Quest 1 en City Navigator Europe 2009?

Ook al zijn ze een jaartje ouder: nog steeds vele gebruikers!
Soorce
Berichten: 5
Lid geworden op: 7 apr 2005 19:45

Bericht door Soorce »

Heb nu CN 2009 op mijn Quest I staan, maar het lijkt alsof hij er behoorlijk trager van is geworden??

In FR ergens voor het eerst omgekeerde wereld meegemaakt; normaal is er een rotonde uit de grond gestampt en geeft CN nog een gewone kruising weer...daar gaf CN een rotonde weer, maar de situatie ter plekke leek niet bepaald alsof er verbouwingsplannen waren....

FritsH
Berichten: 4
Lid geworden op: 23 aug 2008 15:43

Mapsource en Quest 2 communiseren niet meer

Bericht door FritsH »

Het gegevens ontvangen en versturen van Quest naar Mapsource lukt niet meer. Als Mapsource naar het apparaat gaat zoeken schakelt het zichzelf uit.

Mapsource van de PC verwijderd en opnieuw geinstalleerd en ge-update geeft niet het gewenste effect.


quest 2 (software 3.1) geinstalleerd CN Europe NT 2010.10
Mapsource naar software updates laten zoeken en geinstalleerd
usb stuurprogramma beide 2.3.0.0

wat te doen?
Heb een mooie track in de Quest zitten die ik graag wil bewaren.....

bij voorbaat dank
Frits

Gebruikersavatar
wpee
Berichten: 459
Lid geworden op: 11 okt 2006 21:34
Locatie: Kessel LB
Contacteer:

Bericht door wpee »

Je moet de USB drivers voor de quest opnieuw installeren denk ik.
Even met google zoeken of bij garmin op de site.

Gebruikersavatar
Anne
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 2652
Lid geworden op: 1 sep 2005 11:04
Locatie: Oldenzaal
Contacteer:

Bericht door Anne »

ik heb wel eens een route gehad, die wat vreemde reakties veroorzaakte bij mijn quest. routes die handmatig ingevoerd werd en dan tijdens de rit veelvuldig moesten worden herberekend. gooi eens alle routes weg op de quest en probeer de track opnieuw te downloaden.

FritsH
Berichten: 4
Lid geworden op: 23 aug 2008 15:43

Bericht door FritsH »

Nieuwste usb software geinstalleerd

Als Mapsource de quest zoekt sluit dit scherm spontaan en daarna ook Mapsource.

hg
Frits

hguns
Berichten: 33
Lid geworden op: 27 mar 2005 08:12
Locatie: België

Bericht door hguns »

niet zo tevreden van de update

met een opgeladen route lukt alles goed

met een op de quest gemaakte route volgende problemen :
- soms een out of memory, rond grote steden
- aanziet benzinestations langsheen autowegen als afritten

Gebruikersavatar
mac_l
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 50
Lid geworden op: 1 jun 2007 21:30
Locatie: Den Ham

Bericht door mac_l »

Frits H

Heb je dit uiteindelijk nog opgelost.\?
en Hoe?
ik heb soortgelijke verschijnselen.

hguns
Berichten: 33
Lid geworden op: 27 mar 2005 08:12
Locatie: België

Bericht door hguns »

Ik kan deze 2 tekortkomingen alleen maar bevestigen.
Eigenlijk is dit onaanvaardbaar. Ben opnieuw naar de oude kaartenset gestapt. Heeft iemand een oplossing hiervoor.

pimz3001
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 18
Lid geworden op: 7 apr 2008 20:41

Bericht door pimz3001 »

Hier ook memory probleem. (Natuurlijk precies als m'n vriendin 'm mee heeft... :evil: )

Ik heb verder nog geen diepgaand onderzoek gedaan, maar ik mis bijv. Voorschoten (find - adres). In MS is die wel te vinden en route maken en in de Q zetten gaat goed. Kan iemand dit eens checken bij zijn Q en 'missen' er meer plaatsen?
Zal later 2008 er nog eens op zetten om te vergelijken

Gebruikersavatar
jhaarsma
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 341
Lid geworden op: 7 aug 2006 10:13
Locatie: Katwijk
Contacteer:

Bericht door jhaarsma »

