLine>44</SourceFileLine>
</SourceCodeLocation>
<Extra>Fatal Error:
File Path: F:\Garmin\GarminDevice.XML, line: 1, char: 3252
Message: The input ended before all started tags were ended. Last tag started was 'Path'</Extra>
</Exception>
<Application>
<Name>POILoader</Name>
<Build>
<Version>
<VersionMajor>2</VersionMajor>
<VersionMinor>5</VersionMinor>
<BuildMajor>4</BuildMajor>
<BuildMinor>0</BuildMinor>
</Version>

enzenz....
Zoek eens op het forum, misschien dat je er iets over vind.

Laat de route eens in de buurt van Rotterdam beginnen ..... Lukt het dan wel?
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR / Vivoactive 3 om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 3199
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Berichtdoor TrophyVaradero » 2 jan 2011 17:48

@ RonalT.
De keuze om het in deze topic te verlengen was dan geen goede. Ik ga mij schamen. En ik zal meer tijd nemen om dit forum, wat overigens goed gevuld is, door te spitten.
Het is ook een beetje frustratie dat het bijna steeds weer niet lukt.
Nu heeft volgens Garmin mijn oude computer weer te weinig ruimte voor een update en meer van dat soort gebeurtenissen.
Hoe dan ook, het zal mijn jaar 2011 niet bederven en dank voor je reply.
TrophyVaradero
 
Berichten: 65
Geregistreerd: 25 maart 2008 14:04
Woonplaats: 's-Gravenhage

Berichtdoor dommerd » 4 jan 2011 18:10

JaVaWa schreef:Even in myGarmin de unlockcode van 25 tekens kopiëren, MapSource opstarten, Ctrl-U indrukken, tabblad Ontgrendelbare regio's kiezen, op de knop Toevoegen klikken en de ontgrendelcode plakken. 'OK' en 'Sluiten'; dan zou het moeten werken.


Ook mapsource geinstalleerd op nieuwe pc, mapsource staat vergrendeld, bij ontgrendelbare regios staat er niets!
Met ctrl -u staat er wel citynavigator maar als ik probeer te ontgrendelen krijg ik de mededeling:niet geverifieerd!
dommerd
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 28 nov 2010 18:33

Berichtdoor JaVaWa » 4 jan 2011 20:45

Daar staat nog niets, omdat je dat nog moet toevoegen.
In jouw geval werkt het echter anders, omdat de City Navigator kaart die jij hebt een certificaatbestand nodig heeft. Dit bestand met de extensie .gma staat op je zumo. Sluit de zumo op de pc aan, ga opnieuw naar het tabblad Ontgrendelbare regio's, klik op Importeren, kies onderin het dialoogvenster voor Ontgrendelingscodebestanden (*.gma), selecteer het desbetreffende bestand in de map Garmin op je zumo en klik op Openen.
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t, Oregon 700, StreetPilot III, Vivoactive 3, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14512
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Berichtdoor dommerd » 4 jan 2011 22:15

JaVaWa schreef:Daar staat nog niets, omdat je dat nog moet toevoegen.
In jouw geval werkt het echter anders, omdat de City Navigator kaart die jij hebt een certificaatbestand nodig heeft. Dit bestand met de extensie .gma staat op je zumo. Sluit de zumo op de pc aan, ga opnieuw naar het tabblad Ontgrendelbare regio's, klik op Importeren, kies onderin het dialoogvenster voor Ontgrendelingscodebestanden (*.gma), selecteer het desbetreffende bestand in de map Garmin op je zumo en klik op Openen.


Het werkt :D Kaart ontgrendeld!
Mijn hartelijke dank voor deze duidelijk beschreven en goed werkende oplossing!
dommerd
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 28 nov 2010 18:33

Re:

Berichtdoor jbogaert » 30 jul 2019 15:13

JaVaWa schreef:Even in myGarmin de unlockcode van 25 tekens kopiëren, MapSource opstarten, Ctrl-U indrukken, tabblad Ontgrendelbare regio's kiezen, op de knop Toevoegen klikken en de ontgrendelcode plakken. 'OK' en 'Sluiten'; dan zou het moeten werken.

Hoi,
Ben door Javawa verwezen naar topics van voor 2011.
Het lukt me niet de topokaart Benelux te ontgrendelen na aankoop nieuwe PC.
Na wat doorzoeken, vond ik dit bericht. Vraag is nu voor mij nog steeds: hoe en waar vind ik de ontgrendelcode van 25 tekens? Op de oude PC en op de laptop is de kaart ontgrendeld. In my Garmin kan ik geen ontgrendelcode vinden. Is er dan een manier om de ontgrendelcode op de PC (Windows 7) of de laptop (Windows 10) te vinden?
Liefst zonder extra apps.
Groet,
Jack
jbogaert
 
Berichten: 28
Geregistreerd: 1 mei 2019 21:07

Re: Hoe software op nieuwe PC installeren

Berichtdoor RonalT » 30 jul 2019 15:24

Dit gaat natuurlijk niet werken. De bedoeling was dat je gaat zoeken naar een topic waarin jouw probleem wordt uitgelegd en eventueel opgelost.
Wat je nu doet is een oud topic weer actueel maken. En vraag je weer op dezelfde manier om hulp.

En het antwoord is heel simpel. Als je geen andere oplossing weet, met JaVaWa GMTK kopieer je op een simpele wijze de kaarten inclusief ontgrendelcodes van je oude naar je nieuwe computer of je importeer je codes uit je toestel naar je computer.

Maar ja, jij doet het het liefste zonder extra apps.
Daarom werd er gewezen op topics van voor 2011 want in dat jaar werd bovenstaand mogelijk. Voor die tijd moest er op allerlei ingewikkelde manieren van alles gedaan worden. Daar zou je de oplossing kunnen vinden.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR / Vivoactive 3 om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 3199
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Volgende

Keer terug naar Garmin MapSource

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 7 gasten