[quote="pimz3001"Kan iemand dit eens checken bij zijn Q en 'missen' er meer plaatsen?
[/quote]
Ik gebruik Quest 1 + CN Europe 2009; geen enkel probleem om Voorschoten te vinden en daar te zoeken naar adressen.
Verder heb ik geen memory-probleem of ander probleem.
Afgelopen februari sloeg mijn Quest wel "op ho"l in Duitsland nabij het plaatsje Arth (positie N48 35.032 E12 03.888). Na het stopzetten van de route en het opnieuw oproepen ervan geen probleem meer gehad.
Jacco
Zumo 350, Edge Touring, Quest, GPS Map 60C, eTrex Touch 25, eTrex Legend HCx, CN, OSM, Topo NL.

pimz3001
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 18
Lid geworden op: 7 apr 2008 20:41

Bericht door pimz3001 »

Even een ander exemplaar van europe 2009 geïstalleerd en nu zie ik beduidend meer plaatsen w.o. Voorschoten dus. Is ergens iets corrupt geraakt waarschijnlijk. Wie weet komt dat geheugen-vol-probleem daar ook wel uit voort.
Wanneer ik toch nog dat geheugen-probleem heb, meld ik het wel even.

Gebruikersavatar
Willem Dijkstra
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 176
Lid geworden op: 11 feb 2006 19:28
Locatie: Barchem

Bericht door Willem Dijkstra »

Ik wil graag dit draadje weer even een schopje omhoog geven.
Voor mijn nog steeds prima werkende Q1 heb ik wel een CD CN9 non-NT maar geen unlock code.
Is die code nog te koop?? en zo ja koop ik een significante verbetering van het kaartmateriaal als dit zo is??
In het toestel zitten nu de kaarten van CN 8
Zumo LM340 , eTrex, Forerunner

Gebruikersavatar
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
Berichten: 15005
Lid geworden op: 11 feb 2008 23:46
Locatie: Traiectum
Contacteer:

Bericht door JaVaWa »

De vraag is wat je nu precies hebt. De versienummering is namelijk in 2008 gewijzigd:

CNEU2009 is uit 2009
CNEU2008 is uit 2008
CNEU v9 is uit 2007
CNEU v8 is uit 2006
etc.

Als je v9 hebt, dan kun je die code wel vergeten; voor de allerlaatste (2009) schijnt het nog wel mogelijk te zijn.

Significante verschillen: meestal zijn de verschillen niet zo heel groot tussen twee opvolgende versies, voornamelijk nieuwbouwwijken en kruisingen die in rotondes zijn veranderd.
Kijk op https://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie en tips

eTrex Legend HCx, fēnix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t en 700, StreetPilot III en 2610, Vivoactive 3 en 4, zūmo 500

Gebruikersavatar
Willem Dijkstra
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 176
Lid geworden op: 11 feb 2006 19:28
Locatie: Barchem

Bericht door Willem Dijkstra »

JaVaWa schreef:De vraag is wat je nu precies hebt. De versienummering is namelijk in 2008 gewijzigd:
Ik heb een update CD CN Europe Update 2009.
DVD 1 of 1 2009
Op het hoesje of het CDtje staat geen versienr wel een serial nr maar daar heb je waarschijnlijk geen piep aan :?
Zumo LM340 , eTrex, Forerunner

Gebruikersavatar
Erik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 2451
Lid geworden op: 2 jun 2006 00:07

Bericht door Erik »

Willem Dijkstra schreef:Ik heb een update CD CN Europe Update 2009
je zou er een mailtje aan kunnen wagen naar Techsupp@Garmin.com (Engelstalig) en vragen of je voor je update DVD CNE 2009 (OF, dus non-NT) nog een unlockcode kan kopen.
Het laatste bericht hierover dateert van ongeveer een jaar terug en is niet erg hoopgevend.
Overigens bevat CNE 2009 enkele bugs o.a. in de Kanaalstreek en ik meen Noord-Italië, die 2008 niet had.

Succes.
Groeten
Erik BMW K StreetPilot IIIdeluxe => SP2610 => SP2720 => SP2820 met CNEur NT LTU, MapSource 6.12.4 (WinXP) en 6.16.3 (W10); eTrex Legend HCx met OpenFietsMap (DBNL); nüvi 2595LMT; Garmin vívofit; Concept 2; SRC op Schuberth C3 PRO

Plaats reactie

Terug naar “Streetpilots, Quest, iQue, GPS-V